Robin

Robin

Share on whatsapp
Delen
Robin

Robin

Fastinvest Review: overduidelijke scam. Pas op!

Fastinvest Review: overduidelijke scam. Pas op!

logo fastinvest

Een groot deel van de huidige Fastinvest medewerkers en familieleden kan in verband worden gebracht met malafide praktijken. Tijdens mijn achtergrond onderzoek naar nieuwe platformen heb ik bronnen gevonden waaruit blijkt dat zij verdacht zijn in de zaak ‘Taupkasse’. Alleen het feit al dat men hierbij betrokken is geweest, is voor mij de grootste rode vlag die ik kan bedenken. Vandaar dat ik geen cent beleg in Fastinvest en dat ik deze blog heb gemaakt om je te waarschuwen.

Pas op: er zijn ogenschijnlijk betrouwbare Nederlandse websites die deze partij aanraden voor de affiliate inkomsten. Ik heb meerdere partijen hierop aangesproken, maar men heeft hier niet op gehandeld. Fastinvest is 99% zeker een scam.

De aanleiding

In mijn zoektocht naar een tweede P2P platform naast Mintos om mijn crowdlending portfolio verder te diversifiëren heb ik verschillende alternatieven onderzocht, waaronder Fastinvest, Robocash en Peerberry. Na het lezen van enkele reviews kwam ik tot de conclusie dat ik het wel wilde gaan proberen. Totdat, ik ging zoeken op Facebook naar meningen en las over de verdenkingen van fraude.

Medewerkers en familieleden Fastinvest verdacht van fraude

Een groot deel van de huidige medewerkers was betrokken bij of familie van een bedrijf genaamd Taupkasse. Dit bedrijf wordt ervan verdacht mensen in de val gelokt te hebben met misleidende informatie. Er zijn voorbeelden van gedupeerden die hun geld niet terug kregen, terwijl de eigenaren dure auto’s hebben (bron).

Lijst met namen van mensen aanwezig bij een Taupkasse meeting. Hierop staan ook enkele namen van fastinvest medewerkers.

Bron: 15min.lt: lijst van mensen aanwezig bij een shareholder meeting van Taupkasse.

Simona Vaitkune, de huidige CEO van Fastinvest, is slechts 24 jaar. Ze heeft zich nooit bewezen in de industrie wat bij mij in eerste instantie alleen voor twijfel heeft gezorgd. Ik bedoel, het kan prima dat een jong persoon een goed nieuw bedrijf heeft opgezet. Andere bloggers die wel in dit platformen investeren geven dit alleen aan als signaal in hun reviews.

Echter, haar man Zilvinas Vaitkunas, is “toevallig” de nr. 8 op de lijst. Hij was voormalig directeur bij Taupkasse en is destijds verwijdert als directeur vanwege malafide praktijken. Haar moeder, Elena, de nr 11 op de lijst, was zowel de enige eigenaar van Taupkasse als van Fast Investment (een ander bedrijf). Kortom, voldoende reden om te twijfelen over wie daadwerkelijk de touwtjes in handen heeft.

Zij zijn echter niet de enigen op de lijst die vraagtekens oproepen. De nr. 2 op de lijst Sergej, was de vorige baas van Fastinvest. Oftewel, hij is sowieso betrokken geweest bij de oprichting. De nr. 4 is familie van de huidige CEO, en zijn vrouw is de nr. 6 op de lijst. Tot slot is, Raduna de nr. 10 op de lijst, momenteel Financial Officer bij Fastinvest. Al met al toont dit voor mij aan dat de banden met mensen die verdacht zijn van oplichting sterk zijn.

Wees kritisch op andere bloggers 

Ten eerste, wil ik expatfire.org bedanken zijn diepaande onderzoek naar de malafide praktijken van Fastinvest (helaas is zijn site offline). Gelukkig zijn ook andere bloggers zoals vivainvest bereidt om hun kritische bril niet af te zetten.

Dit riep bij mij de vraag op: “maar wat zeggen mijn favoriete bloggers dan over Fastinvest in relatie tot deze verdenkingen”? Mijn favoriete crowdlending blogger van Financially Free, is van de verdenkingen op de hoogte gebracht. Hij noemt deze verdenkingen niet in zijn review, wat ik een kwalijke zaak vind. Nadat ik hem hierop heb aangesproken heb ik hem ook niet bereid gevonden om dit toe te voegen. Uiteraard is het geen gegeven dat hier sprake is van fraude, echter ik steek mijn geld liever in een ander platform en vindt het mijn plicht om dergelijke informatie te delen als ik hiervan op de hoogte ben.

Jorgen's antwoord op zijn blog wanneer hij is geconfronteerd met verdenkingen van de fraude van Fastinvest medewerkers.

Jorgen van Financially Free is overigens niet de enige die dit relevante feitje weg laat. Ook de schrijvers van P2P millionaire en alternative investments zijn vergeten dit te noemen. Ik weet alleen niet of zij hiervan op de hoogte zijn.

Nederlandse websites over Fastinvest

Helaas is het niet alleen de grootste crowdfunding blogger die feitjes weglaat of domweg dit platform promoot. Deze ogenschijnlijk betrouwbare partijen* voor de consument zeggen het volgende:

“Ik heb een heel goed gevoel over dit platform” – voor nu anoniem

“een prima ervaring” en “een van de betere keuzes” – thehappyinvestors.nl

Fast Invest is een betrouwbaar P2P platform met goede beveiligingsfuncties en gezonde financiële cijfers – voor nu anoniem

Daarnaast heb ik twee affiliate partijen waar dergelijke websites hun affiliate links vandaan halen de feiten gepresenteerd.

Ik ga ervan uit dat bovenstaande partijen niet goed op de hoogte waren, maar nu spoedig hun samenwerking zullen herzien.

Conclusie: ik beleg niet in leningen op Fastinvest

Op basis van deze informatie weet ik genoeg. Niemand die van zulke zaken wordt verdacht krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Crowdlending is per definitie risicovol en doordat platformen als kool uit de grond schieten vind ik dat bloggers hier verantwoordelijkheden hebben. Het is een kwalijke zaak dat de bekendste bloggers op dit gebied, hier geen melding van maken, zelfs wanneer zij hier bewust van zijn. Ik zal nooit een cent steken in Fastinvest en andere bloggers met een zeer kritische bril blijven volgen.

Niet getreurd! Er zijn gelukkig voldoende andere crowdlending platformen 🙂

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Loading...
Zoek 't uit! Pensioenbijbel
e-book simpel, slim en stabiel beleggen

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Erik Groot

  ben al maanden aan het wachten op een uitbetaling, bedrijf is een scam

  1. Robin

   Hee Erik,

   Kl*te om te horen. Dat vermoeden van mij zat inderdaad goed.

   Helaas zijn er veel mensen die het bedrijf toch bleven promoten. Je wil niet weten hoeveel mails ik heb gestuurd naar de verantwoordelijke bloggers en affiliate partij die hier geld aan verdienen. Helaas bleven zij de feiten negeren en dat vind ik behoorlijk kwalijk.

   Ik heb ze nu gemaild met de vraag of zij hun winsten ter beschikking stellen aan de investeerders die geld hebben verloren.

   Ze zullen mij vast weer negeren, maar ik zou zeggen, laat het er niet bij zitten!

   Robin

Geef een reactie