S4.36 Minder uur werken, meer verdienen & een gestegen portfolio (400K)| Hoe is het nu met Ruud van eenpassiefinkomen.nl?

S4.36 Minder uur werken, meer verdienen & een gestegen portfolio (400K)| Hoe is het nu met Ruud van eenpassiefinkomen.nl?
byRobin Seetz

Over deze aflevering

Inmiddels 1,5 jaar geleden had ik voor het eerst Ruud van het bekende Youtube kanaal een passief inkomen te gast. In die tijd is er ontzettend veel gebeurd bij Ruud. Destijds werkte hij 38 uur per week, later had hij dit verlaagt naar 23 uur per week en inmiddels is hij fulltime ondernemer. Er zitten verschillende voor- en nadelen aan het zijn van fulltime ondernemer. Ik heb het met Ruud onder andere over de zekerheid, de vrijheid en het missen van collega’s.

Daarna ga ik met Ruud in op ‘passief inkomen’, want hoe passief is zijn eigen onderneming? Ruud denkt dat het niet heel passief is, want hij plaats nog 2x per week een video. Eigenlijk helemaal niet erg, want het hoeft van hem ook nog niet passief te zijn, wellicht in de toekomst. Als Ruud nu zal stoppen met het posten van nieuwe content verwacht hij dat het inkomen vrij snel zal terugvallen.

Ook gaan we in op de hype rondom beleggen. Bijna elke dag komen er wel nieuwe Instagram of Youtube accounts over beleggen. Wat vindt Ruud hier van? Ruud onderscheidt de nieuwkomers in groepen: marketeers, mensen die het onderschatten en mensen die anderen écht wat willen bijbrengen en niet met de hype meegaan. 

En tot slot natuurlijk de vraag: ”Hoe staat je portfolio er nu voor tegen opzichte van destijds, Ruud?”. Eerder had zijn portfolio een waarde van 250K, inmiddels is zijn portfolio gestegen naar 400K. Ruud komt tot de conclusie dat hij minder is gaan werken, maar meer is gaan verdienen. Hoe de verdeling precies is, hoor je in de podcast.

Blogs

11 Originele side hustles die een leuk zakcentje opleveren (despaarpodcast.nl)

ABN Zelf Beleggen Basis vs. Meesman | DeSpaarpodcast.nl

Indexbeleggen: de #1 manier om te beleggen voor beginners (despaarpodcast.nl)

Meesman indexbeleggen: gemakkelijk en goedkoop + podcast (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S4.37 Maikel over bouwkosten beduvelen vs. je laten beduvelen & zijn verbouwing van ruim 100K

Beluister hier de andere afleveringen