Robin

Robin

Share on whatsapp
Delen
Robin

Robin

ING Spaarpunten winkel: korting waar je écht iets aan hebt

ING Spaarpunten winkel: korting waar je écht iets aan hebt

ING spaarpunten winkel

Laatst opende ik ‘mijn ING’  waarop ik zag dat ik 52.537 aan ING spaarpunten voor de ING spaarpunten winkel heb. Nooit eerder heb ik stilgestaan bij de ING spaarpunten, laat staan dat ik eraan heb gedacht om ze te gebruiken. Omdat ik nieuwsgierig was naar hoe ING spaarpunten werken en wat het voordeel is van de ING spaarpunten winkel heb ik dit uitgezocht. Daarnaast lees je in deze blog ook nog over het nieuw gelanceerde winkelplatform van ING, genaamd DealWise.

Hoe werkt het?

Als je een betaal- en spaarrekening (met variabele rente) hebt bij ING, spaar je automatisch ING spaarpunten, ook wel ING rentepunten of ING punten genoemd. Je krijgt punten voor je (dagelijkse) bank activiteiten, zoals: het sturen van betaalverzoeken, betalen, geld ontvangen (salaris) en/of het bezit van creditcards. Hier vind je een overzicht met hoeveel ING spaarpunten je voor welke activiteit krijgt. Je saldo is te zien door in te loggen op ‘Mijn ING’. 

Enkele algemene opmerkingen over de ING spaarpunten:

 • Je ontvangt punten per Betaalrekening
 • Je punten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar
 • Ook als je in het buitenland woont ontvang je punten, maar bezorging van je aankoop is enkel in Nederland mogelijk
 • De punten zijn niet in te wisselen voor geld

Assortiment ING spaarpunten winkel

In de ING spaarpunten winkel gaat het om drie soorten deals, namelijk:

 • Points Only; voor deze producten hoef je enkel ING spaarpunten in te leveren en niet bij te betalen, dit zijn vaak kortingsbonnen zoals een rituals 15% kortingsvoucher
 • Deals zonder punten; de partners van ING bieden producten aan voor een scherpe prijs of een kortingscode door in te loggen met je ING account
 • Gewone deals; producten die je voor een scherpe prijs kan aanschaffen door het inwisselen van ING spaarpunten, echter betaal je daarnaast wel een geldbedrag 

De meeste producten die worden aangeboden in de ING spaarpunten winkel zijn luxe producten, die niet noodzakelijk zijn. Het gaat om producten zoals: JBL boxen, korting bij het boeken van een hotelovernachting, kleding van BALR of boxers van Björn Borg en veel huishoudelijke apparatuur zoals stofzuigers en koffiemachines. Juist op de producten die vaak wat duurder zijn, willen we graag gebruik maken van deze korting. Hoe groot is dit voordeel nu? Hieronder heb ik dat voor vier producten berekend.

ING rentepunten JBL  

In de ING rentepunten winkel worden veel JBL producten aangeboden. Voor 1000 ING spaarpunten (points only) heb je 25% korting op het gehele assortiment van JBL. Een mooi kortingspercentage voor als de box die jij wil er niet bij staat.

Staat jouw gewenste box er wel bij? Bijvoorbeeld de JBL Charge 4 te kopen. Deze kost bij JBL normaal €179 maar JBL heeft hem nu in de aanbieding voor €149. In de ING rentepunten winkel kost dezelfde JBL Charge 4 €99  + 1000 spaarpunten. Als we uitgaan van de normale prijs van JBL scheelt dit €80 en bij de aanbiedingsprijs is dit alsnog €50. In beide gevallen (normale of aanbiedingsprijs van JBL) gaat het dus om meer dan 25% korting op de JBL Charge 4. Niet verkeerd voor een box, waarmee jij overal je favoriete Spotify lijst kan pompen. 

ING rentepunten rituals

Een rituals pakket is heerlijk voor jezelf of als cadeau voor een ander. Wat is het voordeel op een rituals pakket? Hiervoor heb ik dit rituals pakket van de Bijenkorf vergeleken met hetzelfde rituals pakket in de ING rentepuntenwinkel winkel. Bij de Bijenkorf kost het pakket €69,90 en bij de ING spaarpunten winkel €46 + 100 punten. Deze 100 punten staan in dit geval dus gelijk aan €23,90. 

In het overzicht van de ING spaarpunten is te zien dat je 100 punten krijgt door per maand minimaal 4 keer te betalen met je ING betaalpas. Naar mijn idee makkelijk verdient. Een scherpe deal waarmee jij je date, scharrel of relatie best eens mee kan verwennen

ING rentepunten Pathé

Een product dat veel aangeschaft wordt in de ING spaarpunten winkel is een Pathé Unlimited Abonnement. Op de Pathé website zelf kost dit €21 per maand, waarbij je minimaal 4 maanden lid moet zijn. In de ING spaarpunten winkel kost het voor 4 maanden €44 + 2200 spaarpunten. 

In dit geval staan je 2200 ING spaarpunten gelijk aan €40,00. Maar doordat je ook nog bespaart op eten en drinken in de bioscoop door je unlimited abonnement, bespaar je uiteindelijk nog meer. 

ING rentepunten Bijenkorf

Er zijn verschillende producten die je kan aanschaffen in de ING spaarpunten winkel van de Bijenkorf. Ik zag de de Bijenkorf cadeaucard & Moët & Chandon, naar mijn idee een leuk cadeau om weg te geven. De cadeaukaart is t.w.v €50. Bij de Bijenkorf kost dit €65 en in de ING spaarpunten winkel kost dit €55 + 250 punten. Voor weinig punten, toch weer een tientje bespaard op je cadeau. 

ING rentepunten bijenkorf

Mijn oordeel over de ING spaarpunten winkel

Ik ben positief onder de indruk van de ING spaarpunten winkel. Ze bieden producten aan, waarvan ik denk dat de meeste mensen het kunnen kopen/ gebruiken. Het is niet slechts een marketingtruc, maar ze leveren daadwerkelijk de producten goedkoper. 

Het verschilt per product wat je ING spaarpunten waard zijn. Maar ik zie dit niet als negatief, want het verkrijgen van punten is vrij simpel door je (dagelijkse) bankactiviteiten en daarnaast kan je veel spaarpunten hebben als je er nog nooit naar om hebt gekeken. 

De producten die je kan aanschaffen zonder ING spaarpunten zijn minimaal. Maar het is zeker de moeite waard om te kijken. Als je toch van plan bent een nieuwe telefoon te kopen met Vodafone abonnement, dan geeft de ING spaarpunten winkel je toch €60 korting.

DealWise

Naast de ING punten heeft ING een nieuw platform ontwikkeld, namelijk DealWise. Het is een winkelplatform dat cashback-deals en kortingen op één plek verzamelt. Het platform is voor iedereen met een bankaccount, ook als dat geen ING account is. Het gaat om voordelen voor zowel de consument als de verkopers, door gerichte klanten te vinden en behouden. 

Momenteel is DealWise enkel nog actief in Roemenië, maar het plan is dat België en Duitsland in 2020 ook gebruik gaan maken van DealWise. Het is dus de moeite waard om in de gaten te houden wanneer het platform in Nederland wordt gelanceerd. Wat exact de voordelen zijn van DealWise en of het naast de ING punten komt of dat het samengaat, is nog onduidelijk. Hier lees je over de lancering van het platform.

Dealwise

Heb jij ING spaarpunten en maak je er al gebruik van de ING spaarpunten winkel? Laat het even weten in de comments.

Nog op zoek naar andere manieren om je financiële situatie een boost te geven? Vind hier meer Manni Boosters!

Deze blog is geschreven in samenwerking met één van mijn lezers

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Loading...
Zoek 't uit! Pensioenbijbel
E-book beleggen De Spaarpodcast

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. frans

  IK gebruik ING punten zelfs zakelijk, scan op goede aanbiedingen en verkoop in het buitenland. Iedereen kan mij punten aanbieden, voor 1000 punten betaal ik normaliter 10 Euro

  1. Robin

   Ah, mooi om te horen!

   Wat bedoel je met verkoop in het buitenland? Zoek je aanbiedingen en verkoop je de spullen dan door?

   Robin

Geef een reactie