De Spaarpodcast logo

S5.15 Gijs is Gaaf | 7 dagen p/m werken

S5.15 Gijs is Gaaf | 7 dagen p/m werken
byRo & Ro

Over deze aflevering

Rowan is lekker op weg met het verdienen van punten op zijn American Express kaart. Wil jij er ook een aanschaffen? Dan kan dat via deze link*. 

Opnieuw een bijzonder inspirerend verhaal over hoe Gijs op zijn 39-jarige leeftijd zijn tot nu toe oneindige tussenpensioen is begonnen. Gijs stopte zijn baan tijdelijk met het idee van een tussenpensioen, maar het gevoel dat hij na twee maanden kreeg vond hij niet fijn. Het werd na twee maanden al aftellen hoe lang hij nog had, omdat hij inmiddels op de helft van zijn tussenpensioen zat. Dat bracht hem op het idee om het anders te doen. Hij bouwde in Excel een sheet die hem laat zien hoe lang hij nog vooruit kan (met tussenpensioen kan) met het geld dat hij heeft en welke invloed inkomsten die hij tussendoor verdient hierop hebben. Inmiddels is Gijs bijna één jaar met tussenpensioen en kan hij nog tot in ieder geval september zo door blijven gaan. De hoop is natuurlijk dat de teller in Excel vooruit blijft schieten en hij wellicht nog wel jaren zo door kan blijven gaan. 

Gijs haalt inkomsten uit sprekersklussen, iets wat hem moeiteloos af gaat. Het is voor hem geen werken, maar hij doet precies wat hij leuk vindt. Gezien het feit dat hier een redelijk bedrag voor gevraagd kan worden, kan hij binnen zo’n 7 dagen een maandsalaris verdienen die voor hem passend is (3500 euro). Wat ook bijdraagt aan het mogelijk maken van zijn levensstijl is dat hij al vroeg is begonnen met ‘niet meegroeien met je geld’, iets wat vaak automatisch wel zou gebeuren. Het helpt hierbij dat zijn vriendin het ook leuk vindt om dingen zelf te maken of op Marktplaats rond te kijken. Als Gijs nu zelf een grote uitgave moet doen denkt hij in ‘Hoeveel weken tussenpensioen kost dit?’. 

Blogs

FIRO, het alternatief voor FIRE | DeSpaarpodcast.nl

Boek review reis rond de wereld in je beste jaren (despaarpodcast.nl)

Is de hype van FIRE over? | De spaarpodcast.nl

Op workation tijdens je loondienst: zo realiseerde ik dat (despaarpodcast.nl)

4,5 jaar eerder met pensioen door slim pensioenbeleggen (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S5.16 Niks verdiend en niet getennist – onze doelenupdate

Beluister hier de andere afleveringen