Ik op mijn pensioenleeftijd
Zo zie ik er volgens een FaceApp tegen die tijd uit 😉

Cursus pensioenbeleggen

In deze cursus neem ik je stap-voor-stap mee in pensioenbeleggen. Ik leer je hoe het werkt, welke regels erbij komen kijken en bij wie je dit wilt doen. Ben je er klaar voor? 

Waarom pensioenbeleggen?

Iedereen die in Nederland geen of te weinig pensioen opbouwd heeft een pensioentekort, oftewel jaarruimte. Indien dit het geval is, kun je tegen aantrekkelijke belastingvoordelen vermogen opbouwen voor later. Pensioenbeleggen kan zomaar de ideale optie voor jou zijn. Je zorgt nu voor geruststelling en belastingvoordeel en plukt daar later de vruchten van. Kortom, of je nu een klein of groot pensioengat hebt. Je zal mega blij zijn als je je goed hebt verdiept in pensioenbeleggen. Zelf bouw ik ook geen pensioen op en daarom stort ik ieder jaar mijn jaarruimte op zo’n speciale pensioenbeleggingsrekening.

Ben je ondernemer? Kijk dan op bij de specifieke cursus pensioenbeleggen voor ondernemers.

Wat levert het op?

Stel dat je €5.000 aan jaar- en reserveringsruimte hebt en je dit op een pensioenbeleggingsrekening zet, dan levert dit het volgende op:

1. Geld, heel veel geld

  • Krijg je volgend jaar direct tussen de  €1.852,5 en €2.475 terug van de belastingdienst
  • Je bouwt na 40 jaar ongeveer €51.429 op in vergelijking met slechts  €26.000 op dezelfde beleggingsrekening zonder belastingvoordelen en slechts €7.500 op een pensioenspaarrekening
  • Je betaalt heel je leven geen vermogensrendementheffing over dit bedrag
2. Zekerheid
  • Je snapt alle voorwaarden en regels van pensioenbeleggen
  • Je begrijpt of pensioenbeleggen goed past in jouw financiële plaatje
  • Je hebt een idee van wat je moet doen zodra je de pensioenleeftijd bereikt
3. Tijd
Alles uitzoeken rondom pensioenbeleggen heeft mij maanden gekost. Jij krijgt nu van mij alles wat je moet weten op een presenteerblaadje en kunt dezelfde dag nog aan de slag met het oplossen van je pensioentekort.
 

Wat ga je leren in de cursus?

Training Inhoud

Uitklappen

Reviews

Robin legt met deze cursus op een simpele manier uit hoe je kunt starten met pensioenbeleggen en wat hierbij komt kijken. Een must follow voor dertigers!
Marloes
Marloes
Dankzij de cursus pensioenbeleggen heb ik nu een beter inzicht in mijn eigen financiën en voel ik mij zelfverzekerder als het om geld gaat. Ik associeer geld en beleggen niet meer met onwetendheid en stress. Ik begin het stiekem nog leuk te vinden ook, na jaren van geldstress had ik dat zeker niet verwacht. Deze cursus maakt pensioenbeleggen toegankelijk en interessant voor financiële dummy's. Bedankt!
Kim
Kim

60 dagen niet goed, geld terug garantie

 

 

Niet tevreden? Ik bied een 60 dagen niet goed, geld terug garantie. No questions asked. Tot op heden heeft nog geen enkel persoon hier gebruik van gemaakt en daar ben ik trots op!
Twijfel je nog of heb je vragen? Dan raad ik je aan op eerst mijn gratis pensioenbijbel te lezen.

 

FAQ

De cursus is gericht op mensen die al weten dat ze jaarruimte hebben. Het valt aan te raden om eerst te berekenen of je jaarruimte hebt, maar dit heb je sowieso als je geen pensioen opbouwt. In dat geval kun je de cursus ook direct gebruiken om de jaarruimte te berekenen. Deze cursus is specifiek gericht op mensen in loondienst met een pensioentekort, oftewel mensen die geen pensioenregeling hebben, of mensen die te weinig pensioen opbouwen. 

Dat verschilt sterk van je kennisniveau, maar houd rekening met 2 uurtjes als je al enigzins bekend bent met het concept, tot 4 uur als je hier nog vrijwel niks vanaf weet. Vergeet niet dat dit een minieme tijdsinvestering is voor de 30+ jaar zekerheid die je ervoor terugkrijgt.

De cursus is het gehele jaar door beschikbaar en je behoudt toegang voor de rest van je leven.

Protip: wacht niet tot de laatste weken van het jaar met je hierin verdiepen.

Je kunt dit berekenen met de hulp van mini cursus jaarruimte berekenen

Een deel van de vorige cursisten bleek uiteindelijk geen jaarruimte te hebben en dus geen gebruik te kunnen maken van de belastingvoordelen van pensioenbeleggen. Het leukste was dat deze cursisten alsnog blij waren, doordat ze nu extra kennis hadden opgedaan voor later en om te delen met hun vrienden en familie. Dit had ik eigenlijk niet verwacht, maar dit was een mooie bijkomstigheid bij mijn missie op het pensioenbewustzijn in Nederland te vergroten.

Staat jouw vraag er niet tussen of twijfel je nog?

Stuur gerust een DM via Instagram @Despaarpodcast of mail robin[at]despaarpodcast.nl 

De dikke disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur. Ik heb uiteengezet hoe ik mijn pensioen opbouw regel en welke overwegingen ik daarbij maak. Ik heb zelfs in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk.