Ik op mijn pensioenleeftijd
Zo zie ik er volgens een FaceApp tegen die tijd uit 😉

Pensioen traject

In dit traject zorgen wij er samen voor dat jij begrijpt hoe je ervoor staat en we zorgen ervoor dat je voor altijd ‘pensioen regelen’ van je to-do-lijst kunt afvinken.

Naar schatting bouwt 50% van de Nederlanders geen of onvoldoende pensioen op en veel mensen zien pensioen als iets complex voor later. Dat probleem kunnen wij samen oplossen

Voor wie is dit traject?

Ondernemers

Ondernemers bouwen geen pensioen op. Als ondernemer zul je dit dus zelf moeten regelen. Je weet eigenlijk al dat je iets moet doen, maar nu is het tijd om in actie te komen en je pensioenprobleem voor eens en altijd op te lossen met een solide plan.

Loondienst zonder pensioenopbouw

Er zijn onderussen al ruim 1 miljoen mensen in Nederland in loondienst zonder pensioenopbouw. Deze groep wordt ieder jaar groter en moet zelf het pensioen regelen, net als ondernemers.

Je bouwt onvoldoende pensioen op

Je bent in loondienst en bouwt pensioen op. Grote kans dat je toch onvoldoende opbouwd en je je hier niet bewust van bent. Zelf bouwde ik in loondienst ook onvoldoende op, zonder dat ik dit wist.

Waarom een pensioen traject boeken bij mij?

Pensioenexpert
De afgelopen jaren heb ik gigantisch veel content gemaakt over pensioenen en ben ik een echte expert geworden op het gebied van het zogenoemde 3e pijler pensioen. Oftewel, het pensioen dat je zelf moet regelen. Honderden mensen volgden bij mij al (online) cursussen of trainingen om hun pensioen voor eens en altijd te regelen.

Bekende in de wereld
De afgelopen jaren heb ik samenwerkingen gehad met alle bekende pensioenpartijen in Nederland (Meesman, Brightpensioen en Brand New Day). Daarnaast geef ik regelmatig webinars of sessies bij groepen van ondernemers over het regelen van je pensioen door middel van pensioenbeleggen.

Mijn belofte
Mijn belofte aan jou is dat je 100% vertrouwen krijgt rondom de aanpak van je pensioen. We gaan in ieder geval kijken naar je jaarruimte, je huidige pensioenopbouw en ik leg je uit wat je opties zijn. Een groot deel van de mensen kiest uiteindelijk voor pensioenbeleggen, maar ook vanuit vertrouwen beslissen om het anders op te lossen geeft jou zekerheid, rust en vertrouwen.

Pensioen is sexy
Pensioen is sexy? Jazeker, als je eenmaal doorhebt hoe de fiscale regels werken, dan kijk je ieder jaar uit naar het regelen van je pensioen en zie je dit regelen als een middel naar financiële vrijheid. Bijkomstige belastingvoordelen helpen hier goed bij. 

Over mij

Hi, ik ben Robin Seetz, pensioenbewustmaker.

Ik bouw net als een heel groot deel van Nederland geen pensioen op en regel dit dus zelf.

Als host van De Spaarpodcast heb ik mij de afgelopen jaren dermate diep in de materie verdiept dat ik erachter kwam dat er een groot probleem is op het gebied van informatie rondom pensioen(beleggen) en dat de meeste mensen er tegenopzien om hun pensioen te regelen, waardoor dit in de praktijk niet of te laat gebeurd.

Daarom ben ik online cursussen en trainingen aan gaan bieden op dit onderwerp. 

Over mij

Robin Seetz

Reviews

Robin legt op een simpele manier uit hoe je kunt starten met pensioenbeleggen en wat hierbij komt kijken. Een must follow voor dertigers!
Marloes
Marloes
Dankzij de cursus pensioenbeleggen heb ik nu een beter inzicht in mijn eigen financiën en voel ik mij zelfverzekerder als het om geld gaat. Ik associeer geld en beleggen niet meer met onwetendheid en stress. Ik begin het stiekem nog leuk te vinden ook, na jaren van geldstress had ik dat zeker niet verwacht. Deze cursus maakt pensioenbeleggen toegankelijk en interessant voor financiële dummy's. Bedankt!
Kim
Kim

Wat heb je bereikt na dit traject?

Ik geef je graag van te voren duidelijkheid over de resultaten die je gaat boeken

  • Je weet hoe je pensioen er nu voor staat
  • Je weet of je een tekort hebt en we berekenen hoe groot dit tekort is
  • Je ontdekt welke opties er zijn om je pensioen aan te vullen
  • Je leert hoe pensioenbeleggen werkt
  • Je leert welke aanbieders er zijn en welke voor- en nadelen deze partijen hebben
Het resultaat is dat dat jij niet alleen nu een financiële voorsprong neemt, maar ook met rust en vertrouwen de rest van je leven naar je pensioen kan kijken.

Hoe ziet het traject eruit?

Het traject bestaat uit online lessen, een online groepssessie en 1 op 1 begeleiding en duurt maximaal 1 maand. Je kunt het traject op je eigen tempo volgen en je kunt gedurende de gehele maand vragen stellen. Het traject bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen.

Training Inhoud

Uitklappen

De drempels zijn te hoog voor consumenten

De toegang tot het derdepijlerpensioen kent verschillende drempels voor consumenten, zo blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wij roepen de sector op om te werken aan de bekendheid, toegankelijkheid en vergelijkbaarheid van de derde pijler. Het aantal mensen dat zelf geld opzijzet voor hun pensioen in de derde pijler, is nu gering. Het zijn meestal oudere werkenden en werkenden met een bovenmodaal inkomen die zo (mede) pensioen opbouwen.

FAQ

Het traject is dit jaar beschikbaar in juni en december en duurt maximaal 1 maand. Je blijft toegang houden tot de online leeromgeving, maar de sessie zijn alleen in die maand te boeken.

Zowel de groepssessie als de 1 op 1 sessie vinden online plaats. Als je niet bij de groepssessie kunt zijn, dan krijg je alsnog toegang tot de opname.

Jazeker. Geldzaken met je partner bespreken is één van de belangrijkste zaken die er is. Je partner mag dus zeker aansluiten. Ik moedig het zelfs aan. 

Nee, ik ben geen pensioenadviseur of financieel planner. 

– Ik geef geen advies en doe geen bemiddeling op specifieke pensioenproduct of aanbieders
– Ik geen bedrijven geen advies over pensioenproducten in de tweede pijler
– Ik geef geen advies rondom de aankoop van een pensioenproduct tijdens de uitkeringsfase
– Ik geef geen advies op het gebied van financiële planning
– Alle voorbeelden zijn generiek en ik zal nimmer individueel advies geven

Meer informatie vind je hier:
https://www.afm.nl/nl-nl/sector/adviseurs-bemiddelaars-en-gevolmachtigde-agenten/advies-en-bemiddeling/pensioenverzekering
file:///Users/robin/Downloads/leidraad-tweedepijler-pensioenadvies%20(1).pdf
https://www.afm.nl/nl-nl/sector/actueel/2023/maart/drempels-derdepijlerpensioen

Mijn traject helpt uitsluitend mensen die het lastig vinden zelf hun pensioen uit te zoeken. Ik help mensen met het begrijpelijk maken van de alles fiscale wet- en regelgeving rondom pensioenbeleggen. Hiermee creër ik bewustzijn rond het grootste probleem dat er momenteel is, namelijk dat er uberhaupt te weinig mensen op de hoogte zijn van hun 3e pijler pensioen.

Ik draag geen verantwoordelijkheid voor de financiële keuzes die jij uiteindelijk maakt op basis van de versterkte informatie.

Het groepstraject duurt maximaal 1 maand. Als je minder tijd nodig hebt dan kun je hier veel sneller doorheen gaan. De één vindt het fijn om snel te zijn, de ander neemt liever wat langer de tijd. Je blijft wel toegang houden tot de online leeromgeving, maar je dient de sessie te boeken in diezelfde maand. We stellen pensioen maar al te graag uit en ik help je op deze manier met een strakke deadline voor jezelf. 

In de online leeromgeving vind je een calendly link en kun je zelf de sessie plannen om een moment dat het jou uitkomt. Tijdens de maand van het groepstraject zijn er voldoende momenten beschikbaar. Zit er echt geen geschikte datum bij dan zoeken we samen een alternatief.

Idealiter ben je door het online trainingmateriaal heengegaan en heb je je jaarruimte al berekend. 

Kom je hier niet uit? Dan kan ik je ook op weg helpen.

Daarnaast heb ik veel gratis content beschikbaar die je alvast door kunt nemen, zoals mijn pensioenbijbel.

Ja, als ondernemer kun je dit traject opgeven als kosten en aftrekken van de belasting.

Ja, het is zeker mogelijk om dit te doen. Overleg natuurlijk wel even met je leidinggevende. Mocht je een factuur nodig hebben op de bedrijfsnaam, dan kan ik die ook los naar je opsturen.

Staat jouw vraag er niet tussen of twijfel je nog?

Stuur gerust een DM via Instagram @Despaarpodcast of mail robin[at]despaarpodcast.nl. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier. 

Reviews

Ondanks dat ik al best wat wist over pensioenbeleggen heb ik toch nog nieuwe dingen geleerd. Je legt het echt op een hele fijne manier uit, ik vind het zelf top dat alles in tekst beschikbaar is. Ik lees altijd liever dan dat ik video's kijk. Top hoe laagdrempelig, duidelijk en compleet het is. Ik raad de cursus zeker aan!
Dionne
Dionne - freelancer & ondernemenalseenbaas.nl
Ik vond het super fijn dat je ons helemaal meenam in het berekenen van jaar- en reserveringsruimte. Dit klonk eerst als hocus pocus. Ik kijk er naar uit om daadwerkelijk te starten met het openen van een account tot het inleggen op een passieve maar strategische manier. Jezelf stabiel neerzetten voor je oude dag, die gedachte zelf geeft mij nog de meeste meerwaarde.
Mike
Mike - fitness instructeur

Overtuigd?

Schrijf je in voor het groeptraject. De investering voor het gehele traject inclusief toegang tot de online leeromgeving, 1 op 1 begeleiding en   en de groepssessie is 495 euro incl. btw. 

Het eerstvolgende traject is juni 2023. In december volgt een tweede ronde met een hoger prijskaartje. Dit komt doordat de meeste mensen hun pensioen regelen aan het einde van het jaar en daarom wil ik jou dus stimuleren het traject nu alvast te boeken.

Liever eerst even verder kennismaken? Dan kun je ook een eenmalige 1 op 1 sessie boeken.