De Spaarpodcast logo

S4.53 Hoe ging onze verbouwing + onze tips? Wat kostte het? En hoe staat het nu met de relatie met mijn vriendin Lisa

S4.53 Hoe ging onze verbouwing + onze tips? Wat kostte het? En hoe staat het nu met de relatie met mijn vriendin Lisa
byRobin en Lisa

Over deze aflevering

De laatste aflevering van seizoen 4 is met niemand minder dan mijn eigen vriendin Lisa! De afgelopen tijd heb ik weinig updates gegeven rondom het huis in de podcast, dus we hebben een hoop te bespreken en te vertellen. Daarnaast had ik ook een vraagsticker op Instagram, waarin je als luisteraar jouw vraag kon stellen aan ons of aan Lisa ;).

Allereerst beginnen we met de tegenvallers om daarna positief verder te gaan met de meevallers. Tegenvallers horen er bij, maar we hebben gelukkig geen mega tegenvallers gehad. Financieel gezien zijn we ruim 30% boven de begroting uit gekomen. Dit zijn deels bewuste keuzes geweest, zoals toch alle kozijnen in één keer vervangen (+10.000 euro). Maar het andere deel zit hem ook in de kosten van elke week ‘even’ langs de bouwwinkel rijden, alle kleine beetjes lopen op tot grote bedragen. Een andere tegenvaller is dat het toch nog tijdrovender was dan verwacht. Dit zit hem vooral in het heen en weer rijden naar het huis voor spullen die bezorgd worden, bedrijven die langskomen of kijken hoe het er voor staat.

Maar tijd is ook een meevaller. We wilden voor kerst verhuizen en dat is gelukt! Dus ondanks dat het project veel tijd heeft gekost, was het huis op tijd klaar. Kerstavond sliepen wij voor het eerst in ons nieuwe huis. Het is niet af, maar het is goed bewoonbaar. Voor mij was het ook een meevaller dat ik nog veel tijd had voor andere dingen zoals mijn werk, De Spaarpodcast, sporten en weekendjes weg. Voor Lisa waren de kosten van de vloer een meevaller, uiteindelijk betalen we een stuk minder dan de eerste offerte. 

Maar we hebben nog een grote wensenlijst over, want er zijn ook nog een hoop dingen niet gedaan. Enkele voorbeelden zijn: de voor- en achtertuin, de zolder en het dak. Laatst hebben we een moneydate gehad, deze avond hebben we alle wensen opgeschreven met daarbij ook het financiële plaatje. Dit was niet makkelijk, omdat we op een flink bedrag uitkwamen en niet allebei dezelfde prioriteiten hadden. Maar we raden iedereen aan om een moneydate te houden en hiermee te oefenen. We hebben nu de wensenlijst af, waardoor we weten hoeveel we moeten sparen en waar we als eerste geld aan gaan uitgeven. We sluiten af met enkele tips:

  • doe goed je onderzoek. Teken niet direct de offerte, maar ga thuis Googelen naar de prijs van producten om te kijken of de offerte goed is
  • Slaap er een nachtje over
  • Stel jezelf de vraag: ”Wat vind ik het waard?”. Misschien betaal je wel een eerlijke prijs, maar is het de prijs voor jou niet waard. Bijvoorbeeld wil je een badkamer voor 30.000 euro of voor 10.000 euro? Blijf hierbij dichtbij jezelf.
  • Vraag je netwerk om hulp: dit kunnen handige mensen zijn die verbouwtips hebben, maar ook mensen die hun mening geven over wit of zwart keukenblad kunnen heel waardevol zijn voor jouw beslissing
  • Plan een moneydate in

Zien hoe de verbouwing is gegaan en wat er de komende periode nog gaat gebeuren? Volg @inhilliestaateenhuis

Blogs

House.nl review: eerlijk je huis verkopen door open bieden (despaarpodcast.nl)

Een huis als investeringskans | DeSpaarpodcast.nl

Samenlevingscontract afsluiten: de voor- en nadelen (despaarpodcast.nl)

Rentemix: de perfecte ingrediënten voor jouw hypotheekrente (despaarpodcast.nl)

Hypotheek afsluiten tips: 10 punten om op te letten (despaarpodcast.nl)

Huis kopen: hoe is het mogelijk voor singles? (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S5.1 De Spaarpodcast heeft een co-host & de plannen voor 2022