Picture of Robin

Robin

Delen
Picture of Robin

Robin

Maakt Max Crowdfund hun succesratio van 100% echt waar? 

Max Crowdfund

Als je wilt investeren om je geldkapitaal te laten groeien, dan zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden. Een manier om jouw geldkapitaal te laten groeien, is om mee te investeren in crowdfunding projecten. Een interessant crowdfunding platform is Max Crowdfund. Ik ben op onderzoek uitgegaan en laat je vandaag kennismaken met hen. Ze claimen 9,37%  rendement en 100% succesratio, maken ze dit waar? Je leest het in dit artikel.

Wat is het concept van Max Crowdfund?

Max Crowdfund is een dochterbedrijf van Max Property. Max Property is in 2016 opgericht in Rotterdam door een groep vastgoed professionals. Zij wilden internationale vastgoedinvesteringen toegankelijk voor iedereen maken. Eind 2017 kwamen ze tot het besluit om een internationaal vastgoed crowdfundingplatform te ontwikkelen. En zo is sinds 2020 Max Crowdfund van start gegaan onder toeziend oog van de AFM. Zo kan je op het platform investeren in kortlopende leningen van verschillende internationale vastgoedprojecten. Je ziet dat steeds meer vastgoedeigenaren of projectontwikkelaars naar dit soort platformen stappen, want een lening bij de bank is geen garantie meer. Max Crowdfund is een financierings- en investeringsplatform waar kredietwaardige bedrijven, die een Kamer van Koophandel registratie hebben, een lening kunnen aanvragen voor het onroerend goed. Dit wordt streng beoordeeld aan de hand van allerlei documenten zoals het businessplan, taxatierapport, koopovereenkomst, huurovereenkomsten, bouwvergunningen. Op basis van hun eigen risicomodel wordt de lening beoordeeld en op basis daarvan wordt er een rentepercentage vastgesteld. Om te investeren rekent Max Crowdfund 0,1% maandelijkse vergoeding over het uitstaande investeringsbedrag. 

Leningnemers

Bedrijven kunnen een lening gemakkelijk via hun website aanvragen. Binnen een dag krijg je hier een reactie op. Op die manier verstrekt het platform geld aan onder andere projectontwikkelaars, die op hun beurt het vastgoed kunnen verbouwen, renoveren of kunnen ontwikkelen. Om het vervolgens met winst te verkopen of te verhuren. Onder het vastgoed kan je kantoorpanden, winkels of woonhuizen verstaan. Dit zijn panden in Nederland, maar je kunt ook investeren in panden in het buitenland. De kosten voor de lening aanvraag zijn 250 euro. Daarnaast zijn er bijkomende kosten voor de publicatie- en contractkosten, succesvergoeding, administratiekosten. 

Investeerders

Om deze leningen te kunnen financieren haalt Max Crowdfund geld binnen bij de ‘crowd’ oftewel de beleggers. Zij kunnen zichzelf via projecten inschrijven op de website. Daar komen panden op te staan en het is aan jou om te bepalen voor hoeveel geld je mee wilt beleggen. Je kunt je in enkele stappen gratis registreren via de website. Na aanmelding kan je mee beleggen in projecten die beschikbaar zijn. Er is veel informatie beschikbaar over de actuele investeringskansen. 

Wat biedt Max Crowdfund jou? 

Je kunt bij dit platform al investeren vanaf een minimaal bedrag vanaf honderd euro. Dit is weinig geld, als je het vergelijkt met andere platformen zoals NLInvesteert of SamenInGeld. Je kunt als kleine belegger meedoen en zo een passief inkomen genereren uit de vastgoedbeleggingen. Daarnaast loop je een kleiner risico met een kleinere belegging. Max Crowdfund geeft zelf aan op hun website dat ze een succesratio hebben van 100%. Helaas worden er geen exacte cijfers gegeven van dit platform of dit ook daadwerkelijk behaald wordt.

Over dit ingelegde bedrag ontvang jij maandelijks rente. De rente die je als investeerder ontvangt, kan verschillen per investeringskans, het rendement loopt uiteen van vijf tot vijftien procent. Max Crowdfund geeft zelf aan dat er een gemiddeld rendement is 9,37 procent op jaarbasis behaald wordt. Het investeren gaat volledig automatisch op de website. Van het aanmaken van een account tot aan de uitbetaling van het rendement, er komt geen medewerker tussen. Het bedrijf wil een transparant en overzichtelijk beleggingsplatform presenteren, dus maakt gebruik van blockchain-technologie. Door deze technologie kan elke activiteit worden teruggehaald. Daarnaast zijn het kortlopende leningen. Wat fijn is dat je snel weer jouw geld tot jouw beschikking hebt. De looptijd kan variëren van een half jaar tot vijf jaar, afhankelijk van de risicoklasse. Een ander voordeel is dat een team van vastgoedprofessionals een controle uitoefenen op het bedrijf dat de lening aanvraagt. Alleen projecten die aan de eisen voldoen, worden geplaatst op het platform. 

Max Crowdfund ervaringen 

Wanneer ik online rondkijk en zoek naar Max Crowdfund ervaringen van investeerders dan lees ik positieve en negatieve ervaringen. Investeerders zijn erg positief over de rentepercentages en het rendement. Exacte cijfers worden helaas niet gegeven. Soms is de rente uitbetaling een aantal dagen later, maar daar is het bedrijf transparant over. Daarnaast vinden ze het personeel erg behulpzaam. Op elk moment van de dag zijn de medewerkers van de klantenservice bereikbaar. Ze geven je vertrouwen in het onderwerp, leggen je eventueel alles uit, als je niet bekend bent Max Crowdfund. Ook hebben ze een persoonlijke benadering. Daarnaast zijn ze erg transparant en open over het platform. 

Negatieve Max Crowdfund reviews 

Een andere investeerder concludeert dat Max Crowdfund niet proactief is met het uitbetalen van investeringen en de rentebetalingen aan beleggers. Zelf geven ze aan dat ze een betalingstermijn hanteren van dertig dagen. In een andere review lees ik dat de investeringsprojecten die online komen, erg snel zijn volgeschreven. Daardoor mis je als belegger soms een investering. Door die run op de investeringsprojecten loopt de website vaak vast, hierdoor is het ook niet mogelijk om te investeren als belegger. In meerdere reviews lees je dat mensen hiervan balen. Het bedrijf geeft zelf aan dat ze de IT aan het verbeteren zijn en er komt een Max Crowdfund app waar je je kunt inschrijven. Deze ervaringen baren mij zorgen, techniek en communicatie zijn wel belangrijke factoren wat een bedrijf tot een succes kan maken.

Conclusie 

Ook al zijn er wat positieve Max Crowdfund ervaringen, de negatieve ervaringen baren mij zorgen. Dit platform werkt online, dan is het toch vreemd dat de techniek op verschillende momenten niet werkt. Ze geven zelf aan dat ze hieraan werken, maar ik vind dat ze daar niet transparant genoeg over zijn. Daarnaast is er weinig transparantie over het rendement wat je kunt behalen. Ik kan niet beoordelen of de 9,37% en 100% succesratio echt behaald worden. Ik lees alleen dat er goede rendement behaald wordt. Maar exacte cijfers wat ‘goed’ is, lees ik helaas niet terug. Als Max Crowdfund mij echt wil overtuigen dan behoren ze meer en betere inzichten te geven in deze cijfers. 

Ik snap dat dergelijke rendementen aanlokking klikken en dat investeren in vastgoed ook aantrekkelijk klinkt. Je hoeft zelf geen steen te kopen en kunt al inleggen vanaf 100 euro. Daarentegen vind ik 0,1% kosten per maand wel weer aan de ‘hogere kant’, als ik het vergelijk met andere platformen.

Max Crowdfund is een klein platform in Nederland, dus wees voorzichtig als je hierin wilt investeren. 

Zelf kende ik Max Crowdfund nog niet, maar ik investeer zelf wel via een soortgelijk platform genaamd Crowdrealestate. Ik vind het een voordeel dat zij werken met eenmalige kosten. Echt goed heb ik de vergelijking tussen beide platformen nog niet gemaakt. Heb jij meer informatie over Max Crowdfund? Of heb jij hier ervaringen mee? Laat het me weten in de comments. Ben benieuwd naar ervaringen van anderen, zodat ik deze review verder kan verbeteren.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. marco

  De website is nog steeds erg slecht. Ze maken elke keer valse beloftes. En 80 procent default ongeveer. Ze zijn een samenwerking aangegaan met Kapitaal op Maat. omdat die wel een vergunning hebben gekregen. Dan weet je genoeg vermijd ook “kapitaal op Maat”. Je kan je geld nog beter in de zee gooien dan heb je nog kans dat er wat terug komt.

 2. Marsman

  Beste Robin,
  Maxcrowdfund( MCF) is een heus fiasco geworden voor investeerders.Ze hebben alle investeerders jarenlang ( 2021,2022 en 2023)duistere leningen aangesmeerd op hun platform, van leningnemers die permanente wanbetalers blijken te zijn of zelfs fraudeurs. ( dat concludeerde MCF zelf) Vrijdag jl op 15 sep 2023 kwam MCF met een overrompelende mail naar investeerders dat ze de per 11 november 2023 verplichte ECSPR licentie voor alle crowdfundingplatforms in Europa niet krijgen van het AFM! Ze hebben accuut besloten het notabene dure gloednieuwe platform met dure nieuwe software Maximise ( sinds begin september na 1,5 jaar wachten erop) stil te leggen met alle aan te bieden leningen en onbereikbaar te zijn via de telefoon.Het lijkt dat ze zelf louche praktijken erop nahouden die het daglicht niet verdragen ,90 procent van al hun leningen staan op apegapen dan wel met veel defaults,talloze verlengingen of vage onduidelijke juridische procedures met leningnemers die het finaal lieten afweten met aflossingen en rentebetalingen.Ze komen nu ook met een stelling dat investeerders mee moeten gaan betalen voor die juridische procedures tegen die financieel nalatige leningnemers anders staan de investeerder in MCF leningen achterin de rij met het krijgen van hun oorspronkelijke inleg besluit MCF,te bizar voor woorden toch?Ik raad alle gedupeerde investeerders in leningen van het Maxcrowdfund aan nu massaal telefonisch het KIFID te benaderen,Maxcrowdfund is namelijk aangesloten bij het KIFID notabene met een bindende verbintenis dwz dat als de juristen van het KIFID als neutrale partij je gelijk geven met je klacht er een mogelijkheid bestaat Maxcrowdfund je je inleg ( deels of grotendeels)moet terugbetalen ,ze worden daartoe verplicht door het KIFlD. MCF kan die verplichting bij een rechter verder willen aanvechten als ze het niet eens zijn met het KIFiD ,de vraag is of ze dat het risico waard vinden…Sla MCF zelf over met je officiële klacht want anders geeft je ze de kans pas na maximaal 8 weken hierop te reageren of beter gezegd niet op te reageren zodat ze hun toko verder kunnen afbreken zodat je zuurverdiende ingelegde geld niet meer terugkrijgt .Als iedereen nu het KIFID belt helpen ze je individueel en geven ze je raad,doen! Thanks Robin voor het openbaren.

 3. Frank

  Ik heb flink wat investeringen bij Max Crowdfund en ben absoluut niet te spreken over dit bedrijf. De leningen worden niet op tijd afgelost. Verlenging van de overeengekomen looptijd van de leningen word middels een stemming vormgegeven, waarbij er geen mogelijkheid is om uit te stappen in het geval je dat als lening verstrekker wel zou willen. Stemmingen zijn niet transparant, waardoor je volledig af moet gaan op de communicatie van Max Crowdfund.
  Op dit moment een flink aantal dossiers welke de zgn. incassoprocedure ingaan, omdat de lening nemers niet aan de betalingsverplichtingen kunnen voldoen.
  Het vooronderzoek van Max Crowdfund alvorens er een lening verstrekt word is wat mij betreft dan ook onvoldoende.
  Al met al adviseer ik u om geen zaken te doen met deze partij.

  1. Robin

   pff, niet leuk om te horen. Jouw ervaringen bevestigen wel een beetje het beeld dat steeds vaker uit de reacties naar voren komt.

 4. matth

  Van de 21 leningen die ik er nog heb open staan zijn er 3 op schema de rest is door mcf allemaal naar fbl omgezet zonder een vaste eind datum dus gratis geld tot sint jut…….
  Ook staan er meerder in executie dus 100% succes ratio zoals ze zelf aan geven is niet waar.
  ook heeft mcf er een handje van geldnemers onder verschillende namen aan te bieden waar door je als geldgever denkt dat je risico spreid maar helaas is dit dus niet altijd het geval. al met al zou je je dus misleid kunnen voelen door mcf.
  mijn advies : er zijn veel betrouwbare partijen dan mcf, ik zelf hoop dat meer gaat vallen maar vertrouw deze club geen euro meer toe.

  1. Robin

   Dat snap ik! Wel benieuwd welke partijen je als veel betrouwbaarder ziet? Ik doe zelf nog weleens iets bij Crowdrealestate en zij hebben tot op heden geen default gehad *klopt dit af*

 5. Arno

  Op dit moment heb ik 39 leningen uitstaan bij MCF voor 77.700 euro. Van deze 39 leningen zijn er 11 van de Corbelogroup. De oudste had in juli afgelost moeten worden, maar na 2 rentebetalingen zijn ze gestopt. De andere leningen van Corbelo kennen een soortgelijk verloop. De bullet leningen van Corbelo zijnomgezet in fullbullet zonder fixed einddatum. Van de overige 28 leningen zijn er bij 19 leningen achterstanden of achterstanden geweest van tenminste een week.
  De rentepercentages zijn aantrekkelijk, maar als je niet tegen de slechte betalingsmoraal van de leningnemers kunt, moet je niet bij MCF zijn op dit moment. Aan de hoge rentepercentages zit ook nog een onderbelicht kantje. nadat je ingetekend hebt op een lening, en dus je geld vastzit, duurt het nog zo’n 4 tot 6 weken voor de lening effectief is en geld op gaat leveren. Op een termijn van 6 tot 18 maanden is dat een behoorlijke termijn.
  Mijn ervaring over de communicatie is dat ze relatief snel reageren, maar dat je vaak niet veel met de info kunt omdat ze zelf waarschijnlijk ook slecht geinformeerd worden.
  Ik zal geduld moeten hebben, maar ik investeer eerst even niet meer bij MCF. Wil eerst wat van mijn investeringen terug zien. Vertrouw er wel op dat het terugkomt (eerste hypotheken), maar dat dat nog wel even kan duren.

  1. Robin

   Hee Arno, dank voor het delen. Flink bedrag en begrijpelijk dat je eerst even wat geld terug wilt zien!

   Robin

 6. Wim

  Ik heb 10 investeringen bij MCF staan en tot nu toe nooit problemen ondervonden bij de uitbetaling van de rente. er is nu 1 rentebetaling achterstallig, is 14 dagen te laat. Heb hierover 2x een mail gestuurd maar daar tot nu toe geen antwoord op mogen ontvangen of ook maar iets aan informatie over gezien. Dit vind ik een minpunt. Als er iets aan de hand is bij een leningnemer, horen we daar als investeerder van op de hoogte gesteld te worden. Dat is transparantie.

 7. Angela

  Ik heb 11 investeringen waarvan er al 7 ingelost hadden moeten zijn, dat is slechts bij 1.5 gebeurd.
  Ja inderdaad 1 investering maar voor de helft ingelost.
  Het platform wordt niet goed bijgehouden met rentes die nog openstaan, terwijl ze wel betaald zijn, lijkt dat ze handmatig worden verwerkt.
  Zelfs een excel sheet gekregen met leningen, waarvan er 14 afgelost zouden worden in oktober/november en 6 in november, begin deze week 1 november een mail gestuurd over de stand van zaken, krijg een snelle reactie terug dat ze op schema lopen, terwijl er van de 14 leningen die in oktober/november ingelost zouden worden er nog geen enkele voldaan is.
  Ik adviseer hier geen investeringen te doen.

  1. Robin

   Helder advies, bedankt voor de openheid. Hier zullen mensen wat aan hebben.

   Robin

 8. Marsman

  Ik heb nu 33 leningen met een waarde van 7 mille.Maxcrowdfund( MCF) heeft van de Corbelo groep uit Engeland van al hun leningen een full bullet lening( rente pas na de looptijd) gemaakt ipv een aanvankelijke bulletlening ( rente iedere maand)omdat Corbelo groep in zwaar weer zit.Ik heb 12 leningen van deze Corbelo groep ter waarde van 1600 euro waarvan het afwachten is hoe het verder verloopt aan het einde van de looptijd Echter MCF zit flink achter de Corbelo groep aan ,ze hebben daarmee bereikt dat heel wat oudere leningen weer volledig afgelos zijn en de totale rentes keurig uitbetaald aan de leners.Al mijn andere leningen bij MCF ,vooral de Duitse zijn stipt op tijd met de maandelijkse rentebetalingen en zijn allemaal 12 procent per jaar exclusief die 0,1 procent beheerkosten.Maar omdat ik al meer dan 25 leningen heb zijn de beheerkosten 10 procent minder( 0,09 procent per maand)MCF komt de laatste maanden 1x per maand met livesessies,waarin ze transparant zijn over actuele items bijv over de Corbelo groep,je kan als klant al je vragen stellen.Tevens zijn ze heel goed telefonisch en via chat bereikbaar.Ik zit nu een half jaar bij MCF met een gemiddelde rente van 9,36 per jaar,verder nog in 2 peer to peer platformen met een veel groter vermogen: al 2 jaar bij Go and Grow van Bondora in Estland voor 6,75 rente per jaar( dagelijkse rente uitgekeerd,ook op zaterdag en zondag !)en ook al 2 jaar bij Lender en Spender uit ons land tegen 4 procent per jaar,maandelijks uitgekeerd.Misschien de moeite waard om Go and Grow van Bondora en Lender & Spender ook eens onder de aandacht te brengen, investeringen spreiden is belangrijk.

  1. Robin

   Hi!

   Ja, goede suggesties, zeker G&G gaat nu al jarenlang mee. Wie weet maak ik daar wel een blog over. Ik ben wel een stuk minder actief in de crowdfunding tegenwoordig.

   Bij Max crowdfund is er dus wel een flink deel van je portfolio dat at risk is, maar goed om te horen dat je voor de rest wel tevreden bent!

   Robin

 9. Willems

  Ben zelf investeerder bij Max Crowdfunding.
  Maar hun financiële prognose slaan ze ook over.
  Certificaten blijven zelfde waarde tot aan de beursgang . Terwijl ik een ander bedrijf heb die elke maand verandert qua koersprijs.
  En ook niet beurs genoteerd zijn.

 10. Erwin

  Ik heb in totaal 19 investeringen gedaan bij max crowdfund.
  Heb daar tot nu toe alleen maar ellende mee, rentebetalingen komen nu helemaal niet meer door bijna.
  Ze gooien het nu weer op dat er vertraging is bij het Britse kadaster dat de verbouwde huizen niet op naam van de nieuwe huiseigenaren kan zetten.
  Allemaal erg vaag, mijn advies is om voorlopig niets bij Max crowdfund te investeren.

  1. Robin

   Dat is waardevolle informatie! Bevestigd wat ik al vermoedde.

   Cheers,
   Robin

Geef een reactie