Robin

Robin

Share on whatsapp
Delen
Robin

Robin

Mijn DeGiro alternatief met een wachtlijst of niet

Mijn DeGiro alternatief met een wachtlijst of niet

DeGiro alternatief

“Robin, heb je een alternatief voor DeGiro?”. Door de dip op de beurzen worden doe-het-zelf beleggers opeens wakker en zien allerlei beleggingsinstellingen een flinke stijging in het aantal inschrijvingen. De wachtlijst is inmiddels opgelost, maar de de vraag of er een valide alternatief is voor DeGiro blijft relevant.

DeGiro  is naar mijn mening niet de beste partij voor de startende belegger. In dit artikel leg ik uit waarom.

Wat wil je bereiken?

DeGiro is inderdaad één van de goedkoopste partijen om bij te beleggen, maar mijn vraag aan jou is: wat wil je bereiken?

Het feit dat je nu opzoek bent naar alternatieven voor DeGiro betekent waarschijnlijk dat je niet heel erg ervaren bent. 

En wil je dan nu opeens beginnen met een partij die gericht is op ervaren beleggers?  

Is het niet verstandig om eerst eens drie jaar of misschien wel vijf jaar aan jezelf te bewijzen dat jij om kan gaan met de grilligheden van de beurs op een iets simpeler platform en met simpele (index)beleggingen?

Ik denk het wel.

Maandelijks indexbeleggen

Ik houd er een andere strategie op na, waarbij ik automatisch maandelijks inkoop via Brand New Day. Ik kies er voor om eerst jarenlang deze discipline te tonen en geen fouten te maken. 

Samengevat:

  • Lange termijn beleggen
  • Geen stress
  • Minder kans op fouten
  • Wereldwijde spreiding
  • Begrijpelijk voor beginners
  • Heeft één van de laagste kosten voor deze manier van beleggen

In het artikel indexbeleggen voor beginners licht ik mijn voorkeur voor deze manier van beleggen uitgebreider toe. 

Waarom vliegen in een stuntvliegtuig als je eerst nog moet leren vliegen? Daarom zou ik zeggen: overweeg een simpeler alternatief voor de DeGiro.

Jij hebt toch ook bijgekocht via DeGiro?

Ja, ik heb ook bijgekocht via DeGiro zoals beschreven in deze post. Ik had mijn account al jaren en omdat ik wat extra geld over had dat ik in indexfondsen wilde steken heb ik bijgekocht via DeGiro. 

De belangrijkste reden hiervoor was dat ik niet éénmalig mijn maandelijkse bedrag flink wilde verhogen, maar in stapjes wilde bijkopen en DeGiro geeft de flexibiliteit om ieder moment te in-en-verkopen. Tijdens de crisis was dit een geschikt moment.

DeGiro geeft ook de mogelijkheid om gratis te handelen in US stocks aan mensen die op de wachtlijst stonden. Wat zegt dit? Dat zij zich niet richten op beginners. Wat weet jij van de Amerikaanse markt? Nu hoor ik je al denken Teslaaaaa, maar nee, Tesla is voor de startende belegger een gok. Niets meer, niet minder.

Zijn er nog andere alternatieven voor DeGiro?

Ja, er zijn meerdere alternatieven voor DeGiro. 

Voorbeelden van andere relatief eenvoudige beleggingsinstellingen voor beginners zijn Meesman en Binck. Andere namen die vaak langskomen zijn bijvoorbeeld Lynx of Flatex. Die laatste partij is overigens sinds kort eigenaar van DeGiro. Tot slot, is er ook nog een groep mensen die zweert bij de grote banken zoals ABN Amro, ING of Rabobank.

Kortom, er zijn voldoende opties en zij hebben allemaal hun eigen voor-en nadelen. Ik ben nog steeds een relatieve beginner en voel mij het meest op mijn gemak bij automatisch indexbeleggen via Brand New Day. Deze partij is duurder dan DeGiro, maar ik kies hier bewust voor.

Conclusie: vraag jezelf af of je nu direct een alternatief voor DeGiro nodig hebt

Ik had al jaren een account op DeGiro zonder hiermee te handelen. Pas tijdens de coronacrisis heb ik mijn eerste aankopen gedaan. Aangezien ik een strakke strategie heb uitgestippeld denk ik dat dit mogelijk ook voor jou interessant kan zijn.

1) Je maakt alsnog je DeGiro account (want wie weet komt er een tweede nog veel sterkere dip) en wil je in de toekomst flexibel inkopen. 

2) je gaat maandelijks automatisch inkopen via een tweede partij. Je belegt gedisciplineerd, spaart voor later en bespaart jezelf een hele hoop gedoe.

Wil je weten welke fondsen ik inkoop via Brand New Day en waarom? Kijk dan hier.

Disclaimer

Ik ben geen gecertificeerd of professioneel adviseur. Ik heb zelfs in beperkte mate kennis van financiële producten. Beleggen brengt risico op verlies met zich mee. Alle investeringen die je doet zijn jouw eigen keuze. Ik ben dan ook op geen enkele manier aansprakelijk.

 

Deel met je vrienden:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Loading...
3D e-book

Leave a Reply