Foto van Robin

Robin

Delen
Foto van Robin

Robin

Pensioenbeleggen Brand New Day: mijn ervaringen + rendement

Pensioenbeleggen Brand New Day

Voor de mensen om mij heen of de trouwe volgers is het zeker niet onbekend. Mijn pensioenbeleggingen doe ik bij Brand New Day. Maar wat is Brand New Day voor een partij en is dit ook de juiste partij voor jou? In de pensioenbeleggen Brand New Day blog lees je alles over hoe het werkt en mijn ervaringen tot nu toe.

Eerder heb ik een podcast opgenomen met Thomas van der Heijden en Rowan over de 5 opties voor het regelen van pensioen. De aflevering kan je hier beluisteren.

Ben je nog niet bekend met pensioenbeleggen en het fiscaal voordeel hiervan? Lees dan eerst deze pagina.

Over BND

Brand New Day* is in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap, zij zijn ook de oprichters van Binck Bank. 

Bij Brand New Day kan je sparen en beleggen voor later. De meeste klanten doen dit voor aanvullend pensioen, maar soms ook voor bijvoorbeeld de studie van kinderen of een wereldreis. Sinds 2017 heeft de Nederlandsche Bank een bankvergunning verleend aan Brand New Day. Dit zorgt er voor dat ze sinds die tijd ook een pensioenuitkering op basis van sparen mogen uitkeren.

Brand New Day werkt vanuit het motto: ‘Calvinistisch in kosten, Bourgondisch in service’, hiermee wordt bedoeld dat zij prijsvechters zijn én ouderwets hard rennen voor de service richting hun klanten. En dit wordt beloond. Inmiddels beheren ze 3,3 miljard euro voor meer dan 150.000 klanten. 

Hoe werkt het?

Voor pensioenbeleggen bij Brand New Day heb je drie soorten rekeningen voor je pensioen. 

 • De pensioenrekening beleggen
 • De pensioenrekening sparen
 • De zzp-pensioenrekening. Hiervoor open je eerst een normale pensioenrekening, daarna dien je contact op te nemen met Brand New Day om dit te laten omzetten.

In een eerdere blog beantwoordde ik de vraag ‘Wat is slimmer: pensioenbeleggen of pensioensparen?’. Het voornaamste verschil zit in het rendement, risico’s en een klein deel in de tijd die je eraan besteed. 

Zelf ben ik een voorstander van pensioenbeleggen, maar als jij iets minder risico wil lopen en een lager rendement ook prima vindt, dan is pensioensparen wellicht een betere optie voor jou. 

Als je straks overtuigd bent om ook een rekening te openen bij Brand New Day*, neem ik je in deze blog mee in het stappenplan van het aanmaken van jouw rekening(en) voor pensioenbeleggen bij Brand New Day.

Fondsen

Als je gaat pensioenbeleggen bij Brand New Day, een account hebt aangemaakt en je risicoverdeling hebt gekozen, kom je voor de keuze te staan van de Brand New Day fondsen. Er is keuze uit 14 indexfondsen. 

In deze blog heb ik alle informatie over de indexfondsen uitgeschreven inclusief de keuze die ik zelf heb gemaakt.

Als je niet weet  welk fonds moet kiezen? Dan kun je ook kiezen uit één van de 5 modelprofielen, zoals defensief, neutraal of offensief.

De kosten

Bij Brand New Day heb je de volgende kosten:

 • Rekening openen: €45,-
 • Jaarlijkse servicekosten: 0,44%
 • Jaarlijkse fondskosten: ~0,15-0,17% (max 0,26%) 
 • Eenmalige transactiekosten: 0,5%

Bij de ZZP rekening gaat dit 0,4% beheerkosten plus 60 euro per jaar servicekosten. De totale kosten kunnen dan lager zijn.

Hierbij dien je wel nog rekening te houden met wat overige kosten van pak ‘m beet ~0,1% p/j zoals spread en swing kosten.

Al met al zijn dit competitieve tarieven, maar mocht je pensioenpot heel hoog worden dan gaat het percentage kosten wel aantikken.

Het rendement

Het rendement dat je behaalt met pensioenbeleggen bij Brand New Day is natuurlijk afhankelijk van welke fonds keuzes je maakt en op welke leeftijd je begint. Hier kan je de behaalde rendementen bekijken in een tabelen hieronder zie je mijn eigen rendement.

Pensioenbeleggen Brand New Day rendement

De voordelen van pensioenbeleggen bij Brand New Day

 • Een goede klantenservice
 • Diverse beleggingsopties mogelijk, waaronder ook offensief en duurzaam
 • Simpel, slechts één keer per jaar omkijken naar je pensioenbeleggingen
 • Automatische risicoafbouw beschikbaar

De nadelen van pensioenbeleggen bij Brand New Day

 • Iets duurder dan DeGiro
 • Jaarlijkse kosten absoluut gezien relatief hoog, naarmate je opgebouwde groter wordt.

Conclusie

Niet alleen ik ben tevreden met Pensioenbeleggen bij Brand New Day. Ook 919 mensen deelden hun mening met een gemiddelde van een 8,4/10

Eerder heb ik Brand New Day* vergeleken met de partijen Bright Pensioen en DeGiro*. Hier lees je waarom mijn keuze destijds op Brand New Day is gevallen. 

Zelf vind ik het belangrijk dat beleggingen simpel zijn en weinig tijd kosten. Dit is het geval bij BND.

Ben je nu van plan een serieus grote pensioenpot op te bouwen en vind je zeggenschap belangrijk? Dan is Bright ook het overwegen waard.

Meer weten? Ik heb een handig gratis e-book genaamd: Zoek ‘t uit – De pensioenbijbel

Daarnaast kun je ook deelnemen aan een van mijn cursussen. In de mini cursus jaarruimte berekenen help ik je met het berekening van jouw pensioentekort. Deze cursus is binnen één uurtje te volgen. Toch belangrijk te weten hoe je pensioenopbouw ervoor staat.

Weet je al dat je jaarruimte hebt en wil je meer weten over pensioenbeleggen? Dan is de cursus pensioenbeleggen wellicht wat voor jou.

Disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur en heb zelf in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk. Dit artikel bevat affiliate links, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie