Velen van ons hebben ideeën, die kunnen bijdragen aan het leuker en slimmer maken van het leven. Om dit te kunnen realiseren, is er vaak geld nodig. Door te investeren op crowdfunding platformen zoals Waardevoorjegeld, kun je investeren in projecten die je aanspreken. Daarnaast kan je hiermee rendement behalen, wat vaak meer is dan het rendement dat je tegenwoordig van de bank krijgt.
Ik heb al eerder reviews geplaatst van platformen, zoals: NLinvesteert, Geld voor Elkaar, Crowdrealestate en Samen in geld, maar vandaag laat ik je kennismaken met Waardevoorjegeld. Zij bieden een oplossing voor (MKB) bedrijven in Nederland die financiering nodig hebben voor hun projecten.Waardevoorjegeld staat tot en met eind 2021 op een 29e plek in financieringsomvang volgens dit overzicht
Over Waardevoorjegeld
Waardevoorjegeld is een crowdfundingplatform, dat in mei 2017 online ging. Waardevoorjegeld is gericht op MKB projecten, waarbij niet alleen de waarde van je geld van belang is. Zij kiezen namelijk veelal voor projecten met een maatschappelijke waarde. Net als de platformen Lendahand en OnePlanetCrowd.
Waardevoorjegeld is geen anonieme groep mensen, je weet precies met wie je zaken doet. Ze hebben dan ook een klankbordgroep vanuit de investeerders, sinds september 2020. Ze komen regelmatig samen om te werken aan een nog beter platform.
Maatschappelijk project of rendement project
Op de website van Waardevoorjegeld kun je een keuze maken uit projecten die vooral gefocust zijn op rendement of meer op de maatschappelijke impact. De rendement projecten leveren je natuurlijk meer rendement op. Bij maatschappelijke projecten ligt het rendement lager, maar kies je wel voor een hogere waarde in de maatschappij. Het kan daarom raadzaam zijn om je investering te spreiden over verschillende soorten projecten, zo kies je voor rendement én maatschappelijke waarde.
Waardevoorjegeld is gebouwd op basis van christelijke principes, zoals je hieronder kunt zien aan de kernwaarden.
Rendement en statistieken
Op de website van Waardevoorjegeld vind je de maandelijkse statistieken terug. Je kunt ook de verslagen van voorgaande maanden en jaren teruglezen. Handig bij het maken van je keuze voor een platform. Eenmaal geïnvesteerd kun je hier ook in de gaten houden hoe het met het platform gaat.
De laatste maand die je hier kunt vinden is maart 2021, dat is inmiddels meer dan een jaar geleden. Dat roept bij mij wel vragen op. De cijfers hieronder van de site hebben geen datum-/periode aanduiding.
Ik investeer zelf niet via dit platform en heb niet het inzicht of en welke statistieken er zijn op je eigen investeringen. Wellicht kan iemand in de comments hierop reageren.
Investeren bij Waardevoorjegeld
Je kunt een gratis account aanmaken op Waardevoorjegeld. Na het aanmaken van een account krijg je inzage in de complete financieringsaanvragen van ondernemers. Je kunt per project de risico’s inzien en je hebt een dashboard met je gegevens van investeringen en gratis nieuwsbrieven.
Als je kiest om te investeren in een project bij Waardevoorjegeld, dan betaal je enkel beheerkosten. Deze worden in rekening gebracht bij de periodieke uitbetaling van de rente en aflossing. De beheerkosten bedragen 1 procent van de rente die je ontvangt. Voor de maatschappelijke projecten liggen deze kosten lager. De exacte hoogte is verschillend en kan je vinden bij het desbetreffende project.
Heb je een project gevonden wat bij je past, dan hoef je alleen nog een bedrag te kiezen en op de ‘nu investeren’ knop te klikken. Hierbij doe je een toezegging en nog geen investering. Zodra het volledig leenbedrag bij elkaar is, krijg je een verzoek om het bedrag over te maken. Hier zit dan nog een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen aan. Zodra de lening is uitgekeerd aan de kredietnemer, gaat de aflossing van start. Je krijgt dan periodiek een betaling van rente en aflossing op je rekening gestort.
De risico’s van investeren
Investeren brengt altijd risico’s met zich mee, maar bij Waardevoorjegeld doen ze er wel alles aan om het zo veilig mogelijk te maken. Ze hebben een zeer kritische screening op projecten die ze aannemen. Daarnaast hebben ze ook regels opgesteld om particuliere investeerders te beschermen. Zo mag je als particulier niet meer dan 80.000 euro aan investering hebben uitstaan. Waardevoorjegeld stelt je op de hoogte als je dit bedrag hebt bereikt. Meer over de risico’s van crowdfunding vind je hier.
Ervaringen met Waardevoorjegeld
Als ik online op zoek ga naar ervaringen van investeerders bij Waardevoorjegeld, dan lees ik op Trustpilot voornamelijk positieve verhalen. Er wordt vooral gesproken over de vriendelijke, professionele en snelle communicatie. Ook over het rendement zijn investeerders tevreden en ook over het maatschappelijk belang.
De reviews met een lage score gaan voornamelijk over dat investeerders graag nog wat meer projecten op het platform zien verschijnen. Het platform lijkt momenteel namelijk redelijk stil te staan. En een aantal die hebben geïnvesteerd in een bedrijf wat failliet ging, maar dat is en blijft natuurlijk het risico van het vak.
Zelf heb ik nog geen investeringen bij Waardevoorjegeld gedaan. Tegenwoordig ben ik zelf alleen nog actief op Crowdrealestate. Heb jij al ervaring met Waardevoorjegeld? Dan zou het tof zijn als je jouw ervaring in de comments wil delen.
Breng een vriend aan actie
Gaat een vriend(in) via jou investeren bij Waardevoorjegeld? Dan is het handig om op deze pagina te kijken. Hier kan je een voucher downloaden en ontvang je beiden €10,- als je beiden €1000,- hebt geïnvesteerd. Het is geen vetpot, maar alle beetjes zijn meegenomen 😉
Dit bericht heeft één reactie
Ik investeer via Waardevoorjegeld en dat bevalt mij uitstekend. Communicatie verloopt goed, helder inzicht in projecten, mooie rendementen en bijdragen voor goede doelen. Andere crowdfundingplatforms gebruik ik nu niet meer.