De Spaarpodcast logo

S4.15 Bas & Arjan van de Goed Met Geld Podcast over FIRE als doel, de verschillende manieren van vermogen opbouwen & hun geld mindset

S4.15 Bas & Arjan van de Goed Met Geld Podcast over FIRE als doel, de verschillende manieren van vermogen opbouwen & hun geld mindset
byRobin en Lisa

Over deze aflevering

In deze podcast heb ik de mannen Bas & Arjan van de Goed met Geld Podcast te gast. Goed met Geld omgaan is niet alleen eerder met pensioen gaan (FIRE worden). Maar juist geld uitgeven aan dingen die je leuk vindt in plaats van geld uitgeven aan de dingen die je niet leuk vindt. Zodat je kan genieten van het leven op dit moment. En je vrij voelt om, net als mij en Arjan, een dag minder te gaan werken als je iets in die tijd iets leuks wil doen. We hebben het daarom over de vraag of FIRE worden wel een doel is om na te streven?

Ook hebben we het over hoe Bas & Arjan hun persoonlijke financiën er uit zien. Beiden bouwen op andere manieren vermogen op. Zo doet Arjan voornamelijk aan crowdfunding bij onder andere GeldvoorElkaar en Kapitaal Op Maat. Hij heeft geen pensioengat, waardoor pensioenbeleggen niet aan de orde is.

Bas is daarentegen bezig met indexbeleggen bij Meesman, pensioenbeleggen bij DeGiro en heeft laatst extra afgelost op zijn hypotheek, omdat hij zijn appartement binnenkort gaat verhuren (vastgoed). Eerder heeft Bas, net als ik, fouten gemaakt met crowdfundingsplatformen zoals Grupeer en Mintos.

Bas ziet het als een mooie les om goed te kijken waar je je geld inlegt. Arjan is ook zeker (extra) gaan opletten; hij zoekt platformen met meer zekerheid en dus minder rendement. Daarnaast is hij aan het oriënteren voor de toekomst, misschien vastgoed of indexbeleggen?

Als ik de mannen vraag om hun financiële tip zegt Bas: ”meten is weten”. Probeer een paar maanden bij te houden waar je geld (on)nodig naar toe gaat, zodat je hier iets aan kan veranderen. En Arjan zijn tip is om gewoon te doen. Als je een fout maakt, leer je daar weer van. Met de disclaimer om dit alleen te doen met geld dat je kan missen.

Tot slot vertellen zij nog wat hun favoriete aflevering is van de Goed met Geld Podcast. Dat hoor je in de aflevering. 😉

Blogs

Meesman indexbeleggen: gemakkelijk en goedkoop + podcast met directeur Hendrik Meesman | DeSpaarpodcast.nl

Pensioenbeleggen vergelijken? Brightpensioen vs Brand New Day vs DeGiro (despaarpodcast.nl)

Wat is FIRE én maakt FIRE worden je gelukkig(er)? | DeSpaarpodcast.nl

Extra aflossen hypotheek: is dit een goed idee? | DeSpaarpodcast.nl

GeldvoorElkaar review: een bewezen positie in Nederland | DeSpaarpodcast.nl

Volgende aflevering:

S4.16 Suzanne van Vrije Meid over locatie-onafhankelijk werken, de benodigde mindset en haar voorbereidingstips 🌅