Picture of Robin

Robin

Delen
Picture of Robin

Robin

Mijn ervaring met Deck verzekeringen na meer dan twee jaar Check

Plaatje Deck verzekeringen

Bij Deck verzekeringen betaal je niet mee aan de fraude van anderen, waardoor Deck aantrekkelijk is voor eerlijke mensen. Hierdoor kan overstappen naar Deck verzekeringen gemakkelijk een besparing op van 50% op je reis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (en eventueel opstalverzekering) opleveren.

In dit artikel vertel ik waarom ik ben overgestapt en hoe ik 155 euro op jaarbasis heb bespaard. Overstappen en kijken hoeveel jij kan besparen kan hier*.

Maak kennis met Deck verzekeringen

De verzekeraar Deck verzekeringen is opgericht door een voormalig Ditzo directeur en actief in Nederland sinds oktober 2018. Deck verzekeringen is een tussenpartij / verzekeraar met een all-in-one oplossing voor eerlijke mensen die bereid zijn om een hoger eigen risico te dragen (bron). Het achterliggende doel is om verspilling en fraude uit te bannen.

Deck verzekeringen één van de goedkoopste van Nederland

Deck verzekeringen behoort tot de goedkoopste verzekeraars van Nederland, doordat ze een hoog eigen risico hanteren van 500 tot 1000 euro. In het algemeen zijn 75% van de claims onder de 1.000 euro en dat zijn nu ook juist de bedragen waar de meeste fraude plaatsvindt. Bovendien is Deck goedkoop, doordat ze schade laten repareren i.p.v. geld uitbetalen waar dat kan en doordat ze een all-in-one oplossing aanbieden. Hierdoor kunnen ze pakketkorting aanbieden.

Is Deck voor iedereen goedkoper? Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven, omdat iedereens situatie en de voorwaarden per verzekering sterk verschillen. De kans is wel aanzienlijk groot dat Deck verzekeringen een stuk goedkoper is, wanneer jij momenteel deze verzekeringen bij andere partijen hebt afgesloten.

Ik heb in ieder geval flink bespaard en ben blij met een transparante verzekering, die goed te bereiken is.

Waarom ik ben destijds overgestapt naar Deck verzekeringen

Tijdens het vergelijken met mijn verzekeringen bedacht ik mij dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed weet waarvoor ik ben verzekerd. Dit alleen is op zich al een goede reden om je verzekeringen tegen het licht aan te houden. Helemaal als er een nieuwe innovatieve verzekeraar op de markt is, waarbij je flink kunt besparen.

“Deck is een serieus alternatief, zeker als je je in hun profiel herkent” – De consumentenbond

Weet jij, net als ik in eerste instantie, niet meer zo goed waarvoor je de verzekeringen nodig hebt? Scroll dan even door naar beneden.

Ervaringen met Deck verzekeringen

Voordat ik definitief ben overgestapt heb ik online gezocht naar ervaringen en reviews. Deck verzekeringen scoort prima reviews (4,6/5) en ik heb geen negatieve verhalen gevonden. Men is positief over de frisse nieuwe speler en fijne communicatie met de medewerkers. 

Mijn eigen ervaringen sluiten hierbij aan. Sinds 1 februari 2020 ben ik nu verzekerd bij Deck. Een aantal keer heb ik mijn adres moeten wijzigen, waarbij ik altijd snel en goed geholpen ben via de chat. Daarnaast verraste Deck mij ook enorm met hun proactieve mail op de dag van de storm met de vraag of ze mij ergens mee konden helpen.

Ook heb ik Bob van Deck te gast gehad in de podcast, waarin hij vertelt over hoe hij naar verzekeringen kijkt. Een leuke aflevering, die je hier kan beluisteren.

Check hoeveel jij kan besparen binnen één minuut

Eerlijk gezegd zat ik er helemaal niet op te wachten om verschillende polisvoorwaarden tegen het licht aan te houden. Ik heb mijn verzekeringen vrijwel nooit nodig. Desalniettemin, heb ik dit uitgezocht, omdat er uit een korte check van 1 minuut* kwam dat ik 150 euro op jaarbasis kan besparen. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om te weten dat ik goed verzekerd ben in het geval dat er sprake is van serieuze grote pech, zoals een ongeval op reis of brand. 

Quote aanvragen op de website van Deck verzekeringen

Je hoeft niet bang te zijn dat Deck verzekeringen geen geld uitkeert

Deck verzekeringen werkt samen met Nationale Nederlanden en Unigarant en is daarmee eerder een tussenpartij dan een echte verzekeraar. Het risico dat deze relatief nieuwe partij opeens niet uit kan betalen is daarmee klein. De risico’s liggen namelijk bij deze grotere bestaande partijen.

Is een hoog eigen risico niet nadelig?

Het hogere eigen risico op de aansprakelijkheid en inboedelverzekering is wat mij betreft niet nadelig. De kans dat je deze verzekering nodig hebt is sowieso vrij klein en wanneer je hem nodig hebt dan zal er iets serieus mis zijn. Dus dan wil je vooral dat de hoge bedragen zijn gedekt.

Bij de reisverzekering geldt dat medische kosten gewoon 100% gedekt zijn, maar bijvoorbeeld verloren bagage niet. Verlies jij een paar keer per jaar je telefoon à 500 euro op vakantie dan is het inderdaad verstandig om niet over te stappen (of beter op je spullen te letten :)).

Kortom, ik denk dat het nadeel van een hoog eigen risico wel meevalt, tenzij je meerdere keren per jaar kleine claims indient.

Deck verzekeringen vergelijken met Aegon en Interpolis 

In totaal betaalde ik 23,75 euro per maand voor een doorlopende reisverzekering wereld (Interpolis), een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering (Aegon). Daarnaast heeft mijn huisbaas een opstalverzekering voor de huurwoning. Hiervoor betaal ik bij Deck Verzekeringen 10,84 euro per maand. Dit is een besparing van 54%, oftewel 155 euro per jaar. 

Ka-ching! 

Ka-ching, lekker besparen

P.S. Wist-je-dat de caissière Ka-ching echt bestaat?

Overstappen naar Deck: aanvragen binnen 5 minuten

Overtuigt dat Deck Verzekeringen ook voor jou een goede optie is? Dan kun je binnen 5 minuten overstappen aan de hand van de 8 stappen hieronder.

Stappenplan overstappen naar Deck verzekeringen

 1. Ga naar www.deck.nl/premie
 2. Vul je voornaam, geboortedatum en gezinssamenstelling in.
 3. Voeg je woning toe
 4. Een quote wordt nu berekend! Controleer de verzekeringen en maak eventueel aanpassingen, zoals een hoger eigen risico
 5. Klik op sluit nu af
 6. Er volgt een scherm met de overgangsdatum -> klik op akkoord
 7. Je vult je naam, email, telefoonnummer en rekeningnummer in
 8. Tot slot, enkele vragen over je woning en claim verleden, zodat Deck weet met wie ze te maken hebben

Gefeliciteerd, je aanvraag is in behandeling!

Een paar uur later kreeg ik de bevestiging en de optie om gebruik te maken van de overstapservice. Je klikt op de link, vinkt aan welke verzekeraars je op wil zeggen en bevestigt. Niet eerder heb ik in mijn leven zo’n gemakkelijke overstapservice meegemaakt. Mijn complimenten voor deze klantreis.

Overstapservice Deck verzekeringen

Deck verzekeringen is voor de ‘smart ones’

Concluderend, ben ik ontzettend blij dat ik twee uurtjes de tijd heb genomen om de kleine lettertjes te vergelijken en over te stappen. In mijn ogen vervult Deck verzekeringen een behoefte in de markt door een complete, goedkope en eerlijke verzekering aan te bieden. Dit doen zij bovendien door het gevecht aan te gaan met de gevestigde stoffige orde. Hierdoor is Deck de ideale partij voor mensen die niet willen meebetalen aan de fraude van anderen, bereid zijn een hoger eigen risico te nemen, graag hun verzekeringen op één plek willen hebben en een hekel hebben aan slechte ouderwetse service.

Heb ik in de toekomst een keer pech? Dan stuur ik gewoon even een appje, lekker makkelijk!

Ben jij een smart one? Stap hier* over naar Deck verzekeringen.

Kom je er niet uit of je van je besparing een nieuwe jurk wil kopen of juist de kroeg in wil duiken? Overweeg dan eens om te starten met indexbeleggen of voer de APK uit voor je andere verzekeringen.

Disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk. Dit artikel kan affiliate links bevatten, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.


Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Djurre

  Bedankt voor de tip, heb mijn verzekeringen bij Deck ondergebracht. Scheelt mij toch weer 40% van mijn huidige verzekeringen die makkelijk zijn verdiend.

Geef een reactie