Foto van Robin

Robin

Delen
Foto van Robin

Robin

Review: zorgverzekeraar Jaaah. Overstappen of niet?

Review zorgverzekeraar Jaaah

In 2021 kwam Jaaah als nieuwe zorgverzekeraar op de markt, interessant! Een goede reden om zorgverzekeraar Jaaah onder te loep te nemen en een review voor jullie te schrijven. Zoals ze zelf zeggen, zeg: Jaaah tegen een zorgverzekeraar zonder gedoe. In deze blog lees je de voor- en nadelen, hoe het werkt en of ik je adviseer om over te stappen.

Waarom overstappen van zorgverzekering?

Eerder schreef ik al de blog zorgverzekering vergelijken waarin ik, naast mijn overwegingen bij het kiezen van de juiste en goedkoopste zorgverzekering en enkele tips voor besparen op je zorgverzekering 2022, schreef over waarom je zou moeten overstappen.

Nog even kort waarom je zou moeten overstappen van zorgverzekering:

 • Volgens onderzoek van de NZa kan 72% van de Nederlanders goedkoper uit zijn
 • Gemiddeld gezien kan de besparing 93 euro zijn op jaarbasis (bron: ACM, 2018)
 • Jaarlijks wisselt slechts zo’n 6-7% van de Nederlanders van zorgverzekering

Noujaaah, nu weet je vast wel waarom het handig is.

ONVZ lanceert nieuwe zorgverzekeraar Jaaah*. Jaaah is een naturapolis met ruime dekking. Een naturapolis houdt in dat je zorgverzekeraar alleen de kosten vergoed als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Met zorgverzekeraar Jaaah is het mogelijk om naar elk ziekenhuis in Nederland te gaan, maar ga je bijvoorbeeld naar een fysio die geen contract heeft met Jaaah dan vergoedt de zorgverzekeraar niet het volledige bedrag. Meer hierover is hier te lezen: kan ik bij elke zorgverzekeraar terecht?

Nieuwe zorgverzekeraar Jaaah

Goedkoopste zorgpakket bij zorgverzekeraar Jaaah

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2022?

Hoeveel Jaaah voor jou kost, is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Kies je voor fysio, tandverzekering en een lage of hoge eigen risico? Mijn overwegingen lees je hier.

Als je kiest voor een hoog eigen risico (€885) krijg je een hele scherpe premie. Je krijgt namelijk maandelijks €26 euro korting op je premie ten opzichte van een laag eigen risico (€385).

Als je enkel kiest voor de basisverzekering met een hoog eigen risico en een jaarpremie vooruit te betalen, betaal je €87,22 per maand. Hier zit ook een gratis tandongevallenverzekering bij.

Besparen is op eigen risico. Snap je hem? 😉

Reviews zorgverzekering Jaaah

De voor- en nadelen van Jaaah

Jaaah heeft de volgende voordelen:

 • Jaaah valt onder ONVZ, je kan ervan uitgaan dat ze weten waar ze het over hebben
 • Een van de goedkoopste zorgverzekeringen 
 • Binnen 5 minuten overstappen en zij zeggen jouw oude verzekering op
 • De Jaaah app
 • Je hoeft zorgrekeningen niet voor te schieten, want de rekening gaat direct naar zorgverzekeraar Jaaah

Een nadeel van Jaaah is dat er nog weinig reviews zijn aangezien het een nieuwe zorgverzekeraar is. Maar gezien het feit dat Jaaah onder ONVZ valt maak ik mij hier niet zo druk om. Daarnaast zijn de weinige reviews die ze tot nu toe hebben goed. Een gemiddelde beoordeling van een 7,4 met voor de premie een beoordeling van een 9,4!

Hoe werkt de Jaaah app

Zorgverzekeraar Jaaah is een digitale verzekeraar, dit betekent dat je ze altijd bij de hand hebt. 😉 De Jaaah app kun je downloaden in de App Store of Google Play. De eerste keer log je in met je DigiD en vervolgens kan je gemakkelijk inloggen met een pincode, je vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Wat kan je allemaal in de Jaaah app?

 • je verzekering(gegevens) wijzigen terwijl je op de trein staat te wachten
 • op reis zonder je (digitale) zorgpas en noodnummers te vergeten
 • direct inzien welke zorg en zorgverlener vergoed wordt
 • snel je nota insturen zodat het geld voordat je het weet op je rekening staat
 • even overleggen met onze medewerkers
 • en nog veel meer…

De meeste opties zijn pas beschikbaar vanaf 1 januari, maar je gekozen verzekering bekijken of chatten met een medewerker is al wel mogelijk in de app.

Welke zorgverzekering kies ik?

Dit jaar heb ik zowel op: zorgkiezer.nl*, independer.nl* en pricewise.nl gekeken naar zorgverzekeringen voor 2022 en nog een aantal losse verzekeringen bekeken.

In 2021 kwam Jaaah*, als beste uit de vergelijking met een premie van €1046,64 (€87,22 per maand). Hier zat ook een gratis tandongevallenverzekering bij. Maar in 2022 ben ik overgestapt van Jaaah naar FBTO, omdat deze goedkoper uitviel. De vergelijking lees je hier.

Conclusie

Ondanks dat er nog weinig reviews over Jaaah zijn, biedt zorgverzekeraar Jaaah een goed vooruitzicht. Een goedkope zorgverzekering met ruime dekking. Daarnaast is alles makkelijk bij te houden in de Jaaah app.

Ben jij overtuigd om over te stappen? Dan kan je hier* binnen 5 minuten overstappen naar zorgverzekeraar Jaaah.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliate links, deze worden aangegeven met een asterisk* achter de link.

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie