Robin

Robin

Delen
Robin

Robin

ING rentepunten: verbazingwekkend veel voordeel ING punten

ING rentepunten

Laatst opende ik ‘mijn ING’  waarop ik zag dat ik 52.537 aan ING spaarpunten heb, ook wel bekend als ING rentepunten of ING punten. Nooit eerder heb ik stilgestaan bij de ING punten, laat staan dat ik eraan heb gedacht om ze te gebruiken. Omdat ik nieuwsgierig was naar hoe ING rentepunten werken en wat daadwerkelijk het voordeel is van de ING rentepunten winkel heb ik dit uitgezocht.

Hoe werken de ING punten?

Als je een betaal- en spaarrekening (met variabele rente) hebt bij ING, spaar je automatisch ING rentepunten. Je krijgt punten voor je (dagelijkse) bank activiteiten, zoals: het sturen van betaalverzoeken, betalen, geld ontvangen (salaris) en/of het bezit van creditcards. Hier vind je een overzicht met hoeveel ING punten je voor welke activiteit krijgt. Je saldo is te zien door in te loggen op de mobiele app of cvi de site bij ‘Mijn ING’. 

Enkele algemene opmerkingen over de ING rentepunten:

 • Je ontvangt ING punten per betaalrekening
 • Je ING punten zijn persoonlijk en niet overdraagbaar
 • Ook als je in het buitenland woont ontvang je ING punten, maar bezorging van je aankoop is enkel in Nederland mogelijk
 • De ING punten zijn niet in te wisselen voor geld
ING rentepunten winkel

Assortiment ING rentepuntenwinkel

In de ING rentepunten winkel gaat het om drie soorten deals, namelijk:

 • Points Only; voor deze producten hoef je enkel ING rentepunten in te leveren en niet bij te betalen, dit zijn vaak kortingsbonnen zoals een rituals 15% kortingsvoucher
 • Deals zonder punten; de partners van ING bieden producten aan voor een scherpe prijs of een kortingscode door in te loggen met je ING account
 • Gewone deals; producten die je voor een scherpe prijs kan aanschaffen door het inwisselen van ING punten, echter betaal je daarnaast wel een geldbedrag 

De meeste producten die worden aangeboden in de ING rentepunten winkel zijn luxe producten, die niet noodzakelijk zijn. Het gaat om producten zoals: JBL boxen, korting bij het boeken van een hotelovernachting, kleding van BALR of boxers van Björn Borg en veel huishoudelijke apparatuur zoals stofzuigers en koffiemachines. Juist op de producten die vaak wat duurder zijn, willen we graag gebruik maken van deze korting. Hoe groot is dit voordeel nu? Hieronder heb ik dat voor vier producten berekend.

ING rentepunten JBL  

In de ING rentepuntenwinkel worden veel JBL producten aangeboden. Voor 1000 ING spaarpunten (points only) heb je 25% korting op het gehele assortiment van JBL. Een mooi kortingspercentage voor als de box die jij wil er niet bij staat.

Staat jouw gewenste box er wel bij? Bijvoorbeeld de JBL Charge 4 te kopen. Deze kost bij JBL normaal €179 maar JBL heeft hem nu in de aanbieding voor €149. In de ING rentepuntenwinkel kost dezelfde JBL Charge 4 €99  + 1000 spaarpunten. Als we uitgaan van de normale prijs van JBL scheelt dit €80 en bij de aanbiedingsprijs is dit alsnog €50. In beide gevallen (normale of aanbiedingsprijs van JBL) gaat het dus om meer dan 25% korting op de JBL Charge 4. Niet verkeerd voor een box, waarmee jij overal je favoriete Spotify lijst kan pompen. 

ING rentepunten rituals

Een rituals pakket is heerlijk voor jezelf of als cadeau voor een ander. Wat is het voordeel op een rituals pakket? Hiervoor heb ik dit rituals pakket van de Bijenkorf vergeleken met hetzelfde rituals pakket in de ING rentepuntenwinkelwinkel. Bij de Bijenkorf kost het pakket €69,90 en bij de ING rentepunten winkel €46 + 100 punten. Deze 100 punten staan in dit geval dus gelijk aan €23,90. 

In het overzicht van de ING punten is te zien dat je 100 punten krijgt door per maand minimaal 4 keer te betalen met je ING betaalpas. Naar mijn idee makkelijk verdient. Een scherpe deal waarmee jij je date, scharrel of relatie best eens mee kan verwennen.

ING rentepunten Pathé

Een product dat veel aangeschaft wordt in de ING rentepuntenwinkel is een Pathé Unlimited Abonnement. Op de Pathé website zelf kost dit €21 per maand, waarbij je minimaal 4 maanden lid moet zijn. In de ING rentepuntenwinkel kost het voor 4 maanden €44 + 2200 ING punten. 

In dit geval staan je 2200 ING punten gelijk aan €40,00. Maar doordat je ook nog bespaart op eten en drinken in de bioscoop door je unlimited abonnement, bespaar je uiteindelijk nog meer. 

Bijenkorf vs ING rentepunten

ING rentepunten Bijenkorf

Er zijn verschillende producten die je kan aanschaffen in de ING rentepuntenwinkel van de Bijenkorf. Ik zag de de Bijenkorf cadeaucard & Moët & Chandon, naar mijn idee een leuk cadeau om weg te geven. De cadeaukaart is t.w.v €50. Bij de Bijenkorf kost dit €65 en in de ING rentepuntenwinkel kost dit €55 + 250 punten. Voor slechts enkele ING punten, toch weer een tientje bespaard op je cadeau. 

Mijn oordeel over de ING rentepunten

Ik ben positief onder de indruk van de ING rentepuntenwinkel. Ze bieden producten aan, waarvan ik denk dat de meeste mensen het kunnen kopen/ gebruiken. Het is niet slechts een marketingtruc, maar ze leveren daadwerkelijk de producten goedkoper. 

Het verschilt per product wat je ING rentepunten waard zijn. Maar ik zie dit niet als negatief, want het verkrijgen van punten is vrij simpel door je (dagelijkse) bankactiviteiten en daarnaast kan je veel ING punten hebben als je er nog nooit naar om hebt gekeken. 

De producten die je kan aanschaffen zonder ING rentepunten zijn minimaal. Maar het is zeker de moeite waard om te kijken. Als je toch van plan bent een nieuwe telefoon te kopen met Vodafone abonnement, dan geeft de ING rentepuntenwinkel je toch €60 korting.

ING lanceert nieuw winkelplatform Dealwise

Heb jij ING rentepunten en maak je er al gebruik van de ING rentepuntenwinkel? Laat het even weten in de comments.

Nog op zoek naar andere manieren om je financiële situatie een boost te geven? Vind hier meer snelle bespaartips.

Deze blog is geschreven in samenwerking met één van mijn lezers

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Rian

  Ik heb er ook ruim 1,6 miljoen, mag je ook allemaal hebben voor €10 per 1000

  1. Robin

   Ik weet niet of er veel mensen bereidt zijn om 16.000 euro te betalen voor rentepunten, maar nee heb je en ja kun je krijgen zullen we maar zeggen 😉

 2. Wil

  Frans ik heb nog punten te koop voor je. Hoe kan ik je bereiken?

 3. Marissa

  Ik ben minder blij ermee. Het is hetzelfde als met Air Miles, zo veel bij moeten betalen dat je kan net zo goed zelf kopen zonder punten. Ik had pas een smartwatch bij ING punten gezien dat was met punten en een bijbetaling van €280 te krijgen. Ik heb exact hetzelfde gekocht zonder ING punten voor €234. Laat mij eerder punten gebruiken om een bol cadeau kaart te kopen of zeg tegen ING dat ze moeten kijken hoe de voormalige Super Rocks programma was. Met die spaarprogramma was er wel voordelen te krijgen. Ik ben allang gestopt met de onzinnig Air Miles en de ING punten blijft stapelen omdat tot nu toe zie ik geen reden om ze te gebruiken.

  1. Robin

   Hee Marissa,

   Zo denk ik meestal ook over dit soort dingen. In dit geval hoor ik ook wel erg veel positieve dingen over de ING Rentepunten. Vandaar de blog.

   Prima natuurlijk om er niks mee te doen.

   Robin

 4. Frans

  Ja, er zitten soms echte pareltjes tussen…. 40% korting op
  Philips adviesprijzen bijvoorbeeld… Helaas door ons koopgedrag heeft ING een max van tien gezet op de te kopen artikelen.

  1. Robin

   haha echt? Nouja bekijk het positief, teveel spullen is ook niet goed 🙂

 5. frans

  IK gebruik ING punten zelfs zakelijk, scan op goede aanbiedingen en verkoop in het buitenland. Iedereen kan mij punten aanbieden, voor 1000 punten betaal ik normaliter 10 Euro

  1. Robin

   Ah, mooi om te horen!

   Wat bedoel je met verkoop in het buitenland? Zoek je aanbiedingen en verkoop je de spullen dan door?

   Robin

  2. Erwin

   Ik heb nog 1,7 miljoen punten. Wat krijg ik daarvoor?

Geef een antwoord