Robin

Robin

Share on whatsapp
Delen
Robin

Robin

Podcast tips: de beste financiële podcasts

Podcast tips: de beste financiële podcasts

Financiële podcasts tips

Twee jaar geleden had ik nog nooit een podcast geluisterd en nu kan je het wel in het rijtje van mijn favoriete bezigheden plaatsen. Zowel het luisteren als het zelf maken van (financiële) podcasts vind ik top. Leuke, interessante en leerzame gesprekken tussen mensen of experts die hun kennis van een bepaald vakgebied delen. Dit luisteren tijdens koken, wandelen of bij je ontbijt. Ideaal toch?

Als je wil, kan je vandaag nog je eigen podcast maken en uploaden. Podcasts zijn een here to stay en beleggen is dit ook, dus spelen veel mensen hierop in. Uiteraard slim. Maar voor jou als luisteraar wordt het lastig om tussen al die podcasts over financiën de juiste te vinden. In deze blog lees je mijn podcasts tips, hierin benoem ik de financiële podcasts waarvan ik zelf groot fan ben. 

Zelf een podcast opzetten? Ik ben begonnen met het gratis Stappenplan* van Mirjam en daarna heb ik haar academy* gevolgd.

Laat vooral onder in de comments weten welke podcast jou motiveert! 

Beleggen podcasts

Wil jij (meer) leren over actief beleggen? Dan zijn onderstaande financiële podcasts wellicht iets voor jou. 

Beleggen met Rowan Nijboer

Wil jij actief beleggen? Rowan Nijboer, noem ik ook wel de Nederlandse Warren Buffet. Hij weet al zo’n 10 jaar de index te verslaan met een gemiddeld rendement van 15,6%. Actief beleggen is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar mocht je dit overwegen is Rowan Nijboer een goede om te volgen! In De Spaarpodcast (S4.1) hoor je een eerlijk gesprek tussen Rowan Nijboer, de actieve belegger en mij, de passieve belegger.

Jong Beleggen

De podcast Jong Beleggen is van Pim Verlaan. Een mede-millennial die inhoudelijk sterk is en alles over beleggen doorloopt en uitlegt. Dit doet hij samen met Milou die er vaak wat minder van af weet, haha. Hierdoor blijft het voor jou als luisteraar ook goed te volgen. 

Pim belegt met het doel om eerder met pensioen te kunnen. Wil jij ook graag eerder met pensioen of een geldpotje zodat je kinderen later kunnen studeren? Dan zijn de podcasts van Pim er om jou te helpen bij je keuzes.

Bij beleggen geldt: hoe eerder, hoe beter. Nog niet bekend met beleggen? Dan raad ik je aan eerst de blog beleggen voor beginners te lezen. Afhankelijk van jouw doel en strategie kan je de beste podcast(s) kiezen.

Financieel onafhankelijk podcasts

Goed met je geld

Zelf vind ik de financiële podcast van Arjen en Bas, De goed met je geld podcast, erg goed. Ook zij zijn millennials die het over geldzaken hebben op een luchtige en leuke manier. Het gaat in de podcasts over geld en geluk, prijsbewust, geld en jaloezie en verschillende onderdelen van beleggen. Voor ieder wat wils. De podcast verschaft vaak vrij veel informatie, dus soms moet je wel goed je aandacht erbij houden.

Binnenkort hoop ik Arjen en Bas bij mij in De Spaarpodcast te verwelkomen 😀

Je geld of je leven

Mijn eerste podcast was met Michiel van Vugt van de podcast je geld of je leven. In die aflevering hadden we het over de uitspraak: ‘’Beleggen is voor iedereen en sparen is voor de rijken’’. 

Welke keuzes maak je in je leven met betrekking tot geld, oftewel je geld of je leven? In de podcasts van Michiel wordt alles besproken met het doel om jou te helpen bij het maken van de juiste (financiële) keuze voor een gelukkig leven. De psychologie achter en met geld.

Financial Independence podcast (EN)

In deze podcast interviewt Mad Fientist de slimste mensen met betrekking tot hun financiën. Dit om erachter te komen welke strategieën en tactieken deze mensen gebruiken om financiële onafhankelijkheid te creëren. 

Het leuke aan deze podcast vind ik dat het buiten Nederland om gaat, dus net even andere gasten, wat leidt tot andere gesprekken. Nieuwe inzichten en veel leren dus! 

Conclusie

Er zijn genoeg financiële podcasts die gaan over alles met geld, persoonlijke financiën, de psychologie van geld, financiële onafhankelijkheid en beleggen. Welke is de beste? Ik denk dat het beste is om te kijken naar jouw doel en vervolgens te kijken wie de juiste informatie verschaft voor dat doel. 

Daarnaast zou ik altijd meerdere meningen aanhoren, in dit geval podcasts, zodat je uiteindelijk de beste beslissing voor jezelf kan maken. Doe nooit zomaar iets met je geld, omdat één iemand dat ooit heeft gedaan waarbij het werkte. In het verleden behaalde resultaten zijn geen uitgangspunten voor de toekomst.

Enn.. natuurlijk hoop ik dat je De Spaarpodcast luistert! 

Wil jij graag zelf mensen inspireren met financiële keuzes of jouw unieke verhaal? Stuur mij dan een DM op @despaarpodcast of een mail naar [email protected]. Ik kijk er naar uit!

Disclaimer

Ik ben geen professioneel adviseur. Beleggen brengt risico’s op verliezen met zich mee. Het is je eigen keuze of je daadwerkelijk begint met beleggen en via welke partijen. Hierbij geldt altijd, snap je het niet, begin dan niet.  Dit artikel kan affiliate links bevatten, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Geef een antwoord