Robin

Robin

Delen
Robin

Robin

Digitaal koopzegels sparen AH: dit is de waarde

Digitaal sparen AH

Laten we eerlijk zijn. Een beetje likken aan vieze zegels is toch een beetje een truttige hobby. Maar vanaf 1 januari is het sparen van koopzegels volledig gedigitaliseerd. Daarom rijst de vraag: “Is het eigenlijk de moeite waard om digitaal te sparen bij AH?”.

Daarom sta ik stil bij wat digitaal sparen precies inhoud, hoe je eraan kan beginnen en wat de voor- en nadelen zijn van digitaal sparen bij de AH.

Digitaal koopzegels sparen bij de AH, wat is dat?

Nog niet bekend met het sparen van koopzegels bij Albert Heijn? Al ruim 65 jaar kun je naast het sparen voor kortingen, producten en uitjes ook koopzegels sparen. Koopzegels spaar je met een rente tot 6%. Bij elke euro die je besteedt aan Albert Heijn boodschappen, zowel in de winkel als online, kun je een koopzegel kopen van €0,10. De digitale koopzegels worden automatisch voor je verzameld. Heb je 490 koopzegels gespaard, dan krijg je van Albert Heijn €52. De snelle rekenaar komt uit op een rendement van €3. Die €3 is een rente van 6% die Albert Heijn geeft aan iedereen die digitaal wil sparen. Tot slot, zorgt de app ervoor dat volle ‘boekjes’ automatisch worden ingewisseld.

Winkel
Een zegel bij
Prijs per zegel
Aantal zegels vol boekje
Kosten
Waarde
Rendement
De Spaarpodcast
Albert heijn
€1
€0,10
490
€49
€52
6%
Jumbo
€1
€0,10
250
€25
€26
4%
Coop
€0,50
€0,05
500
€25
€26
4%

AH app koopzegels

Om te kunnen beginnen met digitaal sparen bij AH app heb je de AH app, een bonuskaart en een account nodig. Een bonuskaart is gratis te verkrijgen bij elke AH servicebalie. Een persoonlijk AH account maak je aan door Appie app van Albert Heijn te downloaden in de appstore. Maak je al gebruik van de AH app, controleer dan of dit de nieuwste versie is. 

In 3 stappen aanmelden voor koopzegels sparen in de AH app.

Stap 1. Open of download de AH app

Stap 2. Ga naar je profiel en kies in het menu het kopje ‘koopzegels’

Stap 3. Doorloop de stappen

Als jij vervolgens in de AH supermarkt boodschappen gaat doen, heb je enkel je bonuskaart nodig. Door het scannen van jouw bonuskaart koop je automatisch bij elke 1 euro aan boodschappen een AH koopzegel voor 0,10 cent. Zo makkelijk is het digitaal sparen bij de AH. 

Wil je liever even pauzeren? Dan kan je dit ten alle tijden in de AH app aangeven.

De voordelen van digitaal koopzegels sparen bij de AH

Voordat je gaat beslissen of digitaal sparen bij Albert Heijn wat voor je is, nog even wat voordelen:

 • ontvang 6% rente
 • sparen zonder dat je het door hebt
 • geen zegeltjes meer plakken of kwijtraken
 • Ten alle tijden te pauzeren (of stoppen)

Allereerst ontvang je een rente van 6% voor elke volle spaarkaart die je inlevert. Je spaart dus tot je €49 aan koopzegels gekocht hebt en krijgt er €52 voor terug. Op die manier spaar je zonder er veel van te merken en het levert je ook nog eens wat op. 

Door het digitaliseren van de AH koopzegels hoef je niet meer te plakken, maar wordt dit voor je gedaan. Op die manier kun je geen koopzegels meer kwijtraken en heb je alles overzichtelijk bij elkaar in de AH app. Zijn er omstandigheden waardoor je even niet wil of kan sparen? Digitaal sparen bij AH kun je pauzeren en weer hervatten wanneer jij dat wilt. Via de AH app kun je dit digitaal sparen (tijdelijk) uitzetten.

De nadelen van digitaal koopzegels sparen bij AH

Voor je begint met digitaal sparen bij Albert Heijn nog even je aandacht voor de volgende drie nadelen:

 • jouw data wordt gedeeld
 • laag rendement in absolute zin
 • marketing lock-in
 • Koopzegels laten uitbetalen kan alleen in de winkel

Betalen om je data te delen

Maak je een account aan bij AH, dan moet je bepaalde persoonlijke gegevens delen met AH. Je kunt dan natuurlijk het privacybeleid gaan lezen, maar dat doet niemand. Ik vind het ironisch als je kritisch bent op dataverzameling bij andere bedrijven, maar vervolgens de Appie wel betaalt om je waardevolle data te geven. Kortom, dit gaat sowieso al tegen mijn principes in. Als ik bij iedere €10 gratis een zegel kreeg zou het systeem een stuk welkomer zijn wat mij betreft.

Absoluut rendement niet heel hoog (bij mij)

Daarnaast kun je jezelf afvragen of het rendement zoden aan de dijk zet. Doe je elke week €50 boodschappen bij Albert Heijn dan kun je per week 50 zegels (€5) sparen. Na 10 weken heb je een volle kaart die je kunt inleveren voor €52. Het levert je dus ongeveer €3 per 10 weken op. Jaarlijks is dat ruim €15. Is dat nu echt de moeite waard? Als het antwoord ja is, dan denk ik dat je die €15 op andere manieren sneller kan verdienen.

Bij mijn Manni Boosters vind je meerdere ideeën voor (snel) geld verdienen

Marketing lock-in

Zit je namelijk echt op je geld dan kan een andere supermarkt dan de AH een betere optie zijn. Het doen van je boodschappen bij een andere aanbieder kan je namelijk meer dan 6% rendement opleveren. Het meest lucratieve is simpelweg om bij verschillende aanbieders boodschappen te doen.

Iedere keer dat een stemmetje in jouw achterhoofd (onbewust) zegt dat je boodschappen moet gaan doen bij de AH, had je wellicht beter ergens anders heen kunnen gaan. Oftewel, het is een ijzersterke marketing lock-in van de Albert Heijn en ze laten je nog eens geloven dat je flink rendement aan het maken bent. 

Koopzegels AH uitbetalen

Koopzegels AH uitbetalen, hoe werkt dat? Je digitale koopzegels laten uitbetalen is dit alleen mogelijk in een van de AH supermarkten. In de AH app verschijnt een code die je aan de kassiere of servicebalie medewerker moet laten zien.

Bestel jij altijd je boodschappen online? Dan is het wel mogelijk om te sparen, maar niet mogelijk om je koopzegels te verrekenen met je online boodschappen. Persoonlijk vind ik dat krom. 

Je kan de koopzegels zowel laten uitbetalen als cash geld als verrekenen met je boodschappen. Per transactie kan je drie volle spaarkaarten verrekenen. 

Digitaal sparen AH is niks voor mij

Het vernieuwde systeem van koopzegels kopen en sparen bij Albert Heijn is voor iedereen die nog niet begonnen in met sparen of voor iedereen die verder wil sparen. De voordelen zijn: 6% rente bij het sparen, niet merken dat je spaart en geen zegeltjes meer plakken. Nadelen zijn het delen van data door het gebruik van de app en het lage rendement.

De nadelen wegen voor mij zwaarder dan de voordelen. Ik geloof namelijk dat andere bespaartips meer opleveren.

Disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur en heb zelf in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk. Dit artikel bevat affiliate links, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Nic

  Automatisch zegel sparen nooit aangezet. In de winkel kwam ik erachter dat deze al een tijdje aanstond. En nee, niemand anders heeft het aangezet tenzij de Albert Heijn dit gewoon automatisch aanzet…Uitzetten kan pas als het “zegelbedrag”is uitbetaald, maar dan ben je je net betaalde zegelgeld ook automatisch kwijt!

  1. Robin

   Wat vreemd! Heb je al geprobeerd de AH te contacten?

   Robin

 2. Ernst

  Nog een nadeel, heb regelmatig last van een storing gehad. De koopzegels komen er niet bij en het staat piepklein onderaan de bon. Dan mag je de volgende dag naar de servicebalie van dezelfde vestiging waar je de aankopen hebt gedaan (als het je al is opgevallen en de bon hebt bewaard).

  1. Robin

   Lekker zeg, de tijd en energie niet waard wat mij betreft

Geef een antwoord