De Spaarpodcast logo

S4.46 Samenwerking met BrightPensioen: de campagne die de overheid hoort te voeren | met Sjaak Zonneveld

S4.46 Samenwerking met BrightPensioen: de campagne die de overheid hoort te voeren | met Sjaak Zonneveld
byRo & Ro

Over deze aflevering

Sjaak Zonneveld was eerder te gast in deze aflevering van de podcast. Nu een aantal maanden later is Sjaak opnieuw te gast, want we hebben leuk nieuws! De Spaarpodcast en BrightPensioen slaan de handen in één. Vanaf beide kanten hebben we uitgesproken dat we hier graag transparant over willen zijn, dus met die reden nemen Sjaak en ik je mee in hoe de samenwerking tot stand is gekomen en wat ons doel is.

Allereerst doen we even een korte terugblik. Wat hadden we in de vorige aflevering besproken en wat hebben we zien gebeuren in bij de ‘finfluencers’? Daarna gaan we dieper in op de samenwerking. Zelf ben ik geen fan van (afhankelijk zijn van) affiliate links, want het gevaar hiervan is dat zaken rooskleuriger gemaakt worden dan ze daadwerkelijk zijn. Sjaak is hier zelf ook geen fan van. Zodra het verdienmodel uitgespeeld is, wordt er vaak overgestapt naar een andere partij, om daar weer geld aan te verdienen. 

Maar toen Sjaak en ik elkaar in de vorige podcast voor het eerst spraken, kwamen we er achter dat we onze bedrijven gestart zijn met hetzelfde doel. Daarom slaan we de handen in één door middel van sponsoring. We hopen je komende periode pensioen bewust maken, hierbij is kiezen voor BrightPensioen een optie. Maar dat hoeft zeker niet. Het belangrijkste is dat je iets gaat regelen voor je pensioen. Wil je meer lezen over BrightPensioen? Dan kan je hier mijn review lezen. 

Maar waarom is het zo belangrijk om iets te regelen voor je pensioen? Ten eerste stijgt de groep zzp’ers, voor die groep is één ding zeker en dat is dat ze geen pensioen opbouwen. Ten tweede krijgen we meer ouderen en minder jongeren, wat betekent dat een kleinere groep de kosten voor een grote groep draagt. Dit wordt het omslagstelsel genoemd en maakt de toekomst van de AOW ontzettend onzeker. 

Daarna gaan we in op als het dan echt zo belangrijk is, waarom komen mensen en de overheid dan niet in actie? Bij mensen is er een hoop onwetendheid over de belastingvoordelen die pensioenbeleggen met zich mee brengt, de berekening is lastig en geld vastzetten wordt als een risico gezien. Oftewel: het moet makkelijker gemaakt worden. We laten gezamenlijk maar liefst 1,2 miljard euro liggen aan belastingvoordeel. Dus de overheid heeft waarschijnlijk een tweestrijd. Het is fijn als mensen later geen problemen hebben, maar die 1,2 miljard euro komen ze dan zelf onder aan de streep te kort. 

Wil jij graag je pensioen goed regelen? Dan raad ik je aan om allereerst in te loggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl en te berekenen of jaarruimte hebt. 

Blogs

FIRO, het alternatief voor FIRE | DeSpaarpodcast.nl

Bright Pensioen review: 1 vd beste voor pensioenbeleggen (despaarpodcast.nl)

Pensioenbeleggen | DeSpaarpodcast.nl

Jaarruimte: wat houdt het in en wanneer heb je jaarruimte? (despaarpodcast.nl)

Pensioenbeleggen vergelijken: wie is de beste aanbieder? (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S4.47 De reis naar FI van millennial Stefan: zonnepanelen, verduurzamen en minimalisme

Beluister hier de andere afleveringen