S4.37 Maikel over bouwkosten beduvelen vs. je laten beduvelen & zijn verbouwing van ruim 100K

S4.37 Maikel over bouwkosten beduvelen vs. je laten beduvelen & zijn verbouwing van ruim 100K
byRobin Seetz

Over deze aflevering

Vandaag heb ik Maikel te gast. We zijn in contact gekomen via Instagram. Hij deelde zijn verhaal over zijn verbouwing van meer dan 100K en zijn kijk op bouwkosten beduvelen of je laten beduvelen. Vanwege zijn werk, wist hij hoe het een en ander in elkaar zat, waardoor hij zichzelf gelukkig niet heeft laten beduvelen. Ik ga het daarom vandaag met Maikel over het gehele proces van zijn verbouwing hebben, die een half jaar heeft geduurd. Als Maikel de particuliere prijs had moeten betalen voor zijn verbouwing, was het niet betaalbaar. Letterlijk alles in het huis moest gebeuren, enkel de buitenmuren en het dak bleven. Gezien zijn verbouwing erg op de mijne lijkt en ik een week na deze opname de sleutel zou krijgen, hoor je mij ook regelmatig schrikken. 😉

Maikel vertelt in de podcast onder andere dat hij de aannemer te laag had begroot, er moest bijvoorbeeld een nieuwe draagconstructie komen. Alles bij elkaar was het bedrag uiteindelijk verdubbeld. Dat je 30% aan onvoorziene kosten moet berekenen, klopt in dit geval dus ook. Ook vertelt Maikel dat hij behoorlijk wat via kennissen of vrienden heeft laten doen, in zijn geval geldt de uitspraak: ‘Met vrienden moet je wandelen, maar niet handelen’ dan ook niet. Alles is tenslotte goed gegaan.

In de podcast geeft Maikel ook enkele tips, namelijk dat je alles op je offerte moet laten specificeren, want anders heb je geen idee of het klopt wat je moet betalen. Maar je kan uiteindelijk ook nergens op bouwen, als er niet is gedaan wat er op de offerte stond. Hierover zegt Maikel ‘Vertrouwen is goed, controle is beter’. Zorg dat je zelf gedurende je verbouwing de regie in handen hebt, zodat je je niet kan laten beduvelen. Je bent anders dief van je eigen portemonnee.

Blogs

Rentemix: de perfecte ingrediënten voor jouw hypotheekrente | DeSpaarpodcast.nl

Aflosvrije periode DUO: een cadeau van de overheid | DeSpaarpodcast.nl

Hypotheek afsluiten tips: 10 punten om op te letten (despaarpodcast.nl)

Een Execution Only Hypotheek afsluiten: David deed het (despaarpodcast.nl)

Extra aflossen hypotheek: is dit een goed idee? (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S4.38 Een transparante en eerlijke woningmarkt door Open Veilingen | met Maurits van House.nl

Beluister hier de andere afleveringen