Renee Onderwater

Renee Onderwater

Delen
Renee Onderwater

Renee Onderwater

Acht financiële innovaties die ons leven makkelijker maken

8 innovaties die ons financieel leven makkelijker maken

De afgelopen tien jaar is er veel veranderd op het gebied van financiën. Zo is het sinds een aantal jaar mogelijk om met een betaalverzoek te betalen of kan je met je telefoon jouw wisselgeld beleggen met de app Peaks. Ook Apple Pay heeft zijn intrede gedaan, waardoor je nu zelfs de mogelijkheid hebt om met jouw mobiel te betalen. Dit scheelt enorm veel tijd. Andere mooie ontwikkelingen zijn vooruit kunnen kijken via ING-bank, zodat je kunt zien welke abonnementen worden afgeschreven.

En er komen nog meer mooie ontwikkelingen aan op het gebied van financiën, want het blijft maar door ontwikkelen. Welke acht financiële innovaties zijn de moeite waard om de aankomende jaren in de gaten te houden? Je leest het in dit artikel.

Wil je dit artikel liever in een podcast beluisteren? Klik dan hier

Leer budgetteren met de apps Grip en Dyme 

Budgetteren is de eerste stap naar een financieel beter leven. Het zorgt ervoor dat je meer inzicht in jouw financiën krijgt. Waar gaat jouw geld heen, waar geef je het aan uit? Door een app hiervoor te gebruiken, worden de financiën veel toegankelijker. In de apps Grip (ABN-AMRO) en Dyme kan je de uitgaven in categorieën inladen. Categorieën zoals huis, plezier, eten, verzekeringen, hypotheek ect. Je ziet dan precies waar je jouw geld aan uitgeeft. Het kan je helpen betere keuzes te maken. Dyme geeft daarnaast nog tips welke abonnementen weg kunnen. Dus helpt je besparen. Een nadeel van deze app is dat er nog teveel fout gaat in de categorisatie, waardoor mensen het alsnog zelf moeten bijhouden. 

Overzicht creëren met de ABN AMRO app
Bron: ABN-AMRO


Greenlight leert jonge kinderen goed met geld omgaan

Een bankpas bij Greenlight kan de eerste kennismaking met geld zijn voor kinderen. Die bankrekening kan al op jonge leeftijd geopend worden door de ouder. Als ouder kan je geld overmaken, een maximale uitgave instellen, inzicht hebben in de rekening en notificaties ontvangen als het kind wat aanschaft. Zo leert het kind op jonge leeftijd met geld omgaan en kan je het als ouder dat steeds meer loslaten. Ook kunnen kinderen via de app investeren in EFT’s. Ze kunnen ook over deze dingen leren in de app. Zo leren ze spelenderwijs met geld omgaan. 


Met You need a budget (YNAB) geef je elke euro een doel

Deze app is geschikt voor mensen die al wat langer budgetteren. Bij deze app krijgt elke euro die erin komt een bestemming. De euro gaat voordat het uit wordt gegeven in een potje. Dit is de beste manier van budgetteren, want elke euro die eruit gaat heb je vooraf een bestemming gegeven. Zo word je heel erg bewust van wat je uitgeeft. Door deze manier van budgetteren bespaar je namelijk nog meer geld. Het is vooral fijn voor mensen die schulden hebben. Door op deze manier jouw geld vooraf in potjes te doen, word je nog meer bewust wat je uitgeeft. Nadeel is wel dat de app per jaar 82 euro kost. 

Opties met de YNAB app
Bron: YNAB


Verdien geld op het social media platform Weare8 

Weare8 is een nieuw social media platform wat de wereld wilt veranderen. Het is een social mediakanaal wat wilt inspireren. Je kunt via deze app geld verdienen door reclames te bekijken. Dit geld mag je aan goede doelen schenken. De naam zegt het al, het is de bedoeling dat je hier maar acht minuten per dag doorbrengt. 

Leer peoactief budgetteren met Flow your money

Flow your money is een bedrijf wat proactief budgetteert en niet reactief, zoals vele apps doen. Het geld komt binnen en Flow zorgt ervoor dat het geautomatiseerd overgemaakt wordt naar jouw hypotheek, pensioen of andere potjes. De menselijke taken worden hiermee vervangen. Helaas werkt dit alleen goed voor mensen die bij de banken bunq of Knab zitten. Dit is zeer nuttig voor mensen die hun geldzaken op orde hebben, want dit gaat een stapje verder. Houdt dit bedrijf in de gaten, want wie weet mag je via jouw bank hier binnenkort ook gebruik van maken. 


Voer jouw zakelijke declaraties in de app Pleo in 

Pleo heeft een app gemaakt waarbij werknemers gemakkelijk hun declaraties in kunnen voeren. Alle onkosten worden zo gemakkelijk gedekt. De bedoeling is dat de werknemers in de app de declaraties kunnen indienen. De werkgever kan dit gemakkelijker goedkeuren en kan ook met individuele bestedingslimieten werken. De app kan integreren met allerlei systemen, waardoor het geld snel en makkelijk overgemaakt kan worden. De admin van de financiële afdeling heeft zo gemakkelijk inzicht wie wat declareert. Voor beide partijen scheelt dat veel tijd. 

Bittiq verbetert financiële apps met slimme data gedreven gegevens  

Het bedrijf Bittiq biedt geen consumentenproduct aan, maar dit bedrijf maakt de software van de categorisatie in apps zoals Grip of Dyme maakt. Zij zijn de softwaremaker die hierachter zit. Zij zijn de categorisatie-expert. Deze mensen snappen hoe het bijhouden van persoonlijke financiën werkt. Zij hebben het stoplichtsysteem bedacht, een categorie wordt oranje als je het geld beter niet kunt uitgeven. Rood als het een no-go is. Het is een systeem waar veel mensen mee geholpen zijn. 

Los jouw schulden af met de app Social Debt

Social Debt is een app waarmee je jouw schulden kunt aflossen. Als je in de beginfase van schulden zit, kan de gemeente deze app beschikbaar stellen. Zo kan je op een goedkope manier toch geholpen worden. Social Debt neemt jouw schulden over, zodat de schulden niet meer kunnen oplopen en je gelijk meer overzicht hebt welke schulden je precies hebt lopen. Zij maken vervolgens met jou een betaalregeling.

Conclusie 

Zoals je kunt lezen is er veel ontwikkeling de wereld van financiën. Dit komt omdat we in een wereld leven waar de technologieën zich steeds sneller verbeteren. Dit kunnen we alleen maar als positief ervaren. Het betalen van rekeningen wordt makkelijker, geld aan elkaar overmaken kan met één druk op de knop. Beleggen en investeren kan tegenwoordig via apps. Maar het meest positieve is dat inzicht in financiën voor iedereen gemakkelijker wordt gemaakt.

Apps die voor iedereen toegankelijk zijn, waarin het minder tijd kost om jouw inkomsten en uitgaven in te voeren. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker weet wat er inkomt en uitgaat. Met als gevolg dat we geld overhouden en kunnen besteden aan leuke dingen, het geld sparen of geld beleggen. 

Welke app of bedrijf ga jij aankomende jaren in de gaten houden? Welke app gaat het meeste impact maken op ons leven, volgens jou? Deel het met mij hieronder! 

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie