Picture of Robin

Robin

Delen
Picture of Robin

Robin

Dyme app review: geld besparen op je abonnementen

Dyme.app review

Nadat een lezer mij heeft getipt over de Dyme app en het feit dat hij in 10 minuten werk €125 heeft bespaard heb ik de app zelf ook onder de loep genomen. Met 7 minuten werk (met timer aan) kreeg ik een bespaarvoorstel van €110. Inmiddels bespaart mijn vader al meerdere jaren door de Dyme app honderden euro’s. Hij is zeer tevreden, dus reden genoeg om de Dyme App review verder te lezen. 😉

Wat is de Dyme app?

Dyme is een app voor zowel Android* als iOS* die zich richt op het overzichtelijk maken van de abonnementen die je betaalt vanaf je bankrekeningen. Tevens wordt op dit overzicht door Dyme een voorstel gedaan om dit ‘voordeliger’’ voor je te regelen. Je kan hier een keuze maken of je hier wel of niet gebruik van wil maken en zit dus nergens aan vast!

Als het lukt om het voordeliger te regelen, betaal je hiervoor 30% van het voordeel aan Dyme. Het is “no cure, no pay”.

Dat klinkt als de moeite waard, toch? 

Je hoeft zelf alleen je bankrekening te koppelen en Dyme doet de rest. Op zich jammer dat ze er 30% voor krijgen, maar hé het scheelt je wel tijd. En zich nu eens eerlijk: hoe vaak probeer jij nu echt het onderste uit de kan te halen bij je abonnementen? Ik in ieder geval minder vaak dan ik zou willen.

Vind je die 30% echt een probleem dan kun je natuurlijk ook besluiten om nee te zeggen en vervolgens zelf dit bedrijf te contacten om eventueel een goede deal te sluiten.

Tot slot, Dyme heeft al heel wat positieve reviews met voor velen al behaalde voordelen. De app ondersteunt momenteel de meeste gangbare Nederlandse banken.

Voorgestelde besparingen Dyme

 

Is de Dyme app veilig?

Het antwoord van Dyme op deze vraag is: “Absoluut. Dyme fungeert onder de officiële PSD2-licentie die wordt verschaft door de Nederlandschse Bank (DNB). Dit vereist dat onze systemen regelmatig onderzocht en getest worden, wat ervoor zorgt er een veilige connectie is met de bank.

Bovendien is Dyme transparant over welke data encryptie wordt gebruikt, dat je data niet aan derden wordt verkocht en informeert Dyme goed wat betreft de privacy policy.

Een garantie dat de app veilig is, heb je natuurlijk nooit. Persoonlijk zou ik echter niet weten wat je nog meer zou willen zien, voordat je de app als veilig kunt bestempelen.

Een andere optie is om de review van de consumentenbond te lezen.

Wat moet je doen voor snelle besparing?

Allereerst moet je de Dyme app downloaden (Dyme – De slimme bespaar app voor iOS* of Android*), daarna jezelf aanmelden en vervolgens je bankrekening(en) koppelen aan de Dyme app. 

Overzicht abonnementen

 

De app geeft vervolgens inzicht in je abo’s. Onder de keuze ‘Acties’ zie je welke besparingsmogelijkheden er voor jou mogelijk zijn. Via de knop ‘bekijk aanbod’ doet Dyme je een voorstel voor een mogelijk te behalen voordeel. Als je Dyme dit wil laten proberen, regel je via de app een opdracht hiervoor aan Dyme. Dyme bevestigt via mail de gegeven opdracht.

Na een aangegeven tijdsperiode, in dit geval 2 weken, stuurt Dyme een bericht of de besparing gelukt is (of niet). In dit geval ontvang je ongeveer tegelijkertijd bericht van je leverancier over de verbeterde voorwaarden. Dyme regelt haar vergoeding via een incasso op je rekening. De besparing loopt via je je leverancier. Je hoeft hier verder niets voor te doen.

Geen overstapservice

Let op: Dyme gaat dus bij je huidige leveranciers kijken of het contract goedkoper kan. Dyme wil in de toekomst ook met een overstapservice gaan werken, maar eerdere testen daarmee bleken niet goed genoeg te werken vanwege onder andere boeteclausules in contracten.

Bevestiging besparing Dyme

Mijn eigen ervaring met de Dyme app

Bij het koppelen van mijn Rabo rekening kon ik heel gemakkelijk toestemming geven om Dyme inzicht te geven in het saldo, de bij- en afschrijvingen en de historie van bij- en afschrijvingen voor een periode van 90 dagen. Mijn rekening was binnen één minuut gekoppeld. Direct daarna stond er een voorstel om €110 te besparen op mijn energierekening bij Oxxio. 

Ik was benieuwd wat eruit ging komen, want let’s face it. Ik wist allang dat ik weer eens de tijd moest nemen om opnieuw naar mijn energierekening te kijken, maar toch.. Ik bleef uitstellen. Waarom? Vaak zei ik tegen mezelf “ja, dat doe ik als een artikel maak over besparen op je energierekening”. Daarom was ik eerst ook terughoudend om mijn winst te delen met Dyme. Ik dacht die 30% wil ook. 

Maarja, de realisatie dat dit automatiseren mij het geld dubbel en dwars waard is, heeft mij toch overtuigd. 

Helaas, heb ik bericht gehad van Dyme dat ik geen goedkoper contract krijg, maarja het was het proberen waard wat mij betreft. Het heeft mij sowieso weer even op scherp gezet.

Dyme app is het besparen van de toekomst

Door het gebruik van de Dyme app is het mogelijk om in maximaal 15 minuten, diverse besparingen op je abonnementen voorgesteld te krijgen. Als het lukt, kan je met deze inspanning diverse voordelen behalen. Niet geschoten is altijd mis, toch? 

Ik denk echt dat een dergelijke app de toekomst van besparen is. Niemand vindt het daadwerkelijk leuk om zelf alle contracten te checken en niemand doet dit zo snel als Dyme. Voor het onderhandelen en uitzoeken sta je een deel van de winst af als je wil, maar dit is meer dan fair. Daarom denk ik dat Dyme een heel goed alternatief is voor heel veel mensen die hier net als ik te weinig bovenop zitten.

Ik wil mijn lezer bedanken voor deze fijne tip. Ondanks dat ik er zelf nog niet veel mee bespaard heb, heeft bijvoorbeeld mijn vader dat al wel. Hij heeft al meerdere keren een besparen van meer dan honderd euro gekregen via de Dyme App.

Benieuwd naar andere snelle en simpele geld tips? Doe dan de financiële APK

Disclaimer

Dit artikel kan affiliate links bevatten, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie