De Spaarpodcast logo

S4.28 Sjaak Zonneveld over FIRO en wat Bright pensioen eerlijk en uniek maakt

S4.28 Sjaak Zonneveld over FIRO en wat Bright pensioen eerlijk en uniek maakt
byRobin en Lisa

Over deze aflevering

Sjaak is directeur bij Bright Pensioen en hij heeft er al drie tussenpensioenen opzitten. Als voormalig IT’er rolde hij hij in de wereld van de pensioenen door het schrijven van zijn boek tijdens zijn tussenpensioen.

Onderzoek van Bright laat zien dat ZZP´ers gezamenlijk 1.2 miljard per jaar aan belastingvoordeel laten liggen en je ziet dat ondertussen ook een kleine miljoen mensen in loondienst geen pensioen meer opbouwt. Deze cijfers zijn al schokkend, maar wat veel mensen niet weten is dat hun pensioenregeling ook niet ‘voldoende’ pensioen oplevert. Hoe herken je dit eigenlijk als je ergens gaat tekenen? En waarom maken we het zo moeilijk voor mensen met het berekenen van de jaarruimte? Sjaak weet het antwoord.

Verder gaan we in op waarom Bright is opgericht als alternatief in een heel krom financieel systeem. Hoe werkt het als je je pensioen regelt via Bright? Hoe werkt beleggen tegen kostprijs? Hoe werkt de lidmaatschap structuur? Waarom biedt Bright geen offensieve aan fondsen aan? Je hoort het allemaal. Als kers op de taart hebben we een mooie bonus! Sjaak introduceert het begrip FIRO als alternatief voor FIRE.

Wil jij gratis het boek van Sjaak Reis rond de wereld in je beste jaren krijgen? Dan hoor je de podcast hoe je deze krijgt toegestuurd.

Blogs

Bright Pensioen review: 1 vd beste voor pensioenbeleggen (despaarpodcast.nl)

Pensioenbeleggen Brand New Day: mijn ervaringen + rendement (despaarpodcast.nl)

Pensioenbeleggen DeGiro: een goede optie of niet? (despaarpodcast.nl)

Pensioenbeleggen vergelijken: wie is de beste aanbieder? (despaarpodcast.nl)

Fiscale oudedagsreserve: de manier voor pensioen opbouwen? (despaarpodcast.nl)

Jaarruimte: wat houdt het in en wanneer heb je jaarruimte? | DeSpaarpodcast.nl

Volgende aflevering:

S4.29 Millennial Nick over beleggen in Crypto, het opkopen van zijn pensioen & de switch in zijn persoonlijke financiën