S4.39 Flow Your Money over te gast zijn bij Dragons’ Den & het automatiseren van je geld voor een ontspannen en zeker gevoel

S4.39 Flow Your Money over te gast zijn bij Dragons' Den & het automatiseren van je geld voor een ontspannen en zeker gevoel
byRobin Seetz

Over deze aflevering

Vandaag heb ik de mannen Niels en Daan van Flow Your Money te gast. Flow your Money is een app die automatisch je inkomende geld verdeelt over diverse (spaar)rekeningen. Door je bankrekening te koppelen aan hun app, kan je instellen wat er moet gebeuren met je inkomende geld. Je kan verschillende potjes (rekeningen) maken, zoals: vaste lasten, boodschappen, pensioen, beleggen, buffer etc. Zodra bijvoorbeeld jouw salaris binnenkomt, kan je er voor zorgen dat dit automatisch verdeeld wordt over de juiste potjes. Dit kan je volledig zelf instellen, maar je kan ook gebruik maken van hun templates. Hierdoor kan jij je ontspannen en zeker voelen over je geld. Flow helpt bij het behalen van je lange termijn doelen.

Het grote voordeel van de app is dat je proactief bezig bent met je geld. Boek je geld over van je ene potje naar je andere potje? Dan ben je je hier bewust van. In het geval dat je enkel één potje (je spaarrekening) hebt, gaan alle potjes door elkaar en heb je minder overzicht. De mannen van Flow vergelijken het eigenlijk met een e-mail inbox. Zodra er een mail binnenkomt, wil je alles een plekje geven om je inbox leeg te krijgen. 

De app biedt eindeloze mogelijkheden. Je kan werken met verschillende triggers, bijvoorbeeld als de verzender ‘KLM’ is, dan moet .. gebeuren. Is alleen de verzender KLM niet voldoende? Dan kan je er een extra eis aan toevoegen. Het enige nadeel is, dat nog niet alle banken de functionaliteit van de app ondersteunen. Op dit moment is dit bij Bunq wel het geval en is Knab ook bijna zover. 

Ook waren de jongens te gast geweest bij Dragons’ Den, waar ze een bod van 1,5 miljoen kregen! Benieuwd hoe ze dit ervaren hebben? Dat hoor je in de aflevering. 

Meer weten of de app downloaden? Ga naar de website Flow Your Money, hier kan je ook gemakkelijk de app downloaden via een QR code.

Blogs

10 tips om geld te besparen via apps | DeSpaarpodcast.nl

ING rentepunten: verbazingwekkend veel voordeel ING punten (despaarpodcast.nl)

Wat kost een internet abonnement en hoe bespaar je hierop? (despaarpodcast.nl)

Heb ik een auto nodig + welke autoverzekering moet ik nemen? (despaarpodcast.nl)

Heb ik een reisverzekering nodig? 6 tips (despaarpodcast.nl)

6 tips om te besparen op je mobiele telefoon abonnement (despaarpodcast.nl)

Besparen op energie en gas – 4 handige tips (despaarpodcast.nl)

Volgende aflevering:

S4.40 Het einde van de makelaar? Datagedreven je huis (ver)kopen met Steven van Walter Living

Beluister hier de andere afleveringen