De Spaarpodcast logo

S5.14 We hebben een tip voor je. Over fooi geven en krijgen

S5.14 We hebben een tip voor je. Over fooi geven en krijgen
byRo & Ro

Over deze aflevering

Vandaag is het GIEREN om fooien. 

Robin en Rowan delen onder andere wanneer zij zelf fooi ontvangen hebben tijdens hun bijbaantjes en wat voor gevoel ze dit gaf. Robin had een krantenwijk en de fooien bij oud&nieuw waren echt fantastisch. Rowan kreeg als afwasser eerst de helft minder fooi, omdat hij de klanten niet zag. Daar was Rowan het niet mee eens, want hij zorgde er wel voor dat er geen bord met poep naar de klant ging. Na wat opstand is het gelijkgetrokken. 

Een van de andere punten waar het deze aflevering ook over gaat is dan ook: ‘Bij wie moet de fooi terecht komen?’. Geef je fooi aan de jongen of het meisje  van Thuisbezorgd aan je deur? Of geef je in de Thuisbezorgd app een fooitje? Of geef je bij afhaal helemaal geen fooi? Bij een bestelling op Thuisbezorgd geeft maar liefst 80% van de mensen geen fooi. 

Genoeg vragen rondom het geven van fooi, want als je het geeft hoeveel fooi geef je dan? Is het beter om een vast percentage te kiezen of naar het absolute bedrag te kijken? Dat ligt voor Robin en Rowan ook aan het land. Robin vindt het vooral mooi als je in Bali, waar de prijzen laag liggen, kan kijken naar het absolute bedrag. Dit kan voor de mensen daar een enorme impact maken.

Het filmpje waar Robin en Rowan naar refereren kan je hier bekijken.

Blogs

Op workation tijdens je loondienst: zo realiseerde ik dat (despaarpodcast.nl)

Grote kostenposten in een huishouden (en hoe te besparen) | DeSpaarpodcast.nl

5 tips om een huis te kopen als starter | DeSpaarpodcast.nl

Volgende aflevering:

S5.15 Gijs is Gaaf | 7 dagen p/m werken

Beluister hier de andere afleveringen