Foto van Lisa

Lisa

Delen
Foto van Lisa

Lisa

Jaaroverzicht 2022

jaaroverzicht 2022

Voordat we 2023 inluiden volgende week, blikken we eerst nog even terug op 2022. Wederom een bewogen jaar. Het leven na covid-19 is weer in volle gang, maar we werden ook geconfronteerd met een oorlog in Oekraïne, torenhoge inflatie, een crisis in crypto-land en ook op de reguliere beurs loopt het niet erg soepeltjes op dit moment. Ook voor de Spaarpodcast is het best een bewogen jaar geweest. In dit artikel neem ik je mee in het jaaroverzicht van de Spaarpodcast.

De podcast 

Ook dit jaar stond er weer iedere week op zondagochtend 07.00 trouw een podcast aflevering voor je klaar. Samen met mijn co-host Rowan hebben we weer een legio aan interessante afleveringen op mogen nemen in 2022. We hadden het, natuurlijk, over pensioenen. En wel met mensen zoals Ralf, Gijs, Jorg, Naomi, Erik en Jan, die kwamen vertellen over hun eigen tussenpensioenen.

Daarnaast namen we een aantal inspiratie afleveringen op, zo spaken Rowan en Robin over Mr. Money Mustache, JL Collins, Ramit Sethi en bespraken we het boek Rich Dad, Poor Dad* van Robert Kiyosaki. 

We zouden de Spaarpodcast niet zijn als we niet ook een aantal relevante topics van dit moment aan bod zouden laten komen, dus namen we afleveringen op over de inflatie, vakantiegeld, de loonkloof en de rente op de studieschuld. Ook deed ik een maandje mee aan No Spend November, en ook daar maakten we een aflevering over. 

Een beetje anders dan anders hadden we het in de zomer afleveringen over crypto. Niet een onderwerp waar op de Spaarpodcast normaliter veel over gesproken wordt, maar voor de afwisseling leuk, vonden wij. 

De blog

De blog deed het in 2022 trouwens ook niet verkeerd. Ook hier kwam dit jaar trouw iedere week een nieuw artikel online, vaak met een onderwerp dat gerelateerd is aan de podcast aflevering van die week. Het aantal bezoekers van de blog stijgt nog steeds maandelijks, dus daar zijn we ontzettend blij mee en trots op! Qua aantal paginaweergaven gaat de blog de podcast ruim voorbij! 

Het meest gelezen artikel van dit jaar was deze, over wat te doen met € 100.000 aan spaargeld. Grappig, want dit artikel kwam voort uit een vraag van het broertje van Robin. Blijkbaar was hij niet de enige met die vraag! 

Verder ben ik blij om te zien dat deze tool het nog steeds erg goed doet, want dat betekent dat jullie bezig zijn met je eigen financiële situatie! 

Statistieken

In 2022 is er maar liefst 120.000 keer naar de podcast geluisterd. De best beluisterde aflevering van dit jaar? Die ging over de grootste kostenposten in een huishouden. Deze aflevering is maar liefst 225% vaker geluisterd dan de gemiddelde aflevering! 

Verder sluit de podcast het jaar af met een gemiddelde rating van 4,5 op een schaal van 1 tot 5, en staat de Spaarpodcast op nummer 1 in de Spotify wrapped van meer dan 270 (!!) mensen en in de top 10 van zo’n 2.500 mensen! Wauw, stil van. 

Doelen

Ook qua doelen was 2022 een mooi jaar. Zo:

  • wilde Robin dit jaar weer op workation;
  • wilde hij dit jaar 4 weken écht vrij zijn van werk;
  • stond een roadtrip hoog op de lijst;
  • wilde hij geen teksten voor de blog meer zelf schrijven;
  • moest het aantal luisteraars van de podcast omhoog; en
  • wilde hij meer rust vinden in zijn eigen financiële situatie. 

Mooi om te zien dat alle doelen, op één na, zijn behaald dit jaar! April was wederom de maand voor een maand workation in Portugal, en september stond in het teken van een roadtrip door Andalusië. 

Alleen de doelstelling omtrent het aantal luisteraars van de podcast is helaas niet afgevinkt. We wilden naar 300.000 luisteraars. Het initiële doel was 225.000 luisteraars, totdat we in ons enthousiasme in de podcast riepen dat het er 300.000 moesten worden. In werkelijkheid is het aantal luisteraars blijven hangen op ongeveer 120.000 luisteraars tot nu toe in 2022. Dit neemt overigens niet weg dat dit nog steeds een mooie groei is ten opzichte van 2021 van maar liefst 70%! 

Vooruitblik naar 2023

In 2023 gaat er voor de Spaarpodcast veel veranderen. Wat dat precies is vertelt Robin je uitgebreid in deze podcast. Spoiler alert: Robin werd er flink emotioneel van tijdens de aflevering! 

Binnenkort staan we in een apart artikel nog uitgebreid stil bij de doelstellingen voor 2023. 

Voor nu wensen we je hele fijne feestdagen en een fantastisch nieuw jaar! 

Deel met je vrienden:

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant.

Mijn beste 7 personal finance tips ontvangen?

Geef een reactie