Robin

Robin

Share on whatsapp
Delen
Robin

Robin

Gratis aandeel van Trade Republic tot €200 – binnen 3 minuten

Gratis aandeel van Trade Republic tot €200 – binnen 3 minuten

Trade Republic

Afgelopen week werd ik door mijn broer getipt over de actie van Trade Republic. Als jij je aanmeldt, 50 euro op je account stort en één aandeel koopt dan krijg je een gratis aandeel t.w.v. maximaal 200 euro. Gezien een eerdere soortgelijke populaire actie van Bux en het feit dat de eerste drie bedragen die ik hoorde langskomen €145 (mijn broertje), €95 en €20 (ik) waren leek het mij een goede reden om een korte review te schrijven.

Maak hier* je account aan en volg de onderstaande stappen in het artikel om je binnen enkele minuten aangemeld te hebben en je gratis aandeel te kunnen ontvangen. Lees verder voor de voorwaarden.

Over Trade Republic

Trade Republic is een Duits bedrijf, dat in meerdere Europese landen actief is. Het is een fintech bedrijf met inmiddels een serieuze klantenbase van ruim 1 miljoen beleggers. Ze zijn op de markt gekomen met het idee om voor iedereen beleggen toegankelijk te maken: gemakkelijk en goedkoop. 

In de app kan je verschillende aandelen kopen, waaronder de grote jongens zoals: Amazon en Netflix. Je kan handelen in zo’n 8000 Europese en Amerikaanse aandelen en ETF’s. Alle aandelen zijn eenvoudige te vinden met de zoekfunctie in de app. 

De welkomstbonus

De welkomstbonus die Trade Republic hanteert is precies hetzelfde als die van BUX Zero.

Voor iedere vriend(-in) die via jou een account opent, ontvang je opnieuw een gratis aandeel t.w.v. maximaal 200 euro. Hierbij geldt een maximaal bedrag van €1500,-. Dan moet die vriend(-in) wel minimaal 1 transactie doen. Meld je je via mijn link aan dan houd ik er dus ook iets aan over. 

De 4 stappen voor het gratis aandeel

Stap 1. Allereerst is het belangrijk om de app van Trade Republic te downloaden. Dat kan hier*. 

Account aanmaken bij Trade Republic

Stap 2. Je kan beginnen met het aanmaken van jouw account, dit bestaat uit vier verschillende onderdelen. Er worden verschillende persoonlijke gegevens gevraagd, je dient je paspoort of ID-kaart te scannen en vervolgens wordt je gezicht geverifieerd (via een selfie). Tot slot eindig je met enkele vragen over je ervaring en kennis met beleggen. 

Nu even wachten tot de check is gedaan.

Stap 3. Als je een account aanmaakt binnen de ‘normale werktijden’ duurt het enkele minuten, voordat je account actief is. Buiten werktijden kan dit iets langer duren, maar mijn ervaring is dat het binnen 30 minuten alsnog gebeurd was én je kan je meldingen aanzetten, zodat je direct op de hoogte wordt gesteld.

Aandeel Netflix

Stap 4. Je hebt een account! Je kan handmatig €50 euro overschrijven naar jouw naam + het genoemde rekeningnummer. Het kan maximaal één dag duren, voordat deze stap verwerkt is. De volgende dag word je dus wakker met jouw gratis aandeel! Wil je jouw vriend(in) ook voorzien van het gratis aandeel? Doe dan minimaal één transactie, zoals hieronder beschreven staat.

Aandeel PostNL kopen bij Trade Republic

Wil je vervolgens zelf aandelen bijkopen? Dan kan je zoeken op het aandeel dat jij wil hebben. Zo heb ik gezocht op ‘PostNL’, waar je vervolgens een oranje ‘buy’ knop ziet. Hier hoef je enkel het aantal aandelen die je wil te kiezen en klaar. De kosten van Trade Republic zijn over het algemeen laag, hier kan je het prijzenschema vinden. 

Voor de Apple gebruikers: bij de Iphone is het soms even zoeken. Zo werd er niet automatisch gekozen voor het toetsenbord met de cijfers, waardoor het even onduidelijk kan zijn hoe je nu het gewenste aantal aandelen kan invoeren. Op andere telefoons gaat dit wel direct goed. 

Bron: Trustpilot

De veiligheid en meningen 

Met de veiligheid van het platform Trade Republic zit het wel goed. Ze staan onder toezicht van de Deutsche Bundesbank, dit is de centrale bank van Duitsland en de BaFin, wat een onafhankelijke Duitse toezichthouder is op de financiële markt. 

Op Trustpilot zijn ruim 13.000 reviews geplaatst, welke voornamelijk van Duitsers zijn. Ze zijn in ieder geval lovend. Zelf ben ik ook te spreken over hoe de app in elkaar zit, want het aanmeldproces zat enorm goed in elkaar. Zoals de trouwe lezer weet, ben ik geen fan van losse aandelen kopen, dus voorlopig zal ik verder niet actief zijn in de app. Ik blijf bij indexbeleggen bij Meesman en ABN AMRO. Zelf laat ik de app voorlopig wel op mijn telefoon staan, mocht er weer een grote crash komen dan koop ik mogelijk wat in met ‘speelgeld’.

Hopelijk kon je deze tip waarderen! Laat me gerust weten welk aandeel jij hebt gekregen, want als iedereen aandelen krijgt van 2-5 euro zoals ik destijds merkte bij Bux, dan ben ik er weer snel klaar mee 😉

Disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur en heb zelf in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk. Dit artikel bevat affiliate links, welke allemaal zijn aangegeven met een sterretje* achter de link.

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Bram

  Hebben deze minimale bedragen invloed op je belasting (omdat er gevraagd word je belasting ID op te geven). Alvast bedankt!

  1. Robin

   Goede vraag!

   Wat betreft de belastingdienst. In principe hoef je dit niet op te geven als je hier eenmalig wat inkomsten uit krijgt± https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/interneteconomie/interneteconomie-deeleconomie/interneteconomie-deeleconomie

   Wat betreft het belasting ID, volgens mij is dit een vertaling uit de app. In Nederland kennen we dit begrip niet en in Duitsland bestaat er wel een dergelijke nummer: https://grenzinfo.eu/erw/nl/op-zoek-naar-een-steuer-id-om-in-duitsland-te-werken/

   Ik zal dit eens navragen bij mijn contactpersoon!

   Robin

 2. Maayke

  Hoi! Ik heb het aandeel van tessa voor 18 euro gehad. Ben je er toevallig achter gekomen hoe iPhones het gewenste aantal aandelen kunnen kopen? Ik kan het niet vinden 😱

  1. Robin

   Hi!

   18 euro, Ai! Ik zelf ook ‘maar’ 19 natuurlijk. Hoor nu van veel volgers hun bedragen en het gemiddelde ligt echt wel rond de 60/70 euro ofzo. Wie weet kun je je eigen link nog naar iemand doorsturen?

   Naar mijn weten moet je gewoon naar sell gaan en staat het juiste bedrag ingevuld. Het lijkt wel alsof daar iets van een bug inzit inderdaad. Ik had zelf ook dan een fractional share niet helemaal goed ging.

   Robin

Geef een antwoord