Picture of Robin

Robin

Delen
Picture of Robin

Robin

Wat kost een internet abonnement en hoe bespaar je hierop?

wat kost een internet abonnement

Een internet abonnement wordt vaak verkocht in combinatie met TV, vaste telefonie of alle drie in één. Zelf heb ik geen behoefte aan TV of vaste telefoon telefonie, dus kijk ik alleen naar een internet abonnement. Wat kost een internet abonnement dan? Echt voordelig is het vaak niet, dus geef ik je een aantal tips waar je op kan letten om het toch zo goedkoop mogelijk te houden.

Deze blog is onderdeel van je financiële APK keuring.

Tegeltje met uitspraak meten is weten, gissen is missen en gokken is dokken

Internetsnelheid

Adviseren over welke internetsnelheid je moet kiezen, dat kan ik niet. Maar dat je snelheid moet voldoen aan waar je voor betaalt, dat lijkt me wel logisch. Toch is dit niet altijd het geval. Meten is weten. Test je internetsnelheid bijvoorbeeld hier

Voldoet je snelheid niet? Dan lees je hier welke vervolgstappen de Consumentenbond je aanraad. Het is in ieder geval handig om contact op te nemen met je provider. Er zijn ook wifi boosters te koop, waardoor het hopelijk goedkoper en met minder gedoe is opgelost. 

Als je snelheid lager is dan afgesproken, maar wel voldoende is, dan kan je waarschijnlijk een goedkoper internet abonnement afsluiten. Kijk daarom goed welke snelheid jij wil hebben.

Welk internet abonnement kies je?

Als iets irritant is, is het sloom internet. Als ik thuis aan deze blog werk, wil ik lekker kunnen doorwerken. Dit betekent dus dat ik niet wil wachten tot mijn internetpagina geladen is. Hiermee wil ik duidelijk maken dat bij mij internet prijs-kwaliteitverhouding belangrijk is. Het goedkoopste, is vaak niet het beste. De top 3 beste prijs-kwaliteitverhouding van internet providers lees je hier.

Wat kost een internet abonnement?

Een internet abonnement heb je al vanaf ongeveer €25 per maand. Een wat beter internet abonnement kost al snel tussen de €30-50 per maand.

Bij PriceWise kan je makkelijk informatie vinden over wat een internet abonnement kost, ze bieden namelijk de optie voor alle drie de mogelijkheden: internet, mobiel (vast) of televisie. Ze vergelijken tussen alle aanbieders. Het is altijd handig om kortingsacties in de gaten te houden, er wordt soms tijdelijk extra korting geboden.

Wie niet waagt, wie niet bespaart

Het is zeker niet verkeerd om eens een belletje te wagen naar je internetprovider (of een mogelijk nieuwe provider). Mijn broertje kreeg door te bellen met zijn internetprovider nieuwe klanten korting. Dit scheelde hem een half jaar 5 euro per maand op zijn jaarcontract, wat neerkwam op 15%. Ik vind het slim!

Heb jij nog goede tips voor wat kost een internet abonnement met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Ik hoor graag alle tips in de comments.

Dit artikel kan affiliate links bevatten, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie