Knab is dagelijks bezig om mensen comfortabel te laten zijn met hun financiën. Dit doen ze onder andere door hun app, waar een bibliotheek vol met artikelen in te vinden is. Daarnaast hebben ze recent Btw-sparen voor zakelijke rekeningen ingevoerd, dit houdt in dat als er geld binnenkomt op je zakelijke rekening er automatisch een percentage wordt overgeboekt naar een aparte rekening. Zo zorg je er voor dat je als ondernemer altijd je btw-afdracht kan voldoen, dat is immers wat je moet doen.
Ze hebben inmiddels al 300.000 klanten en zijn marktleider voor de startersgroep van de ondernemers. Dit komt vanwege de scherpe prijzen die ze aan het begin hanteren, de toegankelijkheid en de klantgerichtheid. De cultuur bij Knab is om klantgericht te werk te gaan én die cultuur gaat er niet zomaar uit geeft Oskar aan, wat maar goed is ook.
Ook ga ik met Oskar in op de eerdere podcast die ik met Sjaak Zonneveld heb opgenomen. Hier bespraken we dat de regering sparen/beleggen voor je pensioen niet stimuleert, omdat je dan geld terugkrijgt van de belastingdienst. Aan de hand hiervan is Oskar gedoken in de miljoenennota van de regering. Het zijn wellicht wat ingewikkelde cijfers, maar de conclusie is duidelijk. De lijfrente is een onderschoven kindje (factor 36!! keer zo klein).
‘Niets doen is geen optie, je moet iets doen’, zegt Oskar. Hij ziet je pensioen niet enkel als pensioensparen of pensioenbeleggen, maar ook andere zaken zoals aflossen op je hypotheek en je uitgaven patroon kennen vallen hieronder. Je hoort hoe Oskar zelf zijn pensioen regelt, dat hij denkt dat de huidige AOW onhoudbaar is en hoe hij tegenover de FIRE methode staat.
Tot slot, licht hij een puntje van de sluier op wat betreft zijn probleem met de middelingsregeling. De belastingdienst heeft alle data in handen om mensen daar te helpen, maar toch steken ze hier honderd, zo niet honderden miljoenen in eigen zak.
Ik heb zwaar genoten van deze podcast en hoop dat jij dat ook doet.
Blogs
Wat is slimmer: pensioenbeleggen of pensioensparen? (despaarpodcast.nl)
FIRO, het alternatief voor FIRE | DeSpaarpodcast.nl