Picture of Lisa

Lisa

Delen
Picture of Lisa

Lisa

Euroclix review: online geld verdienen terwijl je winkelt

Euroclix review

In de wereld van online spaarprogramma’s is Euroclix* een bekende naam. Dit platform stelt gebruikers in staat om geld te verdienen door diverse online activiteiten uit te voeren. In deze Euroclix review vertel ik je alles over wat Euroclix is, de betrouwbaarheid ervan, en de voor- en nadelen van dit platform.

Wat is Euroclix

Euroclix is een online loyaliteitsprogramma dat gebruikers beloont voor het uitvoeren van verschillende online activiteiten, zoals winkelen, enquêtes invullen, deelnemen aan acties en meer. Het platform is onderdeel van het Nederlandse bedrijf iFlavours B.V., dat sinds 1999 actief is in Nederland. Euroclix heeft in de loop der jaren een aanzienlijke gebruikersbasis opgebouwd in Nederland en Duitsland, België en Frankrijk. Naar schatting zijn ongeveer 500.000 consumenten lid van Euroclix.

Met Euroclix kun je punten verzamelen, Clix genaamd, die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Hoe meer Clix je hebt, hoe meer deze waard zijn. Er wordt gewerkt met een soort staffelsysteem, waarbij 1 Clix een hogere inwisselkoers krijgt boven een bepaald drempelaantal. Zo word je aangemoedigd om langer door te sparen.

Betrouwbaarheid van Euroclix

Euroclix is een betrouwbaar platform. Ik ben zelf al jaren lid van dit platform en heb nog nooit problemen met ze gehad. Enkele redenen waarom Euroclix een betrouwbaar platform is:

 • Euroclix is actief sinds 1999, wat wijst op stabiliteit en betrouwbaarheid. Als het geen valide partij was, zou het platform het nooit zo lang hebben volgehouden in deze concurrerende markt.
 • Euroclix lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.
 • Euroclix werkt met een efficiënt uitbetalingsproces. Na aanvraag van uitbetaling staat je geld meestal binnen een paar dagen op je rekening.

Hoe werkt Euroclix

Euroclix werkt op basis van een punten- of clix-systeem, waarbij je als gebruiker punten kunt verdienen voor het uitvoeren van online activiteiten, zoals:

 • Online winkelen. Net als bij andere cashback programma’s kun je bij Euroclix punten verdienen met het doen van online aankopen, via het Euroclix platform. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken hebben ze een Chrome add-in ontwikkeld die je een melding geeft als je op een website komt waar je Clix kunt verdienen met je aankopen. Zo hoef je niet continu naar via hun website naar de webshop van jouw keuze te navigeren, en krijg je ook een seintje als je hier even niet over had nagedacht.
 • Verzekeringen en abonnementen afsluiten. Euroclix werkt samen met diverse verzekerings- en energiemaatschappijen, telecom providers en andere partijen. Als je een abonnement of verzekering afsluit via Euroclix, krijg je hiervoor vaak een leuke vergoeding in de vorm van Clix. Dit kan soms oplopen tot wel tientallen euro’s per dienst.
 • Enquêtes invullen. Een efficiënte manier om Clix te verdienen is door het invullen van enquêtes. Afhankelijk van de duur van de enquête, vaak tussen de 5 en 15 minuten, krijg je hiervoor een aantal Clix. Meestal varieert dit van 50 tot 150 Clix per enquête.
 • Lucky Clix en Lottery Clix. Iedere maand kun je tegen inwisseling van 100 Clix meespelen met Lucky Clix. Dit is een online fruitmachine waaraan je 10x mag draaien. Hiermee maak je kans op prijzen variërend van 25 Clix tot 100.000 Clix (€ 1.700!). Daarnaast is er een wekelijkse Lottery Clix trekking, waarvoor je iedere dag je lot gratis kunt activeren. Op zondag vindt de trekking plaats en maak je kans op 1 tot 500 Clix.
 • Vriendenuitnodigingen. Je kunt als gebruiker extra Clix verdienen door het uitnodigen van familie en vrienden om deel te nemen aan het programma. Bij aanmelding van een vriend ontvang je direct 150 Clix, en daarnaast ontvang je nog eens 10% commissie over de Clix die jouw vrienden per maand verdienen.

De website werkt intuïtief en je ziet op de homepage direct wat jouw Clix saldo is, maar ook welke acties er op dat moment lopen. Ook het uitbetalen werkt gemakkelijk en

Clix uitbetalen

Je verdiende clix kunnen worden ingewisseld voor contant geld. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, geldt dat hoe langer je doorspaart en hoe meer Clix je hebt, hoe beter de inwisselkoers is die je krijgt. Op de afbeelding hieronder zie je hoeveel je Clix waard zijn.

Euroclix wisselkoersen
Clix wisselkoersen

Je kunt je Clix laten uitbetalen vanaf het moment dat je 1.000 Clix hebt gespaard. Dit gaat best wel snel en heb je al bij elkaar na het invullen van ongeveer 10 enquêtes. Zoals je in het schema’tje met de wisselkoersen kunt zien, kan het best wel lonen om wat langer door te sparen.

Voordelen van Euroclix

 • Deelnemen aan Euroclix* is gratis
 • Een Groot voordeel van Euroclix vind ik dat je verschillende mogelijkheden hebt om geld te verdienen. Je krijgt niet alleen cashback als je iets koopt, maar ook als je geen geld uitgeeft kun je Clix verdienen met bijvoorbeeld enquêtes of Lucky Clix.
 • Groot aanbod van aangesloten bedrijven waarbij je Clix kunt verdienen. Van Bol.com tot Essent en Independer tot het AD, de lijst van aanbieders is lang. Hierdoor is de kans groot dat je regelmatig voor het verdienen van Clix in aanmerking komt.
 • Interessant vrienden uitnodigingssysteem waarmee je Clix kunt verdienen zonder er iets voor te hoeven doen.
 • Drempelbedrag voor uitbetaling kun je snel bereiken en je cash staat het een paar dagen op je rekening.
 • De Clix die je verdient met enquêtes zijn na het invullen van de enquête direct beschikbaar. Je hoeft geen weken te wachten tot je hierover kunt beschikken.

Nadelen van Euroclix

Naast voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen te vinden bij Euroclix:

 • Beperkte verdiencapaciteit. Euroclix is geen vervanging voor je fulltime inkomen. Er zijn bijvoorbeeld niet altijd enquêtes beschikbaar voor jou om in te vullen, en om in aanmerking te komen voor cashbacks zul je uiteindelijk toch ook eerst geld moeten uitgeven. Je bespaart er alleen wat extra’s mee.
 • Je moet aan de uitbetalingsdrempel voldoen om in aanmerking te komen voor uitbetaling. Ook kun je je Clix alleen in een veelvoud van 1.000 Clix laten uitbetalen. Uitbetalen van 1.500 Clix is bijvoorbeeld niet mogelijk, alleen 1.000 of 2.000 Clix.
 • Goedkeuringstermijn van je online aankopen duurt, afhankelijk van de aanbieder, een aantal dagen of weken.

Mijn ervaringen met Euroclix

Ik vind Euroclix een fijn platform. Ik ben al jaren lid en samen met CashbackXL* is het mijn favoriete platform. Het aanbod van aangesloten partijen is groot, en als je en snel wat extra Clix wilt verdienen heb je altijd de keuze om wat enquêtes in te vullen. Zelf vul ik niet zo vaak enquêtes in, maar ik vind het leuk dat Euroclix zich hiermee onderscheidt van de andere platformen.

Mijn ervaring met de uitbetalingen is goed, meestal staat het bedrag na een dat of 2-3 op mijn rekening. Sparen gaan ongemerkt soms toch best hard, al vind ik dat op een gegeven moment het aantal Clix om door te sparen voor een betere inwisselkoers wel erg hoog worden. Het kan bijvoorbeeld best wel lang duren om van 5.000 Clix door te sparen tot 10.000 Clix om een betere koers te kunnen krijgen.

De Chrome extensie werkt prettig en doet het goed. Je ziet direct hoeveel Clix je kunt verdienen op een bepaalde website en kunt deze via de pop-up direct activeren. Hierdoor heb ik al heel wat cashbacks gekregen die ik anders zou zijn vergeten.

Conclusie Euroclix review

Persoonlijk is Euroclix een van mijn favoriete cashback platformen. Ik ben al jaren lid en heb al enkele honderden euro’s laten uitbetalen via dit platform. Het is een betrouwbaar platform voor mensen die online wat extra geld willen verdienen, biedt diverse verdienmogelijkheden en heeft een bewezen track record. Het is echter wel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de verdienmogelijkheden, aangezien het geen vervanging is voor een fulltime inkomen. Zie het vooral als een leuk extraatje!

Als je op zoek bent naar een betrouwbare manier om beloningen te verdienen tijdens het online winkelen en deelnemen aan enquêtes, is Euroclix* zeker het overwegen waard.

Aanbiedingen bij webshops

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie