De Spaarpodcast logo

S5.3 Hendrik Meesman over zijn inspiratiebron, de kostenverlaging en over het nieuwe boek

S5.39 Doelen Q3/Q4, affiliate inkomsten, spaarpodcast cijfers
byRobin en Lisa
S5.39 Doelen Q3/Q4, affiliate inkomsten, spaarpodcast cijfers

Over deze aflevering

Vandaag beginnen Robin en Rowan voor het eerst met hun nieuwe concept: de journaalpost. Hierin doen ze een financiële update, hebben ze financiële meevallers of tegenvallers gehad? Robin had een financiële domper, want hij kreeg een licentienota in zijn mailbox van ruim 300 euro. Tja, wat doe je als je zelf geen rechten hebt gestudeerd, maar de situatie toch oneerlijk vindt? Het zit Robin in ieder geval niet lekker en hij vraagt Rowan wat hij zou doen in deze situatie.

Rowan heeft gelukkig geen financiële domper gehad, maar hij heeft wel een kostenpost waarover hij twijfelt. Hij hanteert de plank methode, wat inhoud dat als je een geniaal businessidee hebt, je meteen de domeinnaam koopt. Inmiddels denk hij dat deze kosten jaarlijks zo’n 600 à 700 euro zijn. Is dit het waard of niet?

Een andere journaalpost van Robin is dat hij al enkele maanden een A/B test doet. Hij belegt zowel bij Meesman als bij ABN AMRO maandelijks voor 150 euro. Nu enkele maanden later zit hier al een verschil van 50 euro tussen. We bespreken waar dit door komt en dat is meteen een mooi bruggetje naar onze gast van deze week: Hendrik Meesman.

We gaan het hebben over de vraag van de luisteraar: Hoe houd je indexbeleggen vol? Hendrik adviseert de mensen die moeite hebben met het volhouden van hun lange termijn strategie een rekening te openen bij een andere broker, zodat ze daar hun ei kwijt kunnen. Zo houd je indexbeleggen en andere beleggingen gescheiden, net als dat het goed is om met financiële potjes te werken. Doe bij wijze van alsof je lange termijn strategie (je indexbeleggingen) niet bestaan.

Maar we hebben het over nog veel meer, zoals: de inspiratiebron van Hendrik Meesman, waarover in de blog hieronder meer te lezen is. Ook bespreken we de kostenverlaging die Meesman Indexbeleggen per 1 januari heeft doorgevoerd. Alle kosten stijgen, maar bij Meesman groeien ze hard, waardoor ze de kosten konden verlagen. En tot slot de twee nieuwe dingen die er aan komen: ten eerste komt er een tweede boek naast het boek de schitterende eenvoud van beleggen, die door zijn compagnon Jacques Wintermans in 2009 is uitgebracht. Ten tweede zijn ze bezig met een duurzamer fonds, wat een enorme trend is op dit moment. Bij Meesman gaat de voorkeur uit naar zo breed mogelijk spreiden, omdat dit de beste balans tussen risico en rendement oplevert. Maar dit betekent ook dat er bedrijven bij zitten die niet écht duurzaam zijn. Als je liever deze bedrijven wil uitsluiten van je indexbeleggingen kan dit binnenkort ook bij Meesman. 

Blogs

https://despaarpodcast.nl/de-inspiratiebronnen-van-hendrik-meesman/

Indexbeleggen: de #1 manier om te beleggen voor beginners (despaarpodcast.nl)

Meesman indexbeleggen: gemakkelijk en goedkoop + podcast (despaarpodcast.nl)

Welke ETF kopen? Let op deze 5 punten – Met Hendrik Meesman (despaarpodcast.nl)

ABN Zelf Beleggen Basis vs. Meesman | DeSpaarpodcast.nl

Volgende aflevering:

S5.4 Nieuwe grote speler Trade Republic over 900 miljoen dollar aan investering, de welkomstaandelen actie & de toekomstplannen |met country manager Hugo