Picture of Lisa

Lisa

Delen
Picture of Lisa

Lisa

CashbackXL review: honderden euro’s bijverdienen met je online aankopen

CashbackXL review

Sinds ik CashbackXL heb ontdekt check ik voor al mijn online kopen of ik ze kan doen via hun. Dit levert mij gemakkelijk honderden euro’s per jaar op met aankopen die ik toch al ging doen. CashbackXL.nl* is een platform waar je percentage over je aankoopbedrag terugkrijgt in geld. In deze CashbackXL review ga deel ik mijn ervaringen. Wat is CashbackXL precies? Hoe werkt het precies? Is CashbackXL wel betrouwbaar? En hoe zorg je dat ook jij honderden euro’s extra kunt verdienen?

Wat is CashbackXL?

CashbackXL is een online platform waar je je voor kunt aanmelden om cashback op je aankopen te verdienen. Het bedrijf is opgericht in 2013 en gevestigd in Nederland (Breda). De missie van CashbackXL is om “jou zoveel mogelijk geld terug te geven op je online aankopen.”Cash back staat letterlijk vertaald voor ‘geld terug’ en dat is dus precies hoe een cashback werkt. XL staat dan natuurlijk voor veel geld terug 😉

Geïnteresseerd? Open hier direct een account of lees eerst verder hoe CashbackXL precies werkt.

Hoe werkt CashbackXL?

Om cashback te kunnen verdienen op je aankopen dien je een account aan te maken bij CashbackXL. Aanmelden is gemakkelijk, je kunt je aanmelden met je Facebook account, Apple account of gewoon met je mailadres en een wachtwoord. Aanmelden is gratis. De enige vereiste om je te kunnen aanmelden is dat je 18 jaar of ouder moet zijn.

Als je je account hebt aangemaakt kun je beginnen met het verdienen van cashbacks. Wat je hiervoor moet doen is het volgende:

  • Je gaat naar de website van CashbackXL en zoekt daar de webshop waar je een aankoop wilt doen. Je gaat dus niet direct naar de webshop, maar via de website van CashbackXL.
  • Op de betreffende CashbackXL pagina klik je op de roze knop met “Shop & ontvang cashback”.
  • Je wordt nu doorgestuurd naar de website van de winkel waar je bij wilt shoppen. Door een tracking link wordt je cashback geregistreerd.
  • Als er bijzonderheden zijn waar je rekening mee moet houden, dan staat dit er duidelijk bij op de pagina van de webshop bij CashbackXL.

Jumbo cashback voorbeeld

Stel je wilt je boodschappen bestellen bij de Jumbo. Via CashbackXL kun je bij de Jumbo, als je een nieuwe klant bent, tot € 25 aan cashback verdienen op je eerste aankoop.

Zoek in de lijst van webshops naar Jumbo, en klik op de pagina. Je komt dan op onderstaand scherm uit.

CashbackXL Jumbo pagina

Hier staan ook alle voorwaarden die van toepassing zijn. In dit geval krijg je een cashback van €25 op je eerste aankoop bij Jumbo als je voor minimaal € 125 aan boodschappen bestelt, € 22,50 als je voor een bedrag tussen € 115 en € 125 bestelt, en € 20 euro als je boodschappen voor minder dan € 115 bestelt. Dat is een lekkere korting op je boodschappen!

Ben je een terugkerende klant? Dan krijg je, afhankelijk van je aankoopbedrag, 1,5%, 0,75% of 0,5% cashback op je boodschappen.

Even een kwestie van op de roze knop klikken, je boodschappen in je virtuele mandje mikken en afrekenen. Binnen 10 minuten na je aankoop zie je de bevestiging van je cashback al terug in je CashbackXL overzicht. Kind kan de was doen.

CashbackXL app en Chrome extensie

Om het je nog gemakkelijker te maken, kun je ook de CashbackXL app installeren of de Google Chrome extension. Zo hoef je geen cashback meer te missen als je op je telefoon winkelt en krijg je direct een notificatie van je google chrome extensie als er een cashback te behalen valt op de website waar jij aan het shoppen bent.

Is CashbackXL betrouwbaar?

Ja, CashbackXL is betrouwbaar. Er zit een gevestigd bedrijf achter de website. Ze bestaan bovendien al jaren en scoren honderden hele goede reviews waaruit blijkt dat ze betrouwbaar zijn. Ze worden onder andere geroemd om de goede service in het geval dat er onverhoopt iets misgaat met een cashback.

Hoelang duurt het uitbetalen?

Afhankelijk van de cashback die jij kiest duurt de goedkeuring 10 minuten tot ongeveer 2-3 maanden. Zodra je aankoop maakt wordt je cashback bevestigd, oftewel geregistreerd door CashbackXL. Dit gebeurt binnen 10 minuten. Echter, de webshop moet daarna de goedkeuring geven en dit kan maximaal tot 2-3 maanden duren. Betaal je met een waardebon, dan geldt de goedkeuringstermijn niet en heb jij het geld in 10 minuten op je account staan.

Uitbetaling van je cashbacks kun je maandelijks via de website aanvragen en rond de 25e laten uitbetalen. Daarbij heb je de keuze tussen uitbetaling in cash of in waardebonnen mét extra voordeel van bijvoorbeeld Wehkamp (6% extra waarde), Zalando (6% extra waarde) of Bol.com (4% extra waarde).

CashbackXL waardebonnen

CashbackXl waardebonnen zijn echt ontzettend handig. Je gaat in je account naar waardebonnen. Daar kies je de webshop waar je gaat bestellen, vervolgens kies je exact het bedrag waarvoor je wilt gaan bestellen en binnen enkele minuten verschijnt de waardebon in je email.

Zelf heb ik laatst bijvoorbeeld een flinke bestelling gedaan aan kleding bij Zalando. Ik had alle kleding in mijn mandje, kocht de waardebon bij CashbackXL en rekende toen af met de waardebon. Toch lekker als je zo 6% bespaart, vind je niet?

Waardebonnen CashbackXL
Voorbeelden waardebonnen CashbackXL

Aangesloten webshops

Er is een lange lijst van webshops die zijn aangesloten bij CashbackXL. In totaal zijn er zo’n 2.000 partijen aangesloten, waaronder grote bekende webshops als de Bijenkorf (3%), Bol.com (4%) en Coolblue (3%). Afhankelijk van de webshop, ontvang je cashback over je aankoop of in de vorm van een (directe) cashback op de aankoop van een cadeaukaart.

Bij Bol.com koop je via CashbackXL een cadeaukaart met daarop 4% cashback, die je vervolgens direct kunt inzetten bij het afrekenen van je aankoop bij Bol. Je cashback wordt in dit geval direct in je account bijgeschreven, zonder goedkeuringstermijn.

Andere voorbeelden van webshops waar je een hoge cashback kunt verdienen zijn Bloomon (10%), Body & Fit (14%), Booking.com (4%), Wehkamp (6%), en dus de Jumbo (tot € 25). De totale lijst is lang, dus grote kans dat de webshop waar je net een aankoop wilde doen er tussen staat.

Hoeveel geld kun je verdienen met CashbackXL?

Hoeveel geld je kunt verdienen, of beter gezegd besparen, met CashbackXL hangt er natuurlijk vanaf hoeveel online aankopen je doet, maar kan best tot een leuk bedrag oplopen.

Stel dat je je vakanties boekt via Booking.com, je geeft daar in totaal jaarlijks € 3.000 aan uit. Met 4% cashback verdien je daar toch mooi € 120 mee. Nieuwe tv nodig? Stel je koopt ‘m voor € 1.500 bij Bol.com dan levert dat je € 60 op. Voor het eerst boodschappen doen bij de Jumbo? Weer € 20 tot € 25 bijschrijven. Je koopt vast nog wat nieuwe kleding, bestelt eten via Thuisbezorgd.nl en koopt nog wat andere producten gedurende het jaar, en je kunt je voorstellen dat je al snel enkele honderden euro’s per jaar kunt verdienen met cashback acties.

CashbackXL voorbeeld Jumbo, Booking.com, thuisbezorgd.nl, bol.com

Wel wil ik je waarschuwen om geen extra (nutteloze) aankopen te doen simpelweg omdat je er cashback over ontvangt. Iedere aankoop kost nog steeds geld en op die manier ben je onder aan de streep natuurlijk nog steeds duurder uit dan dat je je geld lekker in je zak had gehouden. Voor aankopen die je anders, zonder cashback, toch ook al zou doen is die cashback natuurlijk wél mooi meegenomen!

Reviews CashbackXL

Naast het schrijven van deze CashbackXL review heb ik ook de reviews van CashbackXL doorgenomen op Trustpilot, Kiyoh, Google en in de app store. Zo scoren ze op Kiyoh bijvoorbeeld een 9,1 uit 470 beoordelingen en lees je ontzettend veel positieve ervaringen. Op Trustpilot zijn de ervaringen wat meer gemixt. Van ongeduldige mensen, tot situaties waarmee mensen helaas een cashback zijn misgelopen. Zelf heb ik tot op heden geen slechte ervaringen gehad.

Alternatieven

CashbackXL staat in deze review dan wel centraal, er zijn natuurlijk ook vele andere platformen die soortgelijke diensten aanbieden en andere manieren om snel wat bij te verdienen.

Euroclix

Een van de bekendste daarvan is Euroclix*. Ook bij Euroclix krijg je cashbacks op je aankopen, en er zijn véél webshops bij aangesloten, meer dan bij CashbackXL. De cashback die je krijgt is in veel gevallen, voor zover ik kan zien, alleen niet zo hoog als bij CashbackXL. Bij Euroclix kun je uitbetalen vanaf een bedrag van € 10, en hoe hoger je clix saldo, hoe beter de koers is die je voor je clix krijgt.

Een bijkomend voordeel van Euroclix is dat je bij dit platform ook clix kunt verdienen voor het invullen van enquêtes. Gemiddeld krijg je tussen de € 0,50 en € 1,00 per enquête. Een ander voordeel van Euroclix is dat je bij aanmelding direct € 1,95 krijgt. Bij CashbackXL krijg je geen welkomstbonus. 

Cashback.nl / Shopbuddies

Cashback.nl* is vergelijkbaar met Cashbackxl.nl en draait alleen om cashback, en niet om extra zaken als het invullen van enquêtes, zoals bij Euroclix het geval is. Er zijn maar liefst 35.000 webshops in Europa bij deze partij aangesloten, dus de kans is heel groot dat je cashback op jouw aankoop kunt ontvangen via deze partij. Een nadeel vind ik dat het hier tot 2 dagen kan duren voordat je potentiële cashback zichtbaar is in je account, en de cashback bij bijvoorbeeld Bol.com is hier lager dan bij CashbackXL (2% ten opzichte van 4%). 

Shopbuddies is een vergelijkbaar platform. De website ziet er exact hetzelfde uit als die van cashback.nl, en Company.info vertelt me dat dezelfde eigenaar hierachter zit, dus volgens mij bestaat er weinig tot geen verschil tussen deze twee. 

Ik zou zeggen, meld je bij meerdere platformen aan. Grote kans dat je dan voor al je aankopen in aanmerking komt voor een cashback actie :-). 

Conclusie CashbackXL review

Al met al vind ik CashbackXL een leuke en makkelijke manier om geld te besparen op je aankopen. Ja, het duurt soms lang voordat een cashback is goedgekeurd. Maar hoe erg is dat? Zonder cashback had ik die aankoop waarschijnlijk ook gewoon voor het volledige aankoopbedrag betaald, dus dat ik wat langer op de cashback moet wachten vind ik geen ramp.

De cashback percentages die worden aangeboden zijn hoog, en het aanbod van aangesloten websites is groot. Grote kans dat de gemiddelde Nederlander met behulp van dit platform dus flink wat geld per jaar kan besparen.  Een klein nadeel vind ik dat je eerst via de website van CashbackXL naar de webshop moet navigeren, dit is toch wat extra gedoe. Daarom vind ik het handig dat er een app en een Google Chrome extensie beschikbaar zijn, dat maakt het gebruik ervan toch net wat makkelijker.

Hopelijk kon je deze CashbackXL review waarderen. Net zo enthousiast over CashbackXL geworden als ik? Meld je dan vooral aan! Of heb jij al ervaring met CashbackXL? Dan hoor ik ook graag jouw mening over het platform in de comments!

Wil je meer tips om geld te besparen? Kijk dan eens naar het artikel meer tips om geld te besparen.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie