Robin

Robin

Share on whatsapp
Delen
Robin

Robin

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Zorgverzekering 2021

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 93 euro teveel betalen door ervoor te kiezen om niet over te stappen van zorgverzekering? Aangezien het relatief simpel is om over te stappen kun je hier dus gemakkelijk op besparen.

In deze blog vertel ik waar ik op let bij mijn zorgverzekering 2021 vergelijken, blik ik terug op mijn keuzes afgelopen jaar en vertel ik waarom ik ben overgestapt naar Jaaah*.

Liever luisteren? Dan kan ook naar deze podcast (5:54). P.S. Deze blog is onderdeel van de financiële APK met nog veel meer bespaartips.

Aanleiding

Ieder jaar heb je de mogelijkheid om van zorgverzekeraar over te stappen. Desondanks stapt slecht 6% van de Nederlanders over. Aangezien Nederlanders al snel meer dan 1.000 euro moeten betalen aan hun zorgverzekering is het zeker de moeite waard om hier eens kritisch naar te kijken. Bovendien blijkt ook uit de data dat Nederlands hier luiheid verkiezen boven hun portemonnee.

Jongens en meiden, geloof het of niet, maar ik heb gewoon bijna zin om mijn zorgverzekering 2021 te vergelijken! 

Redenen om over te stappen van zorgverzekering

  • Volgens onderzoek van de NZa kan 72% van de Nederlanders goedkoper uit zijn
  • Gemiddeld gezien kan de besparing 93 euro zijn op jaarbasis (bron: ACM, 2018)
  • Jaarlijks wisselt slechts zo’n 6-7% van de Nederlanders van zorgverzekering

Terugblik op mijn keuzes afgelopen jaar

Zoals ieder jaar heb ik mijn eigen risico maximaal hard aangeslingerd (€885). Tot op heden heb ik €293,67* aan eigen risico verbruikt*. De korting voor het hogere eigen risico was €25 per maand. 

De tandartskosten waren €61,37. Had ik een aanvullende verzekering hiervoor afgesloten dan had mij dit €138 gekost. Bovendien werd er dan maximaal €250 vergoed.

Oftewel, die hele korting kan ik dit jaar volledig in mijn zaak steken en ik heb €76,63 bespaard door geen tandartsverzekering af te sluiten.

Daarom zie ik ook geen reden om andere dingen te doen in 2021, qua keuzes dan. Tenzij het nog goedkoper kan.

*Even afkloppen, het jaar is nog niet voorbij.

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Wat het onderzoeken van zorgverzekeringen lastig maakt is het grote aanbod van verschillende partijen. Daarom is het makkelijkste om gebruik te maken van een vergelijksite.

Persoonlijk raad ik je aan om ten minste twee vergelijkers te gebruiken, omdat ze verschillen van aanbod. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld zorgkiezer.nl* en independer.nl*  

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering?

Je kunt je zorgverzekering oversluiten tussen 12 november en 31 december 2020. Zolang je je oude zorgverzekering voor 1 januari opzegt, kun je t/m 1 februari 2021 een nieuwe aanvragen. 

De goedkoopste zorgverzekering 2021

  • Maximaal eigen risico (885 euro). 
  • Betalingstermijn: jaar, dit levert 2% korting op, wat weer ongeveer 20 euro is.
  • Geen enkele aanvullende verzekeringen. Tandarts betaal ik uit eigen zak.

Mijn nieuwe zorgverzekering 

De afgelopen twee jaar zat ik bij Anderzorg. Zij hadden 100% dekking en waren goedkoop.

Dit jaar heb ik zowel op: zorgkiezer.nl*, independer.nl* en pricewise.nl* gekeken naar zorgverzekering 2021.

Uitgangspunten: Jaarpremie (dus eind 2020 vooruitbetalen), maximaal eigen risico (€885) , geen aanvullende verzekeringen (geen fysio, geen tandarts etc, MAAR wel een “ruime” keuze in zorgvergoedingen aangehouden, dus dat de kosten bij ziekenhuizen en artsen in mijn directe omgeving vergoed worden.

Daarnaast een zevental verzekeringen bekeken, die niet bij de prijsvergelijkers naar voren komen, maar wel een goedkope premie aanbieden. Deze bleken of niet voordeliger, of soms wel iets voordeliger, maar dan meer beperkingen in de dekkingsvoorwaarden te geven.


De uitkomst is dat de huidige verzekering Anderzorg: €1070,16 (89,18 euro per maand) wordt in 2021. Na vergelijking komt Jaaah*, als beter alternatief voor 2021 uit de vergelijking met een premie van €1046,64 (87,22 per maand). Hier zit ook een gratis tandongevallenverzekering bij.

Ik stap dus over naar Jaaah.nl, dat biedt mij voor 2021 een voordeel van 23,52 euro. Een kleine winst voor mij, maar voor jou misschien wel veel meer!

Tips zorgverzekering

  • Kies dan voor een hoog eigen risico.
  • Betaal je zorgverzekering in één klap en krijg korting.
  • Kijk naar de mogelijkheden voor collectiviteitskorting.
  • Bespaar op je aanvullende pakket. 

40% van de mensen met een aanvullend pakket maakt geen gebruik van dit pakket.

Collectiviteitskorting

Er is een manier om meer geld te besparen en dat is je zorgverzekering afsluiten met het gehele gezin. Je krijgt dan de zogeheten collectiviteitskorting. Ondanks dat ik uit huis ben en geen student meer ben kan ik mij alsnog laten meeverzekeren bij mijn ouders.

Zorgverzekering 2021 vergelijken

Wil jij je zorgkosten optimaliseren? Dan vind je in deze blog allerlei tips om de goedkoopste zorgverzekering te vinden tijdens het vergelijken. 

Je zorgverzekering 2021 vergelijken doe je hier*. Ook overstappen naar Jaaah, kan hier*.

Hoeveel kan jij dit jaar besparen op je zorgverzekering?

Dit artikel kan affiliate links bevatten, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Geef een antwoord