De Spaarpodcast logo

S5.28 The dirty secrets van influencer- en affiliate marketing

S5.28 The dirty secrets van influencer- en affiliate marketing
byRo & Ro

Over deze aflevering

Robin en Rowan hebben het in deze aflevering over affiliate marketing waarin soms vieze spelletjes worden gespeeld door influencers. Robin zit al een tijdje al een tijdje in de ‘finfluencer’ (zijn influencers die zich op sociale media specifiek uitspreken over beleggen)wereld en bespreekt hoe werkt het. Maar ook waarom het soms een onwijs moeilijke wereld is.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd.

Vrijwel alles wat jij ziet en leest wordt bepaald door waar het geld vandaan komt. Een voorbeeld: iedereen zat destijds bij de DeGiro. Zij betaalde al jaren het meeste geld per account. Robin geeft hier meer voorbeelden van en zegt ook dat hij soms influencers erop heeft aangesproken als er een slechte deal was. 

Robin legt verder uit wat hij doet om het transparant te houden. Rowan is bezig om een affiliate website internationaal op te zetten. 

Let dus goed op als je veel aanbod van dezelfde organisatie voorbij ziet komen of het wel daadwerkelijk een goede deal is voor jou. 

Blogs

Marketinggeld en finfluencers (despaarpodcast.nl)

Waar beleggen? Hier beleggen deze finfluencers (despaarpodcast.nl)

Passief inkomen, wat is het en wat kan het voor je doen? (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S5.29 Housesitting & De reis naar vrijheid van Happy Rich Millennial Jessy

Beluister hier de andere afleveringen