Picture of Anne Mirthe

Anne Mirthe

Delen
Picture of Anne Mirthe

Anne Mirthe

Easybroker review

Easybroker-review

Nieuwe beleggingsplatformen schieten als paddenstoelen uit de grond, maar puur door een gelikte website en een aantal inspirationele quotes betekent het nog niet dat het ook van kwaliteit is. Vandaag nemen we Easybroker* onder de loep, een relatief nieuw beleggingsplatform. Opgericht in 2014 en sinds 2015 in het bezit van de officiële vergunningen.

Wat maakt Easybroker uniek?

Weer een nieuw beleggingsplatform, leuk, maar wat maakt EasyBroker anders dan andere nieuwe brokers? De naam verklapt het al, bij EasyBroker spelen ze vooral in op het gemak voor de klant. Geen ingewikkelde procedures, aanmeldingen en verborgen kleine lettertjes. 

Easybroker gelooft er heilig in dat iedereen kan beleggen en dat je hier niet een financiële achtergrond voor hoeft te hebben. Het platform is dus zo gemaakt dat het voor een beginnende belegger een piece of cake is om te beginnen. Via trainingen van het beleggingsinstituut kunnen beginners snel kennis van zaken opdoen. En mocht je er als beginnende belegger niet uitkomen? Dan staat er een helpdesk voor je klaar die bereid is je alles uit te leggen in het Nederlands. Mocht je het nog wat spannend vinden om voor het echte werk te gaan, dan kun je ook eerst een demo account aanmaken en met fictief geld aan de slag gaan. 

Dat zijn ook een aantal redenen waarom ze al maar liefst 16 keer zijn bekroond als beste handelsplatform. Inmiddels hebben ruim 250.000 mensen het platform gevonden die er dagelijks kunnen kiezen tussen 35.000 verschillende aandelen bij 100 verschillende beurzen. Dat is een stuk meer dan bij DeGiro. 

Kosten en tarieven Easybroker

Naast de eenvoud houden ze ervan om transparant te zijn. Ze zijn er eerlijk over, gratis bestaat niet, maar geven duidelijk inzicht in waar kosten voor worden gerekend. Beheerkosten laten ze achterwege, omdat je zelf aan de knoppen zult moeten draaien. Verder worden de normale kosten wel gerekend, zoals valutakosten, transactiekosten etcetera. Voor het terugboeken van je geld betaal je 1 euro. 

Mogelijkheden van Easybroker

Zoals genoemd beschikt Easybroker over een groot scala aan aandelen, 35.000 om precies te zijn. Dit kan worden verhandeld op 100 beurzen, in 30+ landen en in 23 verschillende valuta’s. De reuze aan keuze komt doordat je account eigenlijk juridisch bij Interactive Brokers Ireland Limited wordt geopend. Deze partij heeft toegang tot meer beurzen waar jij als klant bij Easybroker van kan profiteren. Daarbij is het een grote stabiele organisatie waardoor de kans op faillissement en daarmee verlies van jouw vermogen ook wordt verkleind. 

Ondanks dat de naam wellicht doet suggereren dat er alleen simpele financiële producten worden verhandeld bij Easybroker, is het tegendeel eerder waar. Naast aandelen, ETF’s en obligaties kun je ook handelen met turbo’s, futures, opties en CDF’s. Niet alle producten zijn in ieder land te verhandelen, op hun website staat een overzicht met wat er mogelijk is. Verder is het verstandig om eerst meer kennis van zaken te krijgen voordat je als beginnende belegger je gaat wagen aan deze complexe producten. 

Verder biedt het platform de mogelijkheid om verschillende technische en fundamentele analyses uit te voeren, kun je er analistenrapporten vinden en zelf copy trading instellen voor als je precies hetzelfde wilt handelen als iemand anders. Verder bieden ze een toffe tool, namelijk een schaduwportefeuille. Hiermee kun je met fictief geld binnen je eigen account een nieuwe techniek gaan toetsen voordat je je eigen geld eraan waagt. Ideaal voor de beginnende belegger of om je comfortabeler te voelen met je eigen technieken en strategie.

Verder is er nog de keuze tussen een zakelijk en een persoonlijk account, waarvoor verder geen extra kosten worden gerekend. Een zakelijk account bij Easybroker is mogelijk bij een inleg vanaf 5000 euro 

Interface Easybroker

Voordelen

De grootste voordelen zijn het eenvoudig te gebruiken platform en app, de extra educatie mogelijkheid via beleggingsinstituut en de goed bereikbare klantenservice. Easybroker staat onder toezicht van AFM en DNB wat enig gevoel van veiligheid geeft. De lage kosten, geen minimale inleg en grote hoeveelheid keuze in producten maakt het ook aantrekkelijk om te kiezen voor Easybroker. 

Nadelen

Helaas is geen enkel platform perfect en zo heeft ook Easybroker zijn imperfecties. Doordat het gebruik maakt van het platform van Interactive Brokers Ireland Limited zijn sommige delen nog in het Engels, gelukkig zijn ze hier al goed mee aan de slag en wordt steeds meer informatie in het Nederlands beschikbaar. Een ander gevolg van dit moederbedrijf is ook dat er geen stortingen kunnen worden gedaan via IDeal, alleen via SEPA en overschrijvingen. Realtime koersen zijn alleen te zien tegen betalingen en als je ook een gok wil wagen in de crypto industrie is dit platform niet voor jou.

Conclusie review Easybroker

Easybroker is een platform met veel potentie. De interface is ingericht voor de beginnende belegger, maar ook een doorgewinterde investeerder kan ermee uit de voeten. Er zijn veel verschillende financiële producten te koop in veel verschillende landen. De kosten worden laag gehouden en mocht je in de problemen komen, dan is er een Nederlandse helpdesk die je te woord kan staan. Alleen als je dol bent op crypto is Easybroker niet jouw ding, hier doen zij op het moment van schrijven niets mee. En ook het overmaken van geld via IDeal laat nog even op zich wachten. Mocht je dat graag willen, dan kun je toch beter een kijkje nemen bij DeGiro of bij BUX.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie