S4.35 met de billen bloot: wat gaat de verbouwing van mijn huis kosten?

S4.35 met de billen bloot: wat gaat de verbouwing van mijn huis kosten?
byRobin Seetz

Over deze aflevering

Begin augustus deed ik een poll op Instagram met de vraag of jullie meer wilden horen of de kosten van een verbouwing, want ook in deze markt is er nog verbetering mogelijk op transparantie naar mijn idee. 80% vond dit een goed idee, vandaar deze podcast!

Op dit moment heb ik net de sleutel gehad en ben ik aan het slopen in mijn nieuwe huis. In deze aflevering hoor je hoe de voorbereidingen er aan toe zijn gegaan: hoe hebben Lisa en ik de begroting gemaakt, waarin houden we alle kosten bij en wat kost een verbouwing die minimaal vier maanden gaat duren? Want je kan wel zeggen dat we een klus huis gekocht hebben.

Er zijn alvast twee tips die ik je mee wil geven: 1. begroot 30% aan onvoorziene kosten, er gaat altijd wel iets tegenvallen. en 2. Zorg dat je de kenniskloof tussen jezelf en de expert (bijv. bij het kopen van een badkamer of nieuwe vloer) verkleint. Dit kan je doen door langs meerdere winkels te gaan, te googelen en mensen uit je omgeving te vragen. Er zit vaak een groot verschil tussen de offertes die je krijgt en het is zonde als je jezelf laat beduvelen.

Veel luister plezier en binnenkort kom ik terug met een update! Ondertussen kan je op Instagram @inhilliestaateenhuis volgen voor de voortgang van onze verbouwing. 

Blogs

Een huis als investeringskans | DeSpaarpodcast.nl

Rentemix: de perfecte ingrediënten voor jouw hypotheekrente | DeSpaarpodcast.nl

Aflosvrije periode DUO: een cadeau van de overheid | DeSpaarpodcast.nl

Hypotheek afsluiten tips: 10 punten om op te letten (despaarpodcast.nl)

Een Execution Only Hypotheek afsluiten: David deed het (despaarpodcast.nl)

Extra aflossen hypotheek: is dit een goed idee? (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S4.36 Minder uur werken, meer verdienen & een gestegen portfolio (400K)| Hoe is het nu met Ruud van eenpassiefinkomen.nl?

Beluister hier de andere afleveringen