Lisa & Robin op een mini pensioen

Pensioentraject

In dit traject zorgen wij er samen voor dat jij begrijpt hoe je ervoor staat en we zorgen ervoor dat je voor altijd ‘pensioen regelen’ van je to-do-lijst kunt afvinken.

Naar schatting bouwt 50% van de Nederlanders geen of onvoldoende pensioen op en veel mensen zien pensioen als iets complex voor later. Dat probleem kunnen wij samen oplossen

Voor wie is dit traject?

Ondernemers

Ondernemers bouwen geen pensioen op. Als ondernemer zul je dit dus zelf moeten regelen. Je weet eigenlijk al dat je iets moet doen, maar nu is het tijd om in actie te komen en je pensioenprobleem voor eens en altijd op te lossen met een solide plan.

Loondienst zonder pensioenopbouw

Er zijn onderussen al ruim 1 miljoen mensen in Nederland in loondienst zonder pensioenopbouw. Deze groep wordt ieder jaar groter en moet zelf het pensioen regelen, net als ondernemers.

Je bouwt onvoldoende pensioen op

Je bent in loondienst en bouwt pensioen op. Grote kans dat je toch onvoldoende opbouwd en je je hier niet bewust van bent. Zelf bouwde ik in loondienst ook onvoldoende op, zonder dat ik dit wist.

Waarom een pensioen traject boeken bij ons?

Je vindt het fijn dat er iemand meekijkt en vragen beantwoord
Er komt nogal wat op je af als je alles moet uitzoeken. Wat is jaarruimte? Waar moet ik beleggen? Hoeveel moet ik inleggen? Vragen waar wij je antwoor op kunnen geven.

Je komt zelf maar moeilijk in actie
Staat pensioene regelen al jaren jouw to-do lijst? Dan is. dit moment om de to do voor eens en voor altijd af te strepen.

“Uitbesteden” en zelf je verantwoordelijkheid pakken
Wij zijn pensioenadviseurs. Ons traject is voor mensen die zelf de regie over hun financiën willen pakken. Wij beantwoorden je vragen, maar zitten niet aan de knoppen. 

Over ons

Wij zijn Lisa & Robin. We hebben een passie voor alles rondom persoonlijke financiën. Met name bij stellen en gezinnen. Daarom hebben we nu al meer dan 5 jaar een blog en podcast waarmee we het taboe rondom geld proberen te doorbreken. 

Lisa is thuis het financiële masterbrein. Ze kent alle details onze financiën. Daarnaast werkt ze ook als financieel consultant voor bedrijven.

Robin is de inspirator en van grootste ideeën. Hij probeert mensen aan te sporen om de basis van hun persoonlijke financiën op orde te brengen.

Over mij

Robin Seetz

Reviews

Robin legt op een simpele manier uit hoe je kunt starten met pensioenbeleggen en wat hierbij komt kijken. Een must follow voor dertigers!
Marloes
Marloes
Dankzij de cursus pensioenbeleggen heb ik nu een beter inzicht in mijn eigen financiën en voel ik mij zelfverzekerder als het om geld gaat. Ik associeer geld en beleggen niet meer met onwetendheid en stress. Ik begin het stiekem nog leuk te vinden ook, na jaren van geldstress had ik dat zeker niet verwacht. Deze cursus maakt pensioenbeleggen toegankelijk en interessant voor financiële dummy's. Bedankt!
Kim
Kim

Wat heb je bereikt na dit traject?

We geven je graag van te voren duidelijkheid over de resultaten die je gaat boeken

  • Je weet hoe je pensioen er nu voor staat
  • Je weet of je een tekort hebt en we berekenen hoe groot dit tekort is
  • Je ontdekt welke opties er zijn om je pensioen aan te vullen
  • Je leert hoe pensioenbeleggen werkt
  • Je leert welke aanbieders er zijn en welke voor- en nadelen deze partijen hebben
Het resultaat is dat dat jij niet alleen nu een financiële voorsprong neemt, maar ook met rust en vertrouwen de rest van je leven naar je pensioen kan kijken.

Hoe ziet het traject eruit?

Het traject bestaat uit online materiaal en 1 op 1 begeleiding en duurt maximaal 1 maand. Je kunt het traject op je eigen tempo volgen en je kunt gedurende de gehele maand vragen stellen. Wij zijn ervan overtuigd dat als je eenmaal de stap maakt, je ook moet doorpakken.

De toegang tot het derdepijlerpensioen kent verschillende drempels voor consumenten, zo blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wij roepen de sector op om te werken aan de bekendheid, toegankelijkheid en vergelijkbaarheid van de derde pijler. Het aantal mensen dat zelf geld opzijzet voor hun pensioen in de derde pijler, is nu gering. Het zijn meestal oudere werkenden en werkenden met een bovenmodaal inkomen die zo (mede) pensioen opbouwen.

FAQ

Het pensioentraject start doorlopend en in overleg met ons.  

Alle sessies zijn online.

Jazeker. Geldzaken met je partner bespreken is één van de belangrijkste zaken die er is. Je partner mag dus zeker aansluiten. Ik moedig het zelfs aan. 

Nee, we zijn geen pensioenadviseur of financieel planner. 

– We geven geen advies en doen geen bemiddeling op specifieke pensioenproduct of aanbieders
– We geven bedrijven geen advies over pensioenproducten in de tweede pijler
– We geven geen advies rondom de aankoop van een pensioenproduct tijdens de uitkeringsfase
– We geven geen advies op het gebied van financiële planning
Alle gebruikte voorbeelden zijn generiek.

Meer informatie vind je hier:
https://www.afm.nl/nl-nl/sector/adviseurs-bemiddelaars-en-gevolmachtigde-agenten/advies-en-bemiddeling/pensioenverzekering
file:///Users/robin/Downloads/leidraad-tweedepijler-pensioenadvies%20(1).pdf
https://www.afm.nl/nl-nl/sector/actueel/2023/maart/drempels-derdepijlerpensioen

DIt traject helpt uitsluitend mensen die het lastig vinden zelf hun pensioen uit te zoeken. We helpen mensen met het begrijpelijk maken van de alles fiscale wet- en regelgeving rondom pensioenbeleggen. Hiermee creëren we bewustzijn rond het grootste probleem dat er momenteel is, namelijk dat er uberhaupt te weinig mensen op de hoogte zijn van hun 3e pijler pensioen.

We dragen geen verantwoordelijkheid voor de financiële keuzes die jij uiteindelijk maakt op basis van de versterkte informatie.

Het traject duurt maximaal 1 maand. Als je meer tijd nodig hebt dan kun je hier veel sneller doorheen gaan. We stellen pensioen maar al te graag uit, dus daarom stellen we een maximum van één maand.

Dit doen we gezamenlijk in overleg.

Idealiter ben je door het online trainingsmateriaal heengegaan en heb je je jaarruimte al berekend. 

Kom je hier niet uit? Dan kunnen we je op weg helpen.

Daarnaast hebben we veel gratis content beschikbaar die je alvast door kunt nemen, zoals onze pensioenbijbel.

Ja, als ondernemer kun je dit traject opgeven als kosten en aftrekken van de belasting.

Ja, het is zeker mogelijk om dit te doen. Overleg natuurlijk wel even met je leidinggevende. Mocht je een factuur nodig hebben op de bedrijfsnaam, dan kunnen we die los naar je opsturen.

Staat jouw vraag er niet tussen of twijfel je nog?

Stuur gerust een DM via Instagram @Despaarpodcast of mail robin[at]despaarpodcast.nl. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier op de website.

Reviews

Ondanks dat ik al best wat wist over pensioenbeleggen heb ik toch nog nieuwe dingen geleerd. Je legt het echt op een hele fijne manier uit, ik vind het zelf top dat alles in tekst beschikbaar is. Ik lees altijd liever dan dat ik video's kijk. Top hoe laagdrempelig, duidelijk en compleet het is. Ik raad de cursus zeker aan!
Dionne
Dionne - freelancer & ondernemenalseenbaas.nl
Ik vond het super fijn dat je ons helemaal meenam in het berekenen van jaar- en reserveringsruimte. Dit klonk eerst als hocus pocus. Ik kijk er naar uit om daadwerkelijk te starten met het openen van een account tot het inleggen op een passieve maar strategische manier. Jezelf stabiel neerzetten voor je oude dag, die gedachte zelf geeft mij nog de meeste meerwaarde.
Mike
Mike - fitness instructeur

Overtuigd?

Boek dan nu het pensioentraject. De investering voor het gehele traject, online materiaal en 1 op 1 begeleiding is 995 euro exclusief btw.