De Spaarpodcast logo

S4.16 Suzanne van Vrije Meid over locatie-onafhankelijk werken, de benodigde mindset en haar voorbereidingstips 🌅

S4.16 Suzanne van Vrije Meid over locatie-onafhankelijk werken, de benodigde mindset en haar voorbereidingstips 🌅
byRo & Ro

Over deze aflevering

Suzanne van Vrije Meid is locatie-onafhankelijk ondernemer. Dit betekent dat haar werk online is, waardoor zij haar werk kan uitvoeren op welke plek ze maar wil. Naja, mits hier een aantal faciliteiten zijn. Het hebben van goed internet, een stoel, een bureau en een stopcontact is namelijk wel handig. 😉 Inmiddels heeft zij op Instagram 7000 volgers, die zij inspireert met haar onderneming en lifestyle. Zelf ben ik groot fan van workation, dus ik begrijp Suzanne volledig.

Ik heb het met Suzanne over hoe Vrije Meid is ontstaan. Tijdens haar baan in loondienst vroeg zij zich af of dit het leven nou was? 47 weken per jaar werken en 5 weken vrij hebben om zich lekker te voelen en te doen wat ze wilde. Ze probeerde eerst nog een andere baan, maar dat was het ook niet helemaal. Ze zei haar baan op om een half jaar te gaan reizen. Ze dacht dat bij terugkomst haar ‘wilde’ haren wel weg zouden zijn, maar nee. Dit is de lifestyle waar ze gelukkig van wordt. 

Als ik haar vraag hoe zij haar geld verdient, dan komen hier meerdere antwoorden op. Suzanne heeft verschillende inkomstenbronnen vanuit Vrije Meid. Ze heeft de digital nomad cursus waarin ze jou leert locatie-onafhankelijk te kunnen werken, ze is een business coach, ze maakt gebruik van affiliate marketing op haar website en ze heeft een boek geschreven. Let op, via Instagram kan je dit boek winnen, zie de post van vandaag! Daarnaast heeft ze ook nog een online PR bureau met een compagnon samen. 

Daarna gaan we in op de mindset die je nodig hebt, zowel als werknemer als werkgever. Het is namelijk bij veel banen in loondienst ook goed mogelijk om locatie-onafhankelijk te werken. Net als ik kan je op workation gaan. Corona laat op dit moment zien dat veel werkzaamheden vanuit huis kunnen, dus dan kunnen ze vaak ook vanuit het buitenland. Als werkgever is het belangrijk om je werknemers flexibiliteit te gunnen. Als je dit niet doet, ga je talent mislopen. Of omdat ze flexibel hun werkplaats willen bepalen of omdat ze al in het buitenland wonen en jij alleen mensen wonend in Nederland in dienst neemt.

We bespreken ook de voordelen van workations, zoals: productiviteit verhogend, minder gevaar met burnouts en de nieuwe inzichten die je op doet. Maar we hebben  het ook over de mindere kanten. Namelijk het tripje van Suzanne die minder leuk was dan verwacht.

Wil jij ook op een workation? Begin dan het kiezen van 1. een land 2. een plaats 3. Kies een accommodatie en 4. Kijk naar co-working spaces. Op haar eigen website is hierover veel informatie te vinden. Of op de websites: Nomad List, Get Croissant of een van de Facebook groepen.

Tot slot vraag ik haar wat haar beste workation plek tot nu toe en welke plek nog op haar lijstje staat? Dit hoor je in de podcast ;). 

Blogs

https://despaarpodcast.nl/workation/

11 Originele side hustles die een leuk zakcentje opleveren (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S4.17 Eenjarig bestaan van De Spaarpodcast 🎈 met Michiel van Je Geld en/of Je Leven over de psychologie bij financiële beslissingen

Beluister hier de andere afleveringen