Picture of Robin

Robin

Delen
Picture of Robin

Robin

6 tips om te besparen op je mobiele telefoon abonnement

De mobiele telefoon, waar we elke dag opnieuw teveel tijd aan verspillen. Het is niet de hoogste uitgave die we per maand van onze rekening zien verdwijnen. Maar dat is geen reden om er onnodig geld aan te besteden. Die telefoonverslaving zelf is al zonde genoeg en daar kan ik je niet bij helpen. Dus laten we je verslaving zo goedkoop mogelijk maken 😉

Het is namelijk behoorlijk makkelijk om geld te besparen op je mobiele telefoon abonnement. In deze blog vertel ik je hoe je kan besparen op je mobiele telefoon abonnement, of je beter een mobiele telefoon met of zonder abonnement kan kopen.

Deze blog is onderdeel van je financiële APK keuring.

Welke mobiele telefoon koop je?

De nieuwe iphone kost je gemakkelijk meer dan 1000 euro, dat vind ik simpelweg belachelijk. 

Het maakt mij niet uit welk merk mobiele telefoon ik heb, het gaat om dat je mobiele telefoon goed werkt toch? Mocht je dan toch per se die Iphone willen, kies dan een oudere versie. Hier kan je zo honderden euro´s op besparen. 

Daarnaast kan er al honderd euro verschil zitten tussen verschillende kleuren, een kwestie van vraag/aanbod. Is het niet jouw gewenste kleur, een ander hoesje om je telefoon en zo honderd euro extra in je zak, want een hoesje kopen is in ieder geval een goed idee. *Kijkt naar zijn gebarsten telefoonscherm* 😉

Mijn laatste mobiele telefoon was iets van 130 euro. Het scherm repareren was duurder dan een nieuwe kopen :’(

En niet te vergeten, hoeveel opslagruimte heeft je mobiele telefoon nodig? De hoeveelheid GB bepaalt ook grotendeels hoe duur jouw telefoon wordt. Wellicht kan je eens in de zoveel tijd je telefoon opschonen en dus een telefoon nemen met wat minder GB. 

Mobiele telefoon met of zonder abonnement? 

Halverwege 2020 kost de apple XR 64GB hier als los toestel €649. Koop je hetzelfde toestel met een tweejarig mobiele telefoon abonnement (van 20 GB internet en onbeperkt bellen/SMS) dan kost dit maandelijks €41 met eenmalig kosten van €33. Dat komt na twee jaar neer op een totaalbedrag van €2001. Dit betekent een bedrag van €1352 aan abonnementskosten, wat per maand €28,17 is. 

Voor hetzelfde tweejarig mobiele telefoon abonnement betaal je bij Tele2 maar €19 euro per maand. Of je kan zelfs bij BudgetMobiel een maandelijks opzegbaar mobiele telefoon abonnement én onbeperkt internet voor maar €20. 48 maanden lang kan je dan 8 euro besparen, wat een totaal van €384 is. De conclusie lijkt mij duidelijk, een telefoon zonder abonnement kopen. 

Hoe kan je besparen op je mobiele telefoon abonnement?

Stel je betaalt nu 20 euro per maand en je kan nu overstappen naar een nieuwe provider voor 17 euro per maand. Dan bespaar je op jaarbasis 15%. Met slechts een uurtje onderzoek is dit makkelijk bespaard. 

Het veelvoorkomende probleem.. weer over je belminuten heen. De kosten schieten de lucht in, zodra je ook maar een beetje over je mobiele telefoon abonnement heen gaat. Lekker zonde. Mijn advies is om een iets ruimer abonnement te nemen, zodat je dit voorkomt. Of een maandelijks opzegbaar abonnement, zodat je flexibel bent in het wijzigen. 

Vaak is een tweejarig mobiele telefoon abonnement niet eens veel goedkoper (soms 1 euro), dit bespaar je makkelijk, doordat je flexibel je abonnement kan aanpassen of opzeggen als er verandering plaatsvindt in jouw telefoon gebruik. 

Hier* kan je gemakkelijk en snel Sim Only abonnement vergelijken. Stap jij vandaag nog over?

ZIt jij nog aan een abo vast? Kijk of ze momenteel een betere deal hebben. Zo ja, bel direct op en probeer die deal voor elkaar te krijgen.

Conclusie: waar moet je opletten? 

Hierbij de 6 tips om te besparen op je mobiele telefoon abonnement samengevat:

  • Koop niet de nieuwste mobiele telefoon, uiteindelijk komt er toch wel weer een nieuwere 😉
  • Denk goed na hoeveel GB opslag je mobiele telefoon écht nodig heeft 
  • Sim Only is (altijd) goedkoper dan een mobiele telefoon met abonnement
  • Neem liever een iets ruimer mobiele telefoon abonnement, waardoor je geen onverwachte extra kosten krijgt.
  • Welke abonnementsduur kies je? Tweejarig is vaak niet (veel) goedkoper.
  • Mocht je wel een twee- of eenjarig abonnement hebben/kiezen. Zet dan even in je telefoon wanneer je een mogelijke wijziging kan doorvoeren en/of je abonnement kan stoppen. Voor je het weet, zit je er nog twee jaar aan vast. 

Wil je nog meer besparen? Lees nog meer over Manni Savers.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie