Logo De Spaarpodcast

S5.2 Yearly review doelen 2021 & onze ambitieuze doelen voor 2022

S5.2 Yearly review doelen 2021 & onze ambitieuze doelen voor 2022
byRo & Ro

Over deze aflevering

Doelen stellen doet Robin al sinds 2013, vorig jaar kwam de blog terugblikken op 2020 en doelen stellen voor 2021 online. Vandaag blikken Robin en Rowan samen terug op die gestelde doelen en vertelt Rowan ook welke doelen hij had in 2021 en of hij deze behaald heeft. Rowan had twee grote doelen (BHAG), materiële doelen, persoonlijke doelen en een financiële doelstelling. Er zijn ook twee doelen waar Rowan dit jaar al mee is begonnen, die in 2022 terugkomen op het lijstje, namelijk: meer sporten en het geven van workshops/ sprekersklussen. 

Rowan heeft afgelopen jaar zijn droomauto gekocht, die hij 6 jaar geleden had gezien. Hiervoor gebruikt Rowan de techniek droomlijnen van Tim Ferriss. Het werkt als volgt, je hebt de drie kolommen: hebben, zijn en doen. Per kolom schrijf je ongeveer 5 dingen op die je wil hebben, zijn en doen. Per opgeschreven ding ga je bekijken wat het kost om dat te bereiken. Zo kom je er achter dat soms een doel niks kost, maar dat je mindset je bijvoorbeeld tegenhoudt. Daarnaast krijg je beter inzichtelijk wat er nodig is om doelen te behalen. Tim Ferriss schrijft namelijk ook concrete acties op voor het behalen. Rowan heeft er zijn eigen draai aan gegeven en heeft inmiddels een enorme lange lijst waar hij wekelijks naar kijkt om te bekijken of hij iets kan oppakken. 

Daarna gaan we over naar de doelen voor 2022. We beginnen met Rowan zijn doelen:20.000 euro omzet halen uit de dag die hij minder gaat werken Geld sparen voor de verbouwing van zijn huis De marathon van Rotterdam lopen Het boek tien keer met pensioen naar het Engels laten vertalen Voorbereiden op tussenpensioen van 2023

En daarna gaan we verder in op de doelen van Robin:(Financiële) focus – voldoende inkomen om te genieten en te werken aan het lijstje wat is opgesteld met Lisa voor het huis In januari en februari geen alcohol drinken Opnieuw op workation, dit staat nu gepland voor in april

Heb jij ook doelen opgesteld voor 2022 of tips voor ons bij het behalen van onze doelen? Stuur ons dan een DM op Instagram!

Blogs

Mijn doelen voor 2022 | DeSpaarpodcast.nl

Terugblikken op 2020 en doelen stellen voor 2021 (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S5.3 Hendrik Meesman over zijn inspiratiebron, de kostenverlaging en over het nieuwe boek

Beluister hier de andere afleveringen