Ik op mijn pensioenleeftijd
Zo zie ik er volgens een FaceApp tegen die tijd uit 😉

Cursus pensioenbeleggen voor ondernemers

Pensioenbeleggen is de meest aantrekkelijke optie voor ondernemers om hun pensioen te regelen. Je zet daadwerkelijk geld opzij, hoeft minder in te leggen dankzij fiscale voordelen en bent flexibel in je inleg.

Waarom pensioenbeleggen als ondernemer?

Als ondernemer bouw je geen pensioen op en zul je dus zelf in actie moeten komen voor je pensioen. In de praktijk is het echter lastig om structureel voldoende opzij te zetten en dit ook echt voor je pensioen te laten staan.

Gelukkig heeft de overheid een manier bedacht waarmee jij wel voldoende kunt opbouwen. Dit noemt men pensioenbeleggen. Dankzij belastingvoordelen, hoef jij minder in te leggen voor een goed pensioen en kun je ieder jaar (tot 7 jaar terug) flexibel inleggen afhankelijk van je resultaten op een speciale pensioenrekening.

In Nederland bouwt slechts 11% van de ondernemers voldoende pensioen op en laten ondernemers gezamenlijk ieder jaar weer meer dan 1.2 miljard euro aan belastingvoordeel onbenut. Iedere ondernemer bouwt namelijk ongeveer 10% van de winst voor ondernemersaftrek op aan pensioentekort en over dit bedrag kun jij dit jaar direct al belasting besparen en zorgen bij jezelf wegnemen over later.

Tot slot, ik zou het bijna vergeten, maar uiteindelijk is al dat financiële voordeel natuurlijk niet de belangrijkste reden. Het belangrijkste is uiteindelijk vooral dat jij later voldoende hebt om van te leven en dat je hier nu geen stress meer over ervaart omdat je weet wat je doet.

Wat levert de cursus op?

Stel dat je €5.000 aan jaarruimte hebt en je dit op een pensioenbeleggingsrekening zet, dan levert het volgen van de cursus je dit allemaal op:

1. Geld, heel veel geld

  • Krijg je volgend jaar direct tussen de  €1.852,5 en €2.475 terug van de belastingdienst. 
  • Je bouwt na 40 jaar ongeveer €51.429 op in vergelijking met slechts  €26.000 op dezelfde beleggingsrekening zonder belastingvoordelen en slechts €7.500 op een pensioenspaarrekening
  • Je betaalt heel je leven geen vermogensrendementheffing over dit bedrag
2. Zekerheid
  • Kennis over het pensioenstelsel en je opties
  • Je weet ieder jaar hoe jij je pensioentekort berekend
  • Je weet wat je nodig hebt aan pensioen
  • Je snapt alle voorwaarden en regels van pensioenbeleggen
  • Je begrijpt wat je te doen staat als je met pensioen gaat

3. Tijd

Alles uitzoeken rondom pensioenbeleggen heeft mij maanden gekost. Jij krijgt alles wat je moet weten op een presenteerblaadje en kunt dezelfde dag nog aan de slag. Als ondernemer wil jij doen waar je goed in bent, maar diep van binnen weet je ook dat het belangrijk is om baas over eigen cijfers te zijn. Je kunt natuurlijk ook eens bij je boekhouder vragen om de exacte jaarruimte te berekenen, maar bepalen of jij gaat pensioenbeleggen is een keuze die je zelf moet maken. Daarom is het belangrijk om baas over eigen financiën te zijn.

 

Wat ga je leren in de cursus?

De total cursus duurt ongeveer 2 à 3 uur. De zeven hoofdstukken lopen van hoe werkt pensioen in Nederland, naar welke opties heb ik t/m hoe werkt pensioenbeleggen nu en hoe werkt het als ik daadwerkelijk de pensioenleeftijd bereik. 

Training Inhoud

Uitklappen

Reviews

Ondanks dat ik al best wat wist over pensioenbeleggen heb ik toch nog nieuwe dingen geleerd. Je legt het echt op een hele fijne manier uit, ik vind het zelf top dat alles in tekst beschikbaar is. Ik lees altijd liever dan dat ik video's kijk. Top hoe laagdrempelig, duidelijk en compleet het is. Ik raad de cursus zeker aan!
Dionne
Dionne - freelancer & ondernemenalseenbaas.nl
Ik vond het super fijn dat je ons helemaal meenam in het berekenen van jaar- en reserveringsruimte. Dit klonk eerst als hocus pocus. Ik kijk er naar uit om daadwerkelijk te starten met het openen van een account tot het inleggen op een passieve maar strategische manier. Jezelf stabiel neerzetten voor je oude dag, die gedachte zelf geeft mij nog de meeste meerwaarde.
Mike
Mike - fitness instructeur

Over mij

Hi, ik ben Robin Seetz, host van De Spaarpodcast en pensioenbewustmaker. Ik werk in loondienst en heb mijn onderneming ernaast. Ik bouw ook in loondienst geen pensioen op, net als alle ondernemers in Nederland.

Zelf ben ik al enkele jaren bezig met mijn missie om persoonlijke financiën toegankelijker te maken door dingen simpel en leuk te maken.

Toen ik erachter kwam dat juist pensioen het minst toegankelijk is, heb ik besloten hier wat aan te gaan doen. Ik vind dat iedereen een goed pensioen verdient.

De regels rondom pensioenbeleggen zijn in Nederland helaas nog te onbekend en ook te complex voor de gemiddelde ondernemer om het naast hun drukke baan uit te zoeken.

Daarom hoop ik dat ik je met deze cursus kan helpen, net als één van de 150+ mensen die je al voor gingen.

Robin Seetz

60 dagen niet goed, geld terug garantie

 

Niet tevreden? Ik bied een 60 dagen niet goed, geld terug garantie. No questions asked. Ik ben trots op dat nog niemand van dit aanbod gebruik heeft gemaakt.

 

FAQ

De cursus is gericht op ondernemers en zzo’per (niet op DGA’s en bedrijven met personeel). Het gaat dus om je individuele pensioen. De cursus helpt je als je je pensioen nog moet uitzoeken met het berekenen en het oplossen van je pensioentekort. De cursus helpt je ook met het oriënteren op je opties.

Dat verschilt sterk van je kennisniveau, maar houd rekening met 2-5 uur. Vergeet niet dat dit een minieme tijdsinvestering is in vergelijking met de 30+ jaar zekerheid die je ervoor terugkrijgt. 

Je krijgt levenlang toegang tot de cursus, zodat je ook in volgende jaren nog eens terug kunt kijken hoe bepaalde dingen ook alweer werkten en zodat je dingen terug kunt vinden op momenten dat de regeltjes veranderen.

De cursus is het gehele jaar beschikbaar. In de praktijk komen de meeste mensen eind december in actie. Ik raad je aan om de cursus niet pas op de laatste dagen van het jaar te volgen. 

Ik help je om deze berekening te maken in de cursus. De jaarruimte 2021 zal uitkomen rond de 10% van je winst uit ondeneming voor ondernemersaftrek en je kunt deze berekenen tot 7 jaar terug.

Iedere ondernemer in Nederland heeft jaarruimte vanaf een bepaalde winst. Het kan zijn dat je winst te laag is (bedrag ligt rond de €13.000). Een andere optie is dat je de jaarruimte al op een andere manier hebt benut. In alle andere gevallen heb je jaarruimte.

Staat jouw vraag er niet tussen of twijfel je nog?

Stuur gerust een DM via Instagram @despaarpodcast of mail naar robin[at]despaarpodcast.nl

De dikke disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur. Ik heb uiteengezet hoe ik mijn pensioen opbouw regel en welke overwegingen ik daarbij maak. Al mijn bronnen staan vermeld. Informatie op mijn site is bedoeld ter kennisgeving. Ik heb zelfs in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk.