Foto van Robin

Robin

Delen
Foto van Robin

Robin

ING punten: verbazingwekkend veel voordeel

ING rentepunten

Laatst opende ik ‘mijn ING’  waarop ik zag dat ik 52.537 aan ING spaarpunten heb, vroeger ook wel bekend als ING rentepunten en heet nu ING punten. Nooit eerder heb ik stilgestaan bij de ING punten, laat staan dat ik eraan heb gedacht om ze te gebruiken. Omdat ik nieuwsgierig was naar hoe ING punten werken en wat daadwerkelijk het voordeel is van de ING punten winkel heb ik dit uitgezocht.

Hoe werken de ING punten?

Als je een betaal- en spaarrekening (met variabele rente) hebt bij ING, spaar je automatisch ING punten. Je krijgt punten voor je (dagelijkse) bank activiteiten, zoals: het sturen van betaalverzoeken, betalen, geld ontvangen (salaris) en/of het bezit van creditcards. Hier vind je een overzicht met hoeveel ING punten je voor welke activiteit krijgt. Je saldo is te zien door in te loggen op de mobiele app of via de site bij ‘Mijn ING’. 

Enkele algemene opmerkingen over de ING punten:

 • Je ontvangt ING punten per betaalrekening
 • Je ING punten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar
 • Ook als je in het buitenland woont ontvang je ING punten, maar bezorging van je aankoop is enkel in Nederland mogelijk
 • De ING punten zijn niet in te wisselen voor geld
ING rentepunten winkel

Assortiment ING puntenwinkel

In de ING punten winkel gaat het om drie soorten deals, namelijk:

 • Points Only; voor deze producten hoef je enkel ING punten in te leveren en niet bij te betalen, dit zijn vaak kortingsbonnen zoals een rituals 15% kortingsvoucher
 • Deals zonder punten; de partners van ING bieden producten aan voor een scherpe prijs of een kortingscode door in te loggen met je ING account
 • Gewone deals; producten die je voor een scherpe prijs kan aanschaffen door het inwisselen van ING punten, echter betaal je daarnaast wel een geldbedrag 

De meeste producten die worden aangeboden in de ING punten winkel zijn luxe producten, die niet noodzakelijk zijn. Het gaat om producten zoals: JBL boxen, korting bij het boeken van een hotelovernachting, kleding van BALR of boxers van Björn Borg en veel huishoudelijke apparatuur zoals stofzuigers en koffiemachines. Juist op de producten die vaak wat duurder zijn, willen we graag gebruik maken van deze korting. Hoe groot is dit voordeel nu? Hieronder heb ik dat voor drie producten berekend.

ING punten JBL  

In de ING puntenwinkel worden veel JBL producten aangeboden. Voor 1000 ING spaarpunten (points only) heb je 20% korting op het gehele assortiment van JBL. Een mooi kortingspercentage voor als de box die jij wil er niet bij staat.

Staat jouw gewenste box er wel bij? Bijvoorbeeld de JBL Charge 5: Deze kost bij JBL normaal €155. In de ING puntenwinkel kost dezelfde JBL Charge 5 €124  + 1500 spaarpunten. Als we uitgaan van de normale prijs van JBL scheelt dit €30. Je krijgt ook hier dus 20% korting op de normale prijs. Niet verkeerd voor een box, waarmee jij overal je favoriete Spotify lijst kan pompen. 

ING punten rituals

Een rituals pakket is heerlijk voor jezelf of als cadeau voor een ander. Wat is het voordeel op een rituals pakket? Hiervoor heb ik dit rituals pakket van de Rituals winkel vergeleken met hetzelfde rituals pakket in de ING puntenwinkel. Bij Rituals kost het pakket €49,90 en bij de ING punten winkel €36 + 500 punten. Deze 500 punten staan in dit geval dus gelijk aan €13,90. 

In het overzicht van de ING punten is te zien dat je 100 punten krijgt door per maand minimaal 4 keer te betalen met je ING betaalpas. Naar mijn idee makkelijk verdiend. Een scherpe deal waarmee jij je date, scharrel of relatie best eens mee kan verwennen.

ING punten Hema

Points only deals zijn ook een ding in de ING puntenwinkel. Als je 500 punten inlevert, krijg je een Hema cadeaukaart ter waarde van € 15. Dat is toch mooi meegenomen!

Mijn oordeel over de ING punten

Ik ben positief onder de indruk van de ING puntenwinkel. Ze bieden producten aan, waarvan ik denk dat de meeste mensen het kunnen kopen/ gebruiken. Het is niet slechts een marketingtruc, maar ze leveren daadwerkelijk de producten goedkoper. 

Het verschilt per product wat je ING punten waard zijn. Maar ik zie dit niet als negatief, want het verkrijgen van punten is vrij simpel door je (dagelijkse) bankactiviteiten en daarnaast kan je veel ING punten hebben als je er nog nooit naar om hebt gekeken. 

De producten die je kan aanschaffen zonder ING punten zijn minimaal. Maar het is zeker de moeite waard om te kijken. Als je toch van plan bent een nieuwe telefoon te kopen met Vodafone abonnement, dan geeft de ING puntenwinkel je toch €50 korting.

Heb jij ING punten en maak je er al gebruik van de ING puntenwinkel? Laat het even weten in de comments.

Nog op zoek naar andere manieren om je financiële situatie een boost te geven? Vind hier meer snelle bespaartips.

Deze blog is geschreven in samenwerking met één van mijn lezers

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Inkie

  Zelf kom ik om in de spaarpunten. Is gewoon meestal niet voordelig om te gebruiken. Elders vaak goedkoper te koop, dan via de spaarpunten en/of een voucher met korting via spaarpunten. Daarnaast de kortingscode meestal niet toepasbaar indien product met korting wordt aangeboden.

 2. Andrew

  De enige die winst is ING. Ik doe niet mee met die onzin. Werkt Robin voor ING?

  1. Lisa

   Soms hebben ze oprecht een betere aanbieding dan elders op het www, maar doe altijd je eigen research. En gelukkig hoef je er niet aan mee te doen, natuurlijk. Robin werkt niet voor ING.

 3. Rian

  Ik heb er ook ruim 1,6 miljoen, mag je ook allemaal hebben voor €10 per 1000

  1. Robin

   Ik weet niet of er veel mensen bereidt zijn om 16.000 euro te betalen voor rentepunten, maar nee heb je en ja kun je krijgen zullen we maar zeggen 😉

 4. Wil

  Frans ik heb nog punten te koop voor je. Hoe kan ik je bereiken?

 5. Marissa

  Ik ben minder blij ermee. Het is hetzelfde als met Air Miles, zo veel bij moeten betalen dat je kan net zo goed zelf kopen zonder punten. Ik had pas een smartwatch bij ING punten gezien dat was met punten en een bijbetaling van €280 te krijgen. Ik heb exact hetzelfde gekocht zonder ING punten voor €234. Laat mij eerder punten gebruiken om een bol cadeau kaart te kopen of zeg tegen ING dat ze moeten kijken hoe de voormalige Super Rocks programma was. Met die spaarprogramma was er wel voordelen te krijgen. Ik ben allang gestopt met de onzinnig Air Miles en de ING punten blijft stapelen omdat tot nu toe zie ik geen reden om ze te gebruiken.

  1. Robin

   Hee Marissa,

   Zo denk ik meestal ook over dit soort dingen. In dit geval hoor ik ook wel erg veel positieve dingen over de ING Rentepunten. Vandaar de blog.

   Prima natuurlijk om er niks mee te doen.

   Robin

 6. Frans

  Ja, er zitten soms echte pareltjes tussen…. 40% korting op
  Philips adviesprijzen bijvoorbeeld… Helaas door ons koopgedrag heeft ING een max van tien gezet op de te kopen artikelen.

  1. Robin

   haha echt? Nouja bekijk het positief, teveel spullen is ook niet goed 🙂

 7. frans

  IK gebruik ING punten zelfs zakelijk, scan op goede aanbiedingen en verkoop in het buitenland. Iedereen kan mij punten aanbieden, voor 1000 punten betaal ik normaliter 10 Euro

  1. Robin

   Ah, mooi om te horen!

   Wat bedoel je met verkoop in het buitenland? Zoek je aanbiedingen en verkoop je de spullen dan door?

   Robin

  2. Erwin

   Ik heb nog 1,7 miljoen punten. Wat krijg ik daarvoor?

Geef een reactie